Frank Løke:

- Har kjempet for å komme meg hjem

Eks-håndballspilleren er tilbake i Norge etter å ha besteget Mount Everest, verdens høyeste fjell.

FORNØYD: En fornøyd Frank Løke er tilbake på norsk jord etter å ha besteget Mount Everest. Reporter: Marlene Lundberg Holm. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Se og Hør): I 13.00-tiden torsdag landet tidligere håndballspiller og tv-profil Frank Løke (41) i Norge med fly fra Doha i Qatar.

Løke er tilbake i hjemlandet etter at han i april reiste til Nepal, hvor ferden gikk videre til Himalaya for å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest. I midten av mai nådde han og resten av følget toppen av det kjente fjellet, som er 8 849 meter høyt.

I sosiale medier har eks-håndballspilleren imidlertid skrevet at det har vært vanskelig å komme seg hjem på grunn av pandemien.

Men nå er han tilbake i Norge, to uker etter at han nådde toppen av verdens høyeste fjell.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

Tilbake

Når Se og Hør møter ham på Gardermoen, forteller den ferske Mount Everest-bestigeren at det føles helt fantastisk å være tilbake.

- Endelig er jeg på norsk jord. Jeg har kjempet for å komme meg hjem. Det var problemer i fire fem dager for å komme seg vekk fra flyplassen, og over én uke nå i Katmandu. Så nå er det deilig å endelig lande på norsk jord, nå gleder jeg meg til karantenehotellet, sier han.

Som nevnt har han nå klart å bestige verdens høyeste fjell. På spørsmål om han var redd for å ikke klare det, svarer han følgende:

- Jeg har vært ganske sikker på at jeg kom til å klare det, jeg har gått all in. Jeg er veldig fornøyd med å sette norsk rekord - 22 dager på å komme meg opp.

NÅR TOPPEN: Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Video: @tpemba_sherpa Vis mer

- Veldig fornøyd

Videre forteller 41-åringen at å avklimatisere på en slik tur er svært viktig, men at han aldri snudde for å gå tilbake - kun fremover.

- Jeg er veldig fornøyd med det, og det lover bra for fremtiden når jeg kanskje snuser på K2.

- Hva var det vanskeligste med å bestige det?

- Det var jo at jeg kom to og en halv uke etter alle andre, så jeg fikk litt mindre tid til å avklimatisere - noe som er det mest viktige. Du skal gå høyt, sove lavt. Jeg gikk rett på og klinte til rett til toppen. Sist inn og først opp, sier han stolt.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke var hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Ingen smittetilfeller i laget

Nå venter karantenehotell for den tidligere håndballspilleren den neste uken. Tiden skal han bruke til å hente seg inn igjen med masse jobb.

Som de fleste kanskje har fått med seg, har det vært en rekke smittetilfeller ved Mount Everest i perioden Løke var der. Selv har han, og laget hans, klart seg uten smitte.

- Det er jo veldig høy smitte der nå, det har tatt seg veldig opp. Laget vårt var veldig flinke, vi har en kohort som holdt sammen, så vi var flinke på base camp. Vi var ikke samme med noen andre eller pratet med noen andre, så jeg personlig har klart meg, sier han, og fortsetter:

- Jeg vet at det er andre som har slitt, også lag, men vårt lag klarte seg veldig bra.

JULELÅT: I musikkvideoen til låten «Jul hos ActionFrank», har Frank Løke blant annet fått hjelp av flere realitystjerner. Produsert av: Ole Jørgen Troøyen og Jon Even Kruger Skogen Vis mer

- I kjempegod form

Løke melder også at dette ikke er slutten på klatreeventyret hans, det er nemlig bare starten.

- Det er jo noen poler og Grønland, og K2, som er fjellklatrernes fjell. Mount Everest er en fin historie å fortelle barnebarna dine, men K2 er det verste av det verste. Vi får se om jeg ikke tar den også.

Da er han imidlertid nødt til å legge seg i hardtrening, eventuelt beholde den gode formen han allerede har.

- Jeg må jo trene da, trene hardt og trene mye, sånn som jeg har gjort. Jeg er jo i kjempegod form, så jeg taklet det på 22 dager opp. Det er det ingen som har gjort tidligere. Det viser at jeg er i bra form og har gjort noe riktig, og det skal jeg fortsette med.

LES OGSÅ: Derfor reiser hun ikke like langt på tur lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer