Anna Anka:

Har ikke møtt datteren på fire år

- Redselen for flere falske anklager er grunnen til at jeg ikke tør å ta kontakt.

SAVNER DATTEREN: Anna Anka forteller at hun tenker på datteren hver dag, men at hun ikke tør å ta kontakt. Foto: NTB Scanpix
SAVNER DATTEREN: Anna Anka forteller at hun tenker på datteren hver dag, men at hun ikke tør å ta kontakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 ble det kjent at Anna Anka (47), kjent fra blant annet «Svenske Hollywoodfruer», hadde mistet omsorgsretten for sine to barn, etter mange års strid med sine to eksmenn.

Anna har datteren Ellie Yeager (16) med eksmannen, Louis Yeager, og sønnen Ethan (13) med den amerikansk-canadiske sangeren Paul Anka (77), som hun var gift med fra 2008 til 2010.

Allerede i 2014 fortalte 47-åringen at hennes første eksmann i en årrekke hadde jobbet med å vende datteren deres mot henne.

- Å utsette sitt barn for negative uttalelser om sin egen forelder bryter mot de mest grunnleggende regler vi har som foreldre. Det er den verste metoden man kan benytte seg av, hevdet tv-stjernen overfor Expressen den gang.

Nå kommer det frem i et intervju med svenske Hänt at Anna ikke har møtt sin førstefødte på over fire år.

TOBARNSMOR: Anna Anka var fra 2008 til 2010 gift med Paul Anka, og sammen har de sønnen Ethan. Fra et tidligere forhold har Anna datteren Ellie. I dag har hun ikke omsorgsrett for noen av barna. Foto: NTB Scanpix
TOBARNSMOR: Anna Anka var fra 2008 til 2010 gift med Paul Anka, og sammen har de sønnen Ethan. Fra et tidligere forhold har Anna datteren Ellie. I dag har hun ikke omsorgsrett for noen av barna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Minnes den siste dagen

47-åringen forteller til nettstedet at det er drøyt 1700 dager siden hun sist så sin nå 16 år gamle datter, som den gang var 12 år og skulle på skolen.

- Jeg slapp henne av ved skolen, og ga henne et kyss og en klem. Jeg fortalte hvor høyt jeg elsket henne. Da visste jeg ikke at det var den siste dagen vi hadde sammen, sier hun.

Ifølge Hänt kom politiet på døren hos tv-profilen noen dager senere, og fortalte henne at hun hadde blitt anklaget av eksmannen for å ha mishandlet datteren deres både fysisk og psykisk.

Disse anklagene har hun ifølge nettstedet i senere tid blitt frikjent for.

HUDFLETTES: - Showet hadde ikke fantes om det ikke var for meg, sier Anna Anka i denne sesongen av «Hollywodfruer». Video: TV 3 Vis mer

Redd for flere anklager

Da Annas eksmann i 2015 fikk omsorgsretten for datteren, hadde parets konflikt allerede pågått i mange år. Anna innfant seg aldri med dommen, men innså at hun måtte gi slipp - noe hun skrev i et brev under rettssaken.

- På grunn av smerten fra pappaens innflytelse over vår datter, de følelsesmessige, psykologiske og rettslige overgrepene mot meg, kan jeg ikke lenger fortsette denne kampen, sto det blant annet i brevet.

Saken fortsetter under.

Vis mer Vis mer

Til tross for at Anna ikke ble dømt for anklagene fra eksmannen, og for at hun i utgangspunktet har rett til å få se datteren sin, har hun unngått å ta kontakt - i frykt for hva som kan skje.

- Redselen for flere falske anklager er grunnen til at jeg ikke tør å ta kontakt, hevder hun overfor Hänt.

Nytt håp om to år

Til nettstedet kan tv-profilen fortelle at det ikke går en dag uten at hun tenker på datteren sin, og at hun fremdeles har et lite håp om at de to vil gjenforenes.

I 2020 fyller nemlig datteren Ellie 18 år, og blir samtidig myndig. Anna både tror og håper at de vil møtes da.

- Da er hun myndig og får bestemme selv hvilken relasjon hun vil ha til meg. To år til, så kan ikke pappaen hennes påvirke kontakten mellom oss. Jeg lengter så det gjør vondt.

Saken fortsetter nedenfor.

MISTET KONTAKTEN: Anna har ikke kontakt med noen av barna sine i dag. Her avbildet da hun gjestet «Senkveld» i 2010. Foto: NTB Scanpix
MISTET KONTAKTEN: Anna har ikke kontakt med noen av barna sine i dag. Her avbildet da hun gjestet «Senkveld» i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har ikke møtt sønnen

Det var etter at eksmannen Louis i 2015 anklagde Anna for mishandling av datteren Ellie, at 47-åringen også ble fratatt sønnen sin, Ethan. Siden gikk Anna og Ethans far, Paul, rettens vei for å kjempe om omsorgsretten.

Etter en lang kamp, tapte den tidligere Miss Sverige rettssaken i 2017.

- Det er den største dagen i livet mitt, sa Paul til Page Six etter seieren, og kunne samtidig fortelle at han hadde gått gjennom det hele for å beskytte sønnen.

I oktober kunne Anna fortelle at hun heller ikke hadde møtt sønnen på lang tid. Den gang uttrykte hun sin bekymring i podcasten «Nemo møter», ifølge nettstedet Hänt.

- Et barn har rett til å bli elsket av begge foreldrene sine, og et barn skal aldri måtte velge mellom foreldrene sine, sa 47-åringen den gang.

Saken fortsetter under videoen.

Anna forklarte også maktløsheten hun kjente på da begge eksmennene hennes gikk rettens vei for å hindre henne i å se barna sine:

- Det tok meg tre år å bevise at jeg ikke hadde gjort det jeg ble anklaget for, og jeg er veldig takknemlig for at jeg hadde muligheten til å gjøre det. Men jeg kan ikke kjempe for alltid, for da mister jeg alt og Paul vinner. Det finnes ingen slutt. Han kan drive dette til jeg ikke har noe igjen, og ender opp på gaten. Da får jeg i hvert fall ikke møte barnet mitt, for da kan jeg ikke ta hånd om ham, sa hun.

LES OGSÅ: Bitter strid om prins Nikolais liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer