RØRER IKKE ALKOHOL: NRK-veteran Ragnhild Sælthun Fjørtoft har ikke smakt alkohol siden hun gikk på gymnaset. Hun så hvilke ødeleggelser alkohol kunne føre til og valgte seg eplemost i stedet.  Foto: Stella Pictures
RØRER IKKE ALKOHOL: NRK-veteran Ragnhild Sælthun Fjørtoft har ikke smakt alkohol siden hun gikk på gymnaset. Hun så hvilke ødeleggelser alkohol kunne føre til og valgte seg eplemost i stedet. Foto: Stella PicturesVis mer

Har ikke rørt alkohol på 50 år

NRKs «hallodame» Ragnhild Sælthun Fjørtoft synes det er rart at ingen spør hvorfor folk drikker.

SEOGHØR.NO: NRKs Ragnhild Sælthun Fjørtoft (66), kjent som både kanalvertinne og programleder for «Hurtigruten. minutt for minutt», har neste år jobbet i statskanalen i 45 år.

Men TV-legendens fartstid som avholdskvinne er enda lenger, forteller hun til Dagbladet.

Allerede på gymnaset bestemte hun seg nemlig for å avstå fra alkohol, og meldte seg inn i «Norges Studerende Ungdoms Avholdsforbunds lokallag Stella». Siden den gang har hun ikke smakt alkohol.

- Valget tok jeg på egen hånd. Jeg så på medelever og på samfunnet, og så hva alkoholen gjorde. Jeg ville ikke være med på det. Det er ikke av familiære årsaker, i min familie var det uansett et moderat alkoholforbruk, sier hun til avisen.
 
66-åringen, som etter planen går av med pensjon neste år, sverger heller til eplemost i festlig lag. Den prisbelønte TV-personligheten påpeker at hun synes det er synd at man alltid får spørsmål om hvorfor man ikke drikker.

- Ingen spør om hvorfor man drikker, og man må alltid «forsvare» hvorfor man ikke drikker. Jeg syns det er rart at det er slik, understreker Sælthun Fjørtoft overfor Dagbladet.

LES OGSÅ: - Folk tar feil av oss hele tiden