Ellen Pompeo og Patrick Dempsey:

Har ikke snakket sammen på tre år

- Han vil alltid ha en plass i hjertet mitt.

OMGÅS IKKE: I et nytt intervju avslører «Grey's Anatomy»-stjernen Ellen Pompeo at hun og eks-kollegaen Patrick Dempsey ikke har noe kontakt. Foto: NTB Scanpix
OMGÅS IKKE: I et nytt intervju avslører «Grey's Anatomy»-stjernen Ellen Pompeo at hun og eks-kollegaen Patrick Dempsey ikke har noe kontakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære legeserien «Grey's Anatomy» har rullet over tv-skjermene siden 2005, og etter 15 sesonger og over 300 episoder er den fortsatt en favoritt for mange.

I sesong elleve fikk mange fans seg et stort sjokk da seriens store kjekkas, Derek Sheperd - også kjent som «Mc Dreamy», spilt av Patrick Dempsey (52), døde i en dramatisk bilulykke.

Dermed var karrieren i den populære serien over for Dempsey, som spilte kjæresten til Meredith Grey, som den dag i dag spilles av Ellen Pompeo (49).

EKS-KOLLEGAER: Ellen Pompeo (49) og Patrick Dempsey (52) spilte kjæresteparet Meredith og Derek Sheperd i den populære tv-serien «Grey's Anatomy». Foto: NTB Scanpix
EKS-KOLLEGAER: Ellen Pompeo (49) og Patrick Dempsey (52) spilte kjæresteparet Meredith og Derek Sheperd i den populære tv-serien «Grey's Anatomy». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mandag deltok Pompeo på talkshowet «Red Table Talk», der hun ble spurt om hun og den tidligere kollegaen fortsatt er venner. Det skriver USA Today.

Da kunne stjernen avsløre at hun og eks-kollegaen ikke har snakket sammen siden Dempsey forlot serien i den tårevåte sjokk-exiten i 2015.

- Vi har ikke snakket sammen siden han forlot serien. Det er ingen vanskelige følelser mellom oss. Han er en fantastisk skuespiller, og vi lagde det beste innen tv man kan lage sammen, sier hun i intervjuet.

SPILTE SAMMEN: Ellen Pompeo og Patrick Dempsey spilte mot hverandre frem til sistnevntes karakter ble drept i en bilulykke i 2015. Foto: NTB Scanpix
SPILTE SAMMEN: Ellen Pompeo og Patrick Dempsey spilte mot hverandre frem til sistnevntes karakter ble drept i en bilulykke i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pompeo fortalte også at det er vanlig for skuespillere å måtte finne ut hvem man er uten tv-serien når serien er slutt, fordi det tar opp veldig mye av tiden deres.

- Så, vi har ikke snakket sammen. Men han vil alltid ha en plass i hjertet mitt, sa tv-stjernen i det åpenhjertige intervjuet.

Kranglet om lønn

Før Dempsey sluttet i tv-serien, skal han ha hatt vesentlig bedre lønnsbetingelser enn sin kvinnelige motspiller. For Ellen Pompeo førte Patrick Dempseys avskjed til at hun endelig fikk den anerkjennelsen og lønnen hun følte hun fortjente.

49-åringen fortalte nemlig til The Hollywood Reporter i januar i år at hun opplevde å få helt andre lønnsbetingelser enn sin mannlige kollega gjennom ti år.

KJEMPET FOR LØNNA: Da Dempsey sluttet i den populære serien om turnuslegene, gikk Ellen Pompeo kraftig opp i lønn. Foto: NTB Scanpix
KJEMPET FOR LØNNA: Da Dempsey sluttet i den populære serien om turnuslegene, gikk Ellen Pompeo kraftig opp i lønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det at Patrick Dempsey sluttet i serien var et avgjørende øyeblikk. De kunne alltid bruke ham som et pressmiddel mot meg: «Vi trenger ikke deg, vi har Patrick» - noe de også gjorde i årevis, sa hun til Hollywood Reporter.

48-åringen sa den gang at hun valgte å være åpen om hva hun tjener i håp om at hun kan sette et eksempel for andre, som for eksempel kvinner i Hollywood.

- En gang ba jeg om 5000 dollar mer enn ham, bare på prinsipp. For serien heter «Grey's Anatomy», og jeg er Meredith Grey. De ville ikke gi det til meg, sa hun, og fortsatte:

- Jeg kunne ha gått, men det gjorde jeg ikke. Hvorfor? Det er min serie, jeg er nummer en. Jeg er sikker på at jeg kjente på det mange andre kvinnelige skuespillere kjenner på: Følelsen av å velge bort en rolle på grunn av en mann.

- Som å kysse en bror

Pompeo og Dempsey spilte mot hverandre i ti år fra 2005 til 2015, noe som også innebar en rekke kysse-scener for de to stjernene.

I et intervju fra 2012 avslørte Pompeo at det ikke var noe enkelt å kysse «McDreamy» foran kameraene, fordi de kjente hverandre så godt.

- Det er bare ekkelt. Det er som å kysse sin bror. Det hadde vært lettere å kysse en vilt fremmed, sa Pompeo den gang.

Pompeo avslørte også at hun aldri har vært fristet til å snike til seg et tungekyss med mannen som regnes som et sex-symbol for millioner av kvinner over hele verden, eller noen av de andre mannlige «Greys Anatomy»-stjernene.

- Vi må åpne munnene våre litt for å få det til å se ekte ut, men vi bruker aldri tunge, nei, sa hun i 2012.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Grey's Anatomy»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer