Melania Trump:

Har ikke vist seg etter at dette bildet ble tatt

Konspirasjonsteoriene florerer rundt USAs førstedame.

SISTE OPPTREDEN: 10. mai ønsket Melania og Donald Trump velkommen tre frigitte amerikanere som var løslatt fra nordkoreansk fangenskap. Siden har førstedamen ikke opptrådt offentlig. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
SISTE OPPTREDEN: 10. mai ønsket Melania og Donald Trump velkommen tre frigitte amerikanere som var løslatt fra nordkoreansk fangenskap. Siden har førstedamen ikke opptrådt offentlig. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Spekulasjonene rundt Melania Trumps tilstand blir stadig sterkere for hver dag. Onsdag var det 20 dager siden sist USAs førstedame viste seg offentlig, melder CNN.

Operert

Melanias siste offentlige opptreden var 10. mai, da hun sammen med ektemann Donald ønsket tre amerikanske frigjorte gisler fra Nord-Korea velkommen på flybasen Joint Base Andrews i Washington.

Fire dager senere ble 48-åringen lagt inn på militærsykehuset Walter Reed, ifølge talskvinne Stephanie Grisham for å «behandle en godartet nyrekomplikasjon».

I uttalelsen, som ble gitt i etterkant av operasjonen, opplyste Grisham at den hadde vært vellykket, uten komplikasjoner.

Obama-teori

Likevel har førstedamen altså ikke vist seg etter innleggelsen. Dette har gitt næring til en rekke konspirasjonsteorier, den ene mer kreativ og bisarr enn den andre, ifølge Newsweek:

  • Melania har flyttet tilbake til New York.
  • Hun skriver bok om ektemannen.
  • Hun har flyttet inn med Michelle og Barack Obama (!).

Fra før er det spekulert på at hun har en dobbetgjenger som gjør oppgavene hun ikke kan utstå - eller at hun forakter sitt eget liv og ønsker at mannen ikke var president.

Aktiv på Twitter

Riktignok har Melania gitt livstegn fra seg - på sosiale medier. 16. mai tvitret hun om sykehusoppholdet:

«Jeg føler meg strålende og ser fram til å komme hjem igjen til Det hvite hus snart.»

48-åringen har også tvitret om bl.a. skoleskytingen i Santa Fe i Texas 18. mai, og roste 28. mai USAs væpnede styrker.

Onsdag tvitret hun sågar om sin egen tilstand og spekulasjonene:

«Jeg ser at media jobber på overtid med å spekulere på hvor jeg er, og hva jeg gjør. Dere kan ta det med ro - jeg er her i Det hvite hus sammen med familien, føler meg strålende og jobber hardt på vegne av barn og det amerikanske folk!»

- Ikke noe nytt

Spekulasjonene har også nådd talskvinne Grisham.

- Dessverre må vi hele tida forholde oss til konspirasjonsteorier - så dette er ikke noe nytt, bare mer tåpelig sludder, sier talskvinnen og avviser samtidig at Melania har flyttet tilbake til New York.

Førstedamen ses på som svært privat, men fikk ros for sin opptreden under statsbesøket fra Frankrikes presidentpar i april.

I en CNN-spørreundersøkelse gjennomført etter besøket svarte 57 prosent at de liker henne, hvilket gjør henne til den best likte personen i hele Trump-administrasjonen.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer

Uavhengig

48-åringen anses også som en av de mest uavhengige førstedamene i nyere tid, og gjør ofte helt andre ting enn å være med på Donalds arrangement og reiser.

Derfor er det kanskje ikke så enestående at hun tar en 20-dagers pause fra rampelyset, skriver CNN. Talskvinne Grisham er enig.

- Jeg vil ikke karakterisere dette som et langvarig fravær. Hun var innlagt på sykehus i ei uke og er nå hjemme og kommer til hektene igjen. Hun har hatt flere interne møter med de ansatte og vil fortsette med det denne uka, sier talskvinnen.

Det forventes at Melania vil opptre offentlig igjen når den årlige Kongress-pikniken finner sted i juni, og under markeringen av USA uavhengighet 4. juli.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - De har ikke svart på bryllupsinvitasjonen engang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer