- Har ikke hatt tid til å gråte

Men Oslo-ordfører Fabian Stang ville ofret sitt eget liv for de drepte ungdommene.

- Det er vanskelig å si om hva som var det verste med terrortragedien som rammet oss forrige fredag, men personlig synes jeg drapene av de flotte ungdommene på Utøya var det verste, sier Fabian Stang, her avbildet med visepolitimester i Oslo, Sveinung  Foto: Scanpix
- Det er vanskelig å si om hva som var det verste med terrortragedien som rammet oss forrige fredag, men personlig synes jeg drapene av de flotte ungdommene på Utøya var det verste, sier Fabian Stang, her avbildet med visepolitimester i Oslo, Sveinung Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Oslos ordører Fabian Stang (55) var helt knust da han fikk nyheten om at 69 mennesker måtte bøte med livet på grunn av handlingene til massemorderen Anders Behring Breivik (32) 22. juli. Til Her og Nå forteller 55-åringen at han ville ofret sitt eget liv for de hjelpeløse ofrene.

- Det er vanskelig å si om hva som var det verste med terrortragedien som rammet oss forrige fredag, men personlig synes jeg drapene av de flotte ungdommene på Utøya var det verste. Jeg skulle ønske jeg hadde vært der og kunnet opptre som et skjold for disse ungdommene. Jeg hadde ofret mitt eget liv for å redde noen av dem, sier Stang til ukebladet.

Selv var han på hytta i Bamble da han fikk meldingen om at en bombe hadde gått av i regjeringskvartalet. Deretter kastet han seg i bilen og kjørte til Oslo.

Men til tross for at Fabian Stang har vært svært preget av hendelsene som rystet Oslo, har han ikke rukket å felle tårer helt ennå.

- Nei, jeg har ikke gjort det. På jobben har det ganske enkelt ikke vært tid til det. Og hjemme har jeg fått god støtte av kjæresten min (kona Catharina) og guttene mine. De har vært helt utrolige. Sendt meg trøstende tekstmeldinger, og tatt vare på meg når jeg har vært hjemme, forteller han til Her og Nå.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Dette var en del av en kriseplan  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer