Rita Ora:

Har meldt seg frivillig i helsetjenesten

Sangeren er en av dem som ønsker å bidra i coronakrisen.

VIL HJELPE: Rita Ora er blant kjendisene som gjerne vil bidra i forbindelse med den vanskelige corona-situasjonen. Foto: NTB Scanpix
VIL HJELPE: Rita Ora er blant kjendisene som gjerne vil bidra i forbindelse med den vanskelige corona-situasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste ukene har flere av verdens største kjendiser donert penger for å kunne hjelpe til under den pågående coronakrisen. Blant dem er realitystjernen og sminkemogulen Kylie Jenner (23), som forrige måned donerte én million dollar, noe som tilsvarer over ti millioner norske kroner.

Den gigantiske summen gikk til å kjøpe inn flere hundre tusen munnbind og annet beskyttende utstyr til profesjonelt helsepersonell.

Det skal imidlertid nevnes at enkelte også har meldt seg frivillig til helsetjenesten for å kunne bistå der det trengs. Her til lands har blant annet eventyrer Cecilie Skog (42) stilt seg til tjeneste for Oslo kommune.

Ønsker å bidra

Nå har det kommet frem at også artist Rita Ora (29) ønsker å trå til. Sammen med søsteren Elena (31) har hun meldt seg som frivillig for National Health Service. Det forteller stjernens mor, Vera Sahatçiu, i et intervju med Hello Magazine.

HYLLES: Rita Ora roser mora Vera for jobben hun gjør under coronakrisen. Nå vil hun selv hjelpe til. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Rita Ora roser mora Vera for jobben hun gjør under coronakrisen. Nå vil hun selv hjelpe til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er veldig opptatt av å gjøre sitt. Rita og Elena er blant 750 000 mennesker som har søkt om å få hjelpe og forhindre at sykdommen kommer gjennom døren vår og overvelder NHS (National Health Service journ.anm.). De vil være blant menneskene som leverer medisinsk utstyr, samler resepter, sjekker hvordan det står til med de eldre, og ringer til de ensomme og utsatte samfunnsmedlemmene, forteller Ritas mor til magasinet.

Vera Sahatçiu jobber selv som frivillig for NHS som psykiater, og hjelper mennesker som sliter med mentale utfordringer under coronakrisen. Hun forteller at det aldri var noe spørsmål om hun skulle bidra, og mener det er hennes rolle og oppgave å hjelpe andre i situasjonen vi står overfor.

- Dette er utfordrende tider, og jeg har aldri vært nødt til å gi mer medfølelse og støtte til andre kolleger. Jeg har vært vitne til heroisme av alle ansatte i NHS, fra leger og sykepleiere til portører og rengjøringsarbeidere - i travle, stressende og risikofylte miljøer, fortsetter hun.

- En superhelt i mine øyne

I intervjuet legger ikke Rita skjul på at hun er svært stolt av sin mor, og forteller at hun alltid har sett opp til henne.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

- Moren min har alltid vært helten min, men denne pandemien har gjort henne til en superhelt i mine øyne. Hun er så modig og har vært gjennom så mye på egenhånd, men likevel er hennes generøsitet ved å hjelpe andre det som beviser hva moren min er i stand til. Jeg er så glad for at resten av verden nå har fått se det også, skryter hun.

Tidligere denne uken delte «Fifty Shades»-skuespilleren et bilde av moren sin på Instagram ikledd smittevernutstyr. Da benyttet hun samtidig anledningen til å hylle alle i NHS som hjelper til.

- Jeg er så stolt av moren min og alle NHS-legene, sykepleierne og pleierne for alt deres harde uselviske arbeid. Ekte superhelt.

LES OGSÅ: Talkshow-stjernen slaktes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer