Melania Trump og Jill Biden:

- Har ikke snakket sammen

Det er tilsynelatende full isfront mellom Melania Trump og Jill Biden.

FØRSTEDAMER: Påtroppende førstedame Jill Biden og avtroppende førstedame Melania Trump. Foto: Mark Reinstein/ Shutterstock/ NTB og Drew Angerer/ Getty Images/ NTB
FØRSTEDAMER: Påtroppende førstedame Jill Biden og avtroppende førstedame Melania Trump. Foto: Mark Reinstein/ Shutterstock/ NTB og Drew Angerer/ Getty Images/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens det er stor enighet om at Joe Biden (77) har vunnet presidentvalget, nekter president Donald Trump (74) å erkjenne tapet.

Biden allerede er i gang med å forberede overgangsperioden, men Trump hevder at valget er blitt «stjålet» fra ham med valgfusk og uregelmessigheter.

Samtidig er det tilsynelatende full isfront mellom den nåværende og den kommende førstedamen.

- Overrasker ikke

Førstedame Melania Trumps kontor har ikke kontaktet Biden-leiren vedrørende overgangen, skriver NBC News.

- Så vidt jeg vet har ikke president Trump erkjent tapet ennå, så det overrasker meg ikke, sier en talsperson for den kommende førstedamen, Jill Biden, ifølge NBC News.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Også CNN skriver at Melania Trump (50) ikke har tatt kontakt med Jill Biden (69). TV-kanalen viser til en kilde kjent med saken.

For fire år siden var Melania Trump på besøk i Det hvite hus på invitasjon fra den daværende førstedamen, Michelle Obama.

Trump ble servert te og fikk en omvisning, noe som er kutyme.

- Jeg forstår det slik at alt går som vanlig i østfløyen, sier en annen kilde til TV-kanalen.

Førstedamens kontor ligger i østfløyen i Det hvite hus.

Kilden sier videre at selv om førstedamen skulle ønske å starte overgangen, er hun hindret av Trumps fornektelse.

- Hvis presidenten erkjenner tapet, er jeg sikker på at østfløyen vil være høflig og profesjonell overfor den påtroppende administrasjonen, sier kilden.

Brøt tausheten

Det har vært nokså stille fra førstedamen siden valget 3. november. Fredag, like etter at medier verden over sendte seieren Bidens vei, tok imidlertid førstedamen bladet fra munnen. Men det var kanskje ikke slik flere hadde ventet seg.

Mens supportere og politiske kolleger skrev iherdig om valgresultatene, kom Melania Trump med et helt annet budskap.

Fra den offisielle «@FLOTUS»-kontoen skrev hun nemlig om et sykehus.

«#BeBest fortsetter å kaste lys på programmer som likner på de jeg lærte om hos Boston Medical Center i fjor. Sykehuset viser fram innovative løsninger som kan oppnås når medisinsk profesjonelle og samfunnet jobber sammen for det felles beste», skriver hun til sine 15,7 millioner følgere.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Be Best er en kampanje som drives av førstedamen, med fokus på bekjemping av nettmobbing og narkotikamisbruk blant unge. Kampanjen har vært hjertebarnet hennes de siste årene.

- Ba Trump gi seg

Ellers har det vært lite aktivitet på Twitter-kontoen, bortsett fra en melding to dager senere, hvor hun skrev at det amerikanske folket fortjener et rettferdig valg.

- Hver stemme - ikke ulovlige - burde telles. Vi må beskytte demokratiet vårt med komplett åpenhet, skrev hun.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Melania Trump skal ha bedt ektemannen erkjenne at han tapte, ifølge CNN.

TV-kanalens kilde skal være en person som har kjennskap til samtalen mellom de to.

- Hun har kommet med sitt synspunkt, som hun ofte gjør, sier kilden til CNN.

LES OGSÅ: Trakk seg i siste liten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer