Aksel Lund Svindal:

- Har ikke prioritert forhold

Aksel Lund Svindal åpner opp om livet etter at han la karrieren på hylla.

PRIORITERINGER: Aksel Lund Svindal åpner opp om prioriteringer, karriere og privatliv i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
PRIORITERINGER: Aksel Lund Svindal åpner opp om prioriteringer, karriere og privatliv i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år slapp den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal (37) selvbiografien «Større enn meg», hvor han blant annet åpnet opp om tapet av moren da han var barn, men også om kjærlighetslivet sitt.

37-åringen har flere forhold bak seg, og i et nytt intervju med KK forteller Aksel, som kan se tilbake på en imponerende karriere, at familielivet ble satt på vent da han satset på sporten.

Likevel legger han ikke skjul på at han gjerne ønsker seg egen familie.

- Jeg kunne jo bare ha regnet med, eller ønsket, at en familie datt ned i fanget på meg, men det gjør det jo ikke. Du må investere og bruke tid på et forhold, og det har ikke jeg gjort. Jeg har brukt tid på mye annet og ikke prioritert det. Det kunne ha skjedd at jeg hadde møtt noen som var perfekt, men da skulle jeg ha hatt veldig flaks. Så ja, jeg innser at jeg har brukt lite tid på det, og siden jeg ikke har prioritert det så er det blitt sånn, sier han til magasinet.

IMPONERENDE: Aksel kan se tilbake på en rekke medaljer som alpinist. Her da han tok sølv under VM i Åre i februar. Foto: NTB Scanpix
IMPONERENDE: Aksel kan se tilbake på en rekke medaljer som alpinist. Her da han tok sølv under VM i Åre i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På spørsmål om han skal prioritere det nå, innrømmer han at det er noe han har lyst til, men at historien samtidig viser så langt at han, selv etter at skiene ble lagt på hylla, har brukt mye tid på jobb. Han påpeker riktignok at han ønsker å bruke mer tid på å prioritere annerledes nå.

- Men ting må også skje naturlig. Jeg har ikke noe tro på å tvinge det gjennom. Når vi nå har snakket om den familien jeg er en del av, så synes jeg det er utrolig flott. Jeg ser på meg selv om en familiemann, og har lyst på barn og familie. Ikke fordi det «bare skal skje», men fordi jeg ønsker en familie med sterke bånd og gode verdier. Og det tror jeg man får ved å gjøre det grundig, sier han til KK.

RØRT: Det blir tårevått når Aksel Lund Svindal hyller Helene Olafsen under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». Vis mer

Selv om venner hjemme har fått barn og stiftet familie, angrer ikke 37-åringen på valgene han har tatt tidligere i livet, og forteller at han ville gjort det samme igjen.

Skriver om ekskjæresten

Som nevnt har Aksel flere forhold bak seg. I selvbiografien han slapp tidligere i år åpnet han også opp om den tidligere alpinisten Julia Mancuso som han var i et forhold med i flere år. De to gikk hver til sitt etter fire år i 2013, men i boken forteller Aksel om hvordan han sjekket opp ekskjæresten.

Aksel skriver at han fikk et godt øye til henne allerede i 2002, men at det først var tre år senere at han mannet seg opp til å prøve seg på henne.

Under VM i Bormio i Italia i 2005, tok Svindal sølv. Senere samme kveld var det fest på Mancusos hotell, og da ble det raskt klart at også en annen mann var interessert i den flotte amerikaneren.

Og mannen som sammen med Aksel Lund Svindal kjempet om Mancusos oppmerksomhet, var ikke hvem som helst. Det var nemlig alpinlegenden Alberto Tomba.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer

«Det virket som om han prøvde å flørte med henne, selv om hun var 18 år yngre enn ham. Jeg gikk bort til dem, tok Julia i hånda og dro henne med meg ut på dansegulvet. Jeg må ha skjønt at hun var litt interessert i meg, at hun heller ville henge med meg enn med Tomba, for hvis ikke hadde jeg aldri turt å gjøre noe sånt», skriver han i boken.

37-åringen skriver også om hvordan det var å leve i et avstandsforhold. Da det ble slutt i 2013 skrev han på Facebook at nettopp avstanden var en faktor til bruddet.

- Det er lang avstand mellom våre hjem, og vi lever begge to meget travle liv. Å få nok tid sammen har vært en av våre største utfordringer, og det er vanskelig å se hvordan det skal forandre seg i framtida, skrev alpinstjernen på Facebook den gang.

LES OGSÅ: Dette sier Aksel om homo-ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer