- Har mistet venner på grunn av boksingen

Proffbokser Cecilia Brækhus vil ikke måtte unnskylde seg for jobben hun gjør.

BESTEMT: Proffbokser Cecilia Brækhus sier til Dagbladet at hun verdsetter venner som støtter henne, og som holder ut med henne når det går måneder mellom hver gang hun ringer dem. Her er hun på «Senkveld»-innspilling i Oslo våren 2013.  Foto: Stella Pictures
BESTEMT: Proffbokser Cecilia Brækhus sier til Dagbladet at hun verdsetter venner som støtter henne, og som holder ut med henne når det går måneder mellom hver gang hun ringer dem. Her er hun på «Senkveld»-innspilling i Oslo våren 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld kan bokser Cecilia Brækhus (32) bli historisk når hun møter Ivana Habazin (24) i ringen i København, i et oppgjør med hele fire VM-belter i vinnerpotten.

Brækhus har vunnet samtlige av sine hittil 25 proffkamper som bokser, og hun er innbitt innstilt på å sikre seieren i TAP1-arenaen.

Overfor Dagbladet innrømmer den sympatiske 32-åringen at de siste årenes proffsatsing har gått ut over det sosiale livet hennes, og at hun er kjempedårlig til å holde kontakten med vennene sine.

- Jeg har selvfølgelig mistet noen venner på grunn av boksingen, men de jeg har skal jeg ta utrolig godt vare på framover, for de har jeg neglisjert. Men jeg håper de vet hvor mye jeg setter pris på dem, sier Brækhus, som flyttet til Berlin og klubben Sauerland i 2007, til Dagbladet.

TRIVES I BERLIN: 32-åringen har bodd i Berlin i snart syv år, og til Dagbladet sier hun at hun liker byen svært godt. Her er hun derimot på vei til John Christian Eldens hagefest i Oslo sommeren 2013. Foto: Stella Pictures
TRIVES I BERLIN: 32-åringen har bodd i Berlin i snart syv år, og til Dagbladet sier hun at hun liker byen svært godt. Her er hun derimot på vei til John Christian Eldens hagefest i Oslo sommeren 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

Vil ikke unnskylde seg

Cecilia Brækus, som ble kåret til «Årets kjendis» under Se og Hørs kjendisgalla i fjor høst, har uttalt til Se og Hør at hun elsker det livet hun lever.

– Jobben min er både hverdag og fritid. Hver dag trener jeg to økter, hver på to timer. Men jeg er jo så heldig at jeg får lov til å reise rundt og se verden mens jeg jobber. Jeg kunne ikke hatt et bedre liv, har verdensmesteren sagt til Se og Hør. 

Også overfor Dagbladet understreker proffbokseren at hun ikke angrer på den krevende jobben hun har valgt, selv om venner hun har mistet ikke alltid har skjønt det.

- De har ikke helt skjønt hvor mye tid og krefter det går i det. Jeg kan ikke drive og forklare, venner er der på godt og vondt, og jeg kan ikke drive og unnskylde meg for jobben jeg gjør. Man har de vennene som løfter deg opp og gir deg masse positivitet og energi, påpeker Cecilia Brækhus overfor Dagbladet.

Du kan følge oppladningen til Brækhus- og Habazin-duellen på Viasat fra klokken 21.00 lørdag kveld.

LES OGSÅ: Ligner du også på katten din?