Sandra Lyng:

- Har lagt bryllupet litt på is

Det ble tøffere å få barn enn hva Sandra Lyng hadde trodd på forhånd.

STRÅLER: Sandra Lyng tok seg en fest fredag kveld, da hun dukket opp på Topp 20-konserten på Rådhusplassen. Der kunne hun blant annet fortelle om bryllupsplanene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLER: Sandra Lyng tok seg en fest fredag kveld, da hun dukket opp på Topp 20-konserten på Rådhusplassen. Der kunne hun blant annet fortelle om bryllupsplanene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Fredag kveld var flere av musikknorges største profiler samlet på Rådhusplassen i Oslo, der den årlige Topp 20-konserten ble arrangert. Store navn som Ina Wroldsen, Julie Bergan og Astrid S sto på scenen foran titusenvis av publikummere, som var klare for et realt show.

Bak scenen strømmet andre musikkpersonligheter til, for å se showet fra det som må kunne omtales som en slags VIP-lounge - med champagne og god stemning. Blant artistene som dukket opp for å få med seg festivitetene, var Sandra Lyng (32).

Den siste tida har hun vært i mammaperm, etter at hun og forloveden Lasse Joachim Langerud (35) fikk sønnen Sander i november i fjor. Den vesle gutten har siden vært å se i foreldrenes kanaler i sosiale medier, der han får tusenvis av likerklikk.

- Enorm respons

Nå er mamma Lyng tilbake, og sier at hun snart skal i studio igjen. Hun skal både spille inn ny musikk og en ny sesong av den populære podkasten hun laget i fjor. Mens første sesong handlet om å være gravid, skal den påfølgende sesongen handle om barseltida.

- Responsen på forrige sesong var enorm, så det har vært veldig stas. Jeg tror ikke alle som blir foreldre vet helt hva de går til, så jeg håper på å kunne ta opp tabulagte og spennende temaer i sesong to, også. Det er fortsatt mye jeg ikke har delt om den første tida med Sander, som jeg skal prate om i podkasten, forteller hun til Se og Hør.

PÅ IS: Sandra Lyng forteller at hun og forloveden har bestemt seg for å vente med bryllupet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ IS: Sandra Lyng forteller at hun og forloveden har bestemt seg for å vente med bryllupet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Siden den lille poden kom til verden, har han slukt opp mye av tida til foreldrene. De var akkurat på sin første ferie sammen, i Spania, der de kunne nyte noen avslappende dager. Likevel er det ikke bare bare å reise på tur med en baby.

- Det blir en helt annen ferie når man reiser med en liten unge. Det skal derimot sies at det var gøy, og vi nøt deilige dager på stranda. Det var bare uvant, sier hun.

Bryllup på is

At et lite barn snur ting på hodet, er det ingen tvil om. Paret forlovet seg i april i fjor, og har i andre intervjuer sagt at de har vurdert å gifte seg etter hvert. Likevel innrømmer Lyng nå at de muligens må vente et par år, i hvert fall fram til ting har lagt seg litt.

- Vi er jo forlovet, men vi fikk jo barn, så vi har lagt det litt på is. Vi får se litt hva som skjer. Det er jo ikke noe stress, vi har jo lovet hverandre evigheten med forlovelsen, så vi kan fint vente noen år til, sier hun, og fortsetter:

FRIDDE PÅ BURSDAGEN: Sandra Lyng og Lasse Joachim Langerud har vært sammen siden 2015. 18. april, da Sandra fylte 31 år, gikk Lasse ned på kne. Video: YouTube/ SandraLyngMusic Vis mer

- Det blir ikke i nær framtid. Det å få barn ble mer enn det vi hadde trodd, så å planlegge en fest er ikke førsteprioritet akkurat nå. Det hadde vært hyggelig om Sander kunne gå først i hvert fall, sånn at han kan gå opp kirkegulvet med oss, sier artisten og smiler.

Ble deprimert

Siden Sander kom til verden har sangfuglen fra Mosjøen ved flere anledninger vært ærlig om at opplevelsen av å bli mor ikke ble helt som forventet. Blant annet har hun delt flere innlegg i sosiale medier der hun innrømmer at tida etter fødsel var tøff, og tidligere i år gjestet Sandra «God morgen Norge», der hun åpent og ærlig snakket om nettopp dette.

- Det ble tøft. Det var et sjokk. Jeg hadde gledet meg så utrolig mye til å møte han, også får man ikke kontakt på en måte, for han gråt hele tiden, sa Lyng da hun gjestet «God morgen Norge».

- Jeg syntes det var skikkelig vanskelig å ikke klare å trøste, i timevis, månedsvis. Selvfølgelig var det helt fantastisk å endelig møte han, men det var trist at han hadde så mye vondt, la 31-åringen til.

Samtidig hadde lille Sander for kort tungebånd, og slet med både refluksproblemer og kolikk. Derfor fikk han problemer med å suge av brystet, og gråt mye - noe som tydelig tæret på mammaen.

Å prøve å roe ned Sander ved å legge ham til brystet, fungerte ikke.

- Ammingen har vært et helvete! Og det har gjort så vondt. Og Sander har vært så frustrert. Og jeg som hadde gledet meg skikkelig, har Lyng uttalt til KK.

Til tross for at det gjorde vondt, holdt 31-åringen ut, og prøvde alt fra brystskjold til pumping. Til slutt fikk hun beskjed av en helsesøster om ikke å stresse med ammingen.

- Å gi opp ammingen er ikke noe man tar lett på. Jeg tror alle nybakte mødre kjenner på det. Man vil gjøre det beste for babyen, og alt vi har lært, er at morsmelk er best, sa hun, og legger til at hun er glad hun hørte på helsesøsterens råd.

LES OGSÅ: «Paradise»-vinner knivranet: - Trodde jeg skulle dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer