Barack Obama:

Har jetsettet rundt på luksus­øyer siden han forlot Det hvite hus. Dette skal Obama gjøre nå

USAs tidligere president Barack Obama (56) og kona Michelle (54) har inngått en avtale med Netflix.

STORT GLIS: I januar i fjor prøvde Barack Obama (56) seg på kitesurfing i Karibien, på den private øya til Virgin-gründeren Richard Branson. Nå blir han serieskaper hos Netflix.
STORT GLIS: I januar i fjor prøvde Barack Obama (56) seg på kitesurfing i Karibien, på den private øya til Virgin-gründeren Richard Branson. Nå blir han serieskaper hos Netflix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- President Barack Obama og Michelle Obama har inngått en flerårig avtale om å produsere filmer og serier for Netflix. Avtalen inkluderer potensielt serier med manus, serier uten manus, dokuserier, dokumentarer og features.

Dette skrev Netflix på Twitter mandag.

Ifølge New York Times skal parets nyoppstartede selskap «Higher Ground Productions» produsere innhold for strømmegiganten, som nylig nådde 125 millioner abonnenter. Navnet er trolig en referanse til det kjente Michelle Obama-sitatet «when they go low, we go high.»

Ryktene om samarbeidet begynte å svirre allerede i mars. Da var detaljene fortsatt uklare - og konkurrerende strømmetjenester som Apple og Amazon hadde uttrykt interesse for å få med det tidligere presidentparet på egne prosjekter.

Saken fortsetter nedenfor.

Kitesurfing og skinnjakker

Siden familien forlot Det hvite hus i 2017 har de holdt en relativt lav profil i offentligheten.

- Jeg har hørt meg selv snakke så pokkers lenge nå, og vil at det skal være stille en stund. Så vil jeg skrive, og tilbringe masse tid med jentene mine, fortalte han, ifølge Washington Post, under sin siste pressekonferanse som sittende president.

Tiden umiddelbart etter at Trump tok over stafettpinnen tilbrakte Barack Obama med familien.

I januar i fjor brukte han og Michelle sin nyvunne frihet til å dra på tur til Karibien, hvor de ferierte i idylisske omgivelser på Necker Island, som er eid av Virgin-gründer og milliardær Richard Branson. Her prøvde Barack seg blant annet på den populære vannsporten kitesurfing - til glede for både fotografer og den avgåtte presidenten selv.

Ifølge Washington Post har Obama også feriert i Palm Springs og på Hawaii. Her har dagene blant annet gått med til å spille golf.

Når de ikke spiller golf eller kitesurfer, er både Barack og Michelle opptatt av å føre erfaringene sine til pennen, og i mars i fjor tegnet paret bokkontrakt til rekordsum med Penguin Random House. Ifølge Financial Times måtte de ut med mer enn 65 millioner dollar, eller rundt 550 millioner norske kroner, for rettighetene til parets memoarer.

Paret har også skapt overskrifter på motefronten - som da Barack Obam viste seg i skinnjakke og enkle jeans på gata i Washington DC en rolig søndag i mars i fjor.

Saken fortsetter nedenfor.

- Empati og forståelse

- En av de enkle gledene vi opplevde i vår tid som folkevalgte var å møte fascinerende mennesker fra mange ulike bakgrunner, og dele deres opplevelser med et bredt publikum, sier Barack Obama i en uttalelse gjengitt av Times.

- Derfor gleder Michelle og jeg oss til å samarbeide med Netflix. Vi håper på å være med å dyrke frem talentfulle, inspirerende og kreative stemmer som er i stand til å promotere empati og forståelse mellom mennesker, og hjelpe dem med å dele sine historier med hele verden.

Obama understreker ifølge Times at han ikke kommer til å bruke programmene til å fremme en politisk agenda - og han vil heller ikke kritisere arvtageren Donald Trump eller konservative medier som Fox News.

- Fortellerkunstens kraft er å inspirere, å få oss til å tenke annerledes om verden rundt oss, og å hjelpe oss med å åpne hjertene og sinnene våre for andre, sier Michelle Obama i en egen uttalelse, ifølge Rolling Stone Magazine.

JOMFRUØYENE: En video av Barack Obama som står på wakeboard sammen med Richard Branson, går sin seiersgang på nettet. Hvor god balanse har egentlig den tidligere presidenten? Video: JackBrockway/Virgin.com via CNN Vis mer

Boikott

Reaksjonene fra publikum har ikke latt vente på seg. Flere konservative stemmer har uttrykt misnøye på Twitter - og ifølge Business Insider truer flere brukere med å boikotte Netflix med mindre de avbryter samarbeidet.

- Jeg vil heller se på maling tørke, skrev én bruker.

Truslene om boikott har igjen skapt reaksjoner.

- Konservative er mer provosert over Barack og Michelle Obamas Netflix-avtale enn de er av Santa Fe-massakren, skrev brukeren @MrFilmKritik.

Andre holder seg til å spekulere om innholdet i Obama-produksjonene:

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Snakker endelig ut om den pinlige gave-utvekslingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer