Fyrstinne Charlene av Monaco:

- Har mistet nesten halve kroppsvekten

Fyrstinnens sykdom skal være verre enn den fremstår.

SYKDOM: Fyrstinnens sykdom skal være mer alvorlig enn den fremstår, det hevder nære venner av henne. Foto: Splash News / NTB
SYKDOM: Fyrstinnens sykdom skal være mer alvorlig enn den fremstår, det hevder nære venner av henne. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fyrstinne Charlene av Monaco (43) har over en lengre periode slitt med alvorlig sykdom. Det var under en reise på Afrikas sørkyst i mai at hun ble innlagt på sykehus og operert for infeksjon i øre, nese og hals.

Nå reagerer imidlertid flere som hevder å være venner av fyrstinne Charlene på hvordan helsetilstanden hennes portretteres i mediene.

De hevder at helsetilstanden skal være langt verre enn det ektemannen fyrst Albert (63) sier. Det skriver blant andre Svensk Damtidning.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

Bagatelliserer sykdommen

For noen uker tilbake ble det kjent at fyrstinnens helse ikke hadde blitt så mye bedre. Nyheten kom etter at hun måtte avlyse alle offentlige plikter grunnet helseproblemer.

Nå kommer det frem at magasinet Tatler har dedikert januarcoveret sitt til Charlene, etter at hun tilbrakte ti måneder fra familien i år og erklærte at livet hennes har «mer drama enn en såpeopera», ifølge Daily Mail.

Det er i forbindelse med magasinets cover at flere som hevder å være fyrstinnens venner, reagerer på at helsetilstanden hennes ikke fremstår like alvorlig for offentligheten.

- Vi vet ikke hvorfor Monacos kongelige palass prøver å bagatellisere at hun nesten døde i Sør-Afrika, sier en kilde, ifølge Daily Mail, og fortsetter:

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende gikk sangstjernen ut med at han har Borreliose. Vis mer

- Hun har ikke kunnet spise fast føde på over seks måneder på grunn av alle operasjonene hun har gjennomgått i den perioden. Hun har bare vært i stand til å absorbere flytende væsker gjennom et sugerør, så hun har mistet nesten halve kroppsvekten.

For øyeblikket blir Charlene godt ivaretatt på en privat klinikk i utlandet for utmattelsen på ubestemt tid, ifølge en kilde i Zürich i Sveits, skriver den svenske avisen.

- Hun er tøff

Nå åpner også fyrstinnens far Mike Wittstock (75) seg om datterens helsetilstand. Det gjør han i et ferskt intervju med det Sørafrikanske magasinet You.

Under intervjuet kommer det frem at han er helt overbevist om at datteren hans vil klare å kjempe seg gjennom sykdommen, ifølge Svensk Damtidning.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kom frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

– Datteren min pleide å svømme 20 kilometer om dagen. Jeg vet hun er tøff. Hun skal komme seg gjennom dette og komme enda sterkere ut på den andre siden, forteller faren.

I tillegg til fyrstinnens alvorlige infeksjon spekuleres det for fullt på om hun også lider av psykiske lidelser. Dette er foreløpig ikke noe som verken er blitt bekreftet eller avkreftet.

For knapt noen uker siden uttalte fyrst Albert seg til både Hello Magazine og People om at kona oppholdte seg på et hemmelig sted utenfor Monaco.

VAR SYK: Tidligere «Paradise Hotel»-deltaker, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Hun har det bedre, men har fortsatt bruk for fred og ro. Hun befinner seg ikke i fyrstedømmet, men vi kan besøke henne ganske snart, sa fyrsten den gang, og la til:

- Jeg kan ikke si noe mer på grunn av diskresjon. Det er snakk om utmattelse, ikke bare fysisk, og det kan bare behandles med fred og ro.

LES OGSÅ: Gir ny oppdatering om fyrstinnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer