Mona Grudt og Bjørgvin Thorsteinsson:

- Har ingen konkrete planer om å gifte oss

Men Mona Grudt hjelper gjerne andre med å feire kjærligheten.

FLOTT PAR:
Mona Grudt har selv funnet kjærligheten med islandske Bjørgvin Thorsteinsson. Paret har vært sammen i tre år. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
FLOTT PAR: Mona Grudt har selv funnet kjærligheten med islandske Bjørgvin Thorsteinsson. Paret har vært sammen i tre år. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I mange år har den norske toppmodellen Mona Grudt (46) jobbet med bryllup. Hun er tidligere redaktør for magasinet Ditt Bryllup, og har skrevet bok om bryllupsplanlegging.

Nå har hun gått enda lenger, og blitt vigsler for Human-Etisk Forbund – en jobb hun behandler med stor respekt og omtanke.

– Det føltes som en naturlig forlengelse av det jeg hadde gjort tidligere. Tanken vokste i lang tid, før jeg bestemte meg. Jeg har ikke angret, og vielsene er noe av det hyggeligste jeg gjør, forteller hun til Se og Hør.

Lar seg overraske

Det er snart to år siden 46-åringen ble sertifisert. I forkant av bryllupet blir hun godt kjent med ekteparene, for å gi dem en stemningsfylt seremoni.

– Jeg skriver blant annet en personlig tale til ekteparet, og forteller kjærlighetshistorien deres. Mange av gjestene har aldri opplevd en humanistisk vielse før, men takker for en fin opplevelse, forteller Mona.

Det hender også at noen blir overrasket over å se at «Miss Universe» fra 1990 utfører seremonien:

– De fleste vet om det på forhånd. Et par ganger har det vært noen som mener å ha dratt kjensel på vigsleren, men jeg prøver å gjøre lite ut av meg. Mitt mål er å gi paret en hyggelig seremoni, som bekrefter at de har valgt hverandre, forteller den vakre trebarnsmoren.

Saken fortsetter under bildet.

BLE HISTORISK: Mona Grudt er fortsatt den eneste norske kvinnen som har blitt kronet til Miss Universe. Her avbildet etter konkurransen i Los Angeles i 1990. Foto: Sipa Press / NTB scanpix
BLE HISTORISK: Mona Grudt er fortsatt den eneste norske kvinnen som har blitt kronet til Miss Universe. Her avbildet etter konkurransen i Los Angeles i 1990. Foto: Sipa Press / NTB scanpix Vis mer

Ingen gifteplaner

I sitt eget privatliv er Mona lykkelig sammen med kjæresten Bjørgvin Thorsteinsson (49), som er direktør i konserthuset Olavshallen i Trondheim.

Paret har vært sammen siden høsten 2014, og Mona har tre barn fra tidligere forhold. To ganger har trønderen selv stått brud, men haster ikke inn i et nytt ekteskap med det første.

– Bjørgvin og jeg har det veldig fint som samboere. Akkurat nå er vi midt i en byggeprosess som tar mye tid, og vi har ingen konkrete planer om å gifte oss, forteller hun.

Viet mamma

Det er et stort sprang fra modell til vigsler, men Mona forteller at hun likevel drar veksel på tidligere erfaringer.

Hun liker å stå foran et publikum, både som modell og de siste årene som foredragsholder.

– Under de første seremoniene var jeg veldig spent, men jeg gjør mye forarbeid og blir ikke nervøs lenger. Jeg er vant til å stå foran mange mennesker, og føler meg trygg. Nå koser jeg meg, og ser på det som et ærefullt oppdrag.

INGEN HAST: Mona Grudt og Bjørgvin Thorsteinsson stortrives som kjærester og samboere, men stresser ikke med å skulle gifte seg. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
INGEN HAST: Mona Grudt og Bjørgvin Thorsteinsson stortrives som kjærester og samboere, men stresser ikke med å skulle gifte seg. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Én vielse i vinter skilte seg ut som helt spesiell. Det var da Mona viet sin egen mor, Margit.

– Å vie mamma var en utrolig flott opplevelse, som jeg aldri kommer til å glemme, fastslår Mona Grudt.

LES OGSÅ: Tinder-bildet tiltrakk seg helt feil folk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer