- Har mange planer fremover - barn er ikke en av dem

Hotellkongens kone Gunhild Stordalen har ikke lyst på barn.

VIL IKKE BLI MOR: Kona til Petter Stordalen, Gunhild Stordalen, har hele tiden vært klar på at hun aldri har hatt lyst på barn. Her fra TV-aksjonen på NRK tidligere i høst. Foto: Stella Pictures
VIL IKKE BLI MOR: Kona til Petter Stordalen, Gunhild Stordalen, har hele tiden vært klar på at hun aldri har hatt lyst på barn. Her fra TV-aksjonen på NRK tidligere i høst. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Kjendiskvinnene mener at man ikke nødvendigvis blir lykkeligere av å ha barn. I VG forteller noen av dem om hvorfor de valgte å nettopp ikke få barn.

- Jeg og Petter har mange planer fremover, barn er ikke en av dem, fortalte Gunhild Stordalen (31)  til VG i etterkant av bryllupet med hotellkongen Petter Stordalen (49).

Drømmen om smårollinger har ikke vokst ettersom årene har gått, har hun fortalt til Dagbladet.

- Da har Petter giftet seg med feil dame, og det tror jeg han var klar over. Jeg blir irritert over begrepet «hemmafru», har hun uttalt seg.

Heller ikke kosmetikkdronningen Linda Johansen (44), som nylig gikk konkurs, har hatt et ønske om å få barn.

- Det er et valg som ikke alltid er allment akseptert, men hvor forskning faktisk viser at barnløse er lykkeligere i hverdagen enn de med barn. Dette er jo for mange veldig kontroversielt, forteller hun til VG.

44-åringen tipper at fler og fler kvinner i fremtiden vil gjøre som henne.

- Jeg tror flere vil velge å leve barnløs i fremtiden da samfunnet har endret seg drastisk de siste tiårene. Det begynner å bli mer «normalt», og samfunnet aksepterer lettere at kvinner ønsker seg en karriere og en frihet til å velge annerledes, mener hun.

Selv om mange mente at Johansen burde få seg barn har hun aldri sett for seg at det skulle skje.

- Jeg ble ofte kalt egoistisk og kald fordi at jeg sa at jeg trivdes godt uten barn og egentlig aldri hadde ønsket meg barn. Dette er kanskje å banne i kirken, men jeg har aldri hatt romantiske drømmer om en småbarnsfamilie i et rødt hus med hage, innrømmer hun til avisen.

Heller ikke NRK-profil Marit Christensen (63) har savnet barn.

- Jeg valgte et krevende liv med mye reising og flytting, og for 30-40 år siden var forholdene for å kombinere en krevende jobb med det å ha små barn mye dårligere tilrettelagt enn i dag, sier hun til VG.

For enebarnet Christensen har det aldri vært aktuelt med barn, og mener livet hennes hadde sett helt annerledes ut dersom hun hadde fått det.

- Da hadde jeg prioritert barna og tilbrakt mye tid sammen med dem, noe jeg mener foreldre bør. Jeg har, og har hatt, tid til å prioritere min tid til det jeg ønsker å gjøre, mener hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Blir hjemsøkt av Winehouse-spøkelse