- Har kongefamilien virkelig godtatt dette?

Märtha Louises englebok splitter Europa. - Det blir som å diskutere hvorvidt det finnes flygende kuer.

ÅPEN OM ENGLETRO: Märtha Louise legger ikke skjul på sin kjærlighet til engler, og i 2009 ga hun ut boken «Møt din skytsengel - en innføring i å møte din unike kraft». Foto: SCANPIX
ÅPEN OM ENGLETRO: Märtha Louise legger ikke skjul på sin kjærlighet til engler, og i 2009 ga hun ut boken «Møt din skytsengel - en innføring i å møte din unike kraft». Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Märtha Louises nye englebok splitter nå Europa. Den boikottes i Vatikanstaten, hylles i Brussel og får italienerne til å tro på en fremtid. Nå har prinsessen solgt over 100 000 eksemplarer av sin englebok i åtte ulike land og meningene er splittet.

- Vi nekter å ta inn den boken. Dette er ikke noe vi vil assosieres med. Det finnes bare en vei til Gud, og det er ganske respektløst å hevde at alle kan snakke med engler bare man lærer seg teknikken, sier den katolske bokhandleren Paoline ved Petersplass til VG Helg.

- At hun kan snakke med engler, er vel ikke så oppsiktsvekkende. Vi har en prinsesse som kan snakke med trær, sier venninnne Lizie og Naomi i Noordwiju, med henvisning til prinsesse Irene som hevdet at hun kunne ha en samtale med både trær og delfiner.

- Jeg blir beskymret når jeg hører at den selger så bra. Vi liker det ikke. Det er ingen som kan snakke med engler. Det hjelper ikke om du er prinsesse, sier en nonne fra Sør-Amerika.

- Dette virker mer som et business-stunt enn som et forsøk på å hjelpe folk. Hele diskusjonen rundt boken er meningsløs. Det blir som å diskutere hvorvidt det finnes flygende kuer, sier nonnens søstre.

Den belgiske historikeren Mark Van Den Wijngaert reagerer kraftig.

- Har den norske kongefamilien virkelig godtatt dette? Dette må jo være ekstremt skadelig for monarkiet. Denne boken hører mer hjemme i middelalderen enn i vårt århundre, sier han.

Frisvold, lederen for Europabevegelsen, er ikke enig.

- Vi blir ofte sett på som sidrumpa, innesluttede og sta vikinger, som ikke er der det skjer. Märtha derimot, har den unorske evnen at hun stråler og gir masse energi, sier Frisvold.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Navnet har sin historie!