Prins Andrew:

Har inngått forlik

Prinsen har tidligere avvist overgrepsanklagene.

FORLIK: Det er inngått forlik i overgrepssaken mot prins Andrew. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB
FORLIK: Det er inngått forlik i overgrepssaken mot prins Andrew. Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge New York Times har prins Andrew inngått et forlik etter søksmålet fra Virginia Giuffre.

Dronning Elizabeths andre sønn ble saksøkt av Giuffre, som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Prinsen har tidligere avvist anklagene.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Mener koblingen er uheldig

Giuffre har tidligere fortalt at hun ble misbrukt av prinsen i avdøde Jeffrey Epsteins hjem i New York, på hans private øy i Karibia, samt i en leilighet i London som tilhører Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell (60). Prins Andrew har hele veien sterkt benektet det hele.

Epstein tok livet sitt i fengsel i 2019.

Tirsdag kom det frem i rettsdokumentet at prinsen synes koblingen til Epstein er uheldig.

Videre i dokumentet står det at prins Andrew aldri ville sverte Giuffres karakter, og han aksepterer at hun har lidd som resultat av urettferdige offentlige angrep.

Ifølge New York Times har også Prins Andrew har planer om å gi en betydelig donasjon til en veldedig organisasjon for ofres rettigheter.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Omstridt avtale

I januar, etter en dommers beslutning om å la Giuffres søksmål mot ham fortsette, kunngjorde Buckingham Palace at prins Andrew ville få fjernet sine militære titler og patronasjer, og at han ville kjempe saken som privatperson.

Hovedargumentet til Andrews advokater har tidligere vært at Giuffre i 2009 skrev under på en avtale med Epstein om ikke å saksøke noen som hadde tilknytning til Epstein. For dette fikk Giuffre utbetalt en halv million dollar.

Prins Andrew er ikke nevnt eksplisitt i forliket, men advokatene mener like fullt at dette omfatter ham. Giuffres advokater mener på sin side at forliket med Epstein er irrelevant for det sivile søksmålet mot prins Andrew.

LES OGSÅ: - Kan bli spurt om å gi fra seg tittelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer