SKREV HIT-LÅT: Det er nok få som vet at det var Molde-jenta Kari Fosse som skrev hit-låten "Mamacita", som artistene Aylar og Youssef framførte i 2007. Foto: Anders Myhren / Seher.no
SKREV HIT-LÅT: Det er nok få som vet at det var Molde-jenta Kari Fosse som skrev hit-låten "Mamacita", som artistene Aylar og Youssef framførte i 2007. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Har ikke fått én krone for hit-låt

Den tidligere "Ungkaren"-deltageren Kari Fosse fikk sjokk da hun leste at Youssef hadde tjent over en million...

SEHER.NO: I august 2007 ga Aylar Lie (25) og popkollega Youssef ut singelen "Mamacita" - som etter kort tid slo an i arabiske land - og musikkvideoen ble blant annet vist daglig på TV i Tyskland.

Se musikkvideoen til "Mamacita" nederst i saken!

I forrige uke ble Seher.no oppringt av Lyes Abid i plateselskapet Carambole Records - som utga singelen i 2007 - som forteller til Seher.no at Morad Yousef Hadaoui har tjent seg rik på suksessen rundt "Mamacita", og at det er grunnen til at han for skatteåret 2008 ifølge skattelistene står oppført med en inntekt på hele 1.095.976 kroner.

- Hos den persiske kanalen PMC lå den hele seks uker på A-lista. MTV Tyskland sendte den mye, og den ble en gigahit i Marokko, som jo er Yossefs fødeland, forklarte Lyes Abid til Seher.no.

Det har gått to år siden singelsuksessen til Aylar og Youssef startet, men det som få er klar over, er at Molde-jenta Kari Fosse (23) har skrevet svært mye av låten.

- Youssef hadde en beat og de hadde skrevet rap'en, men alt det som er tekst og melodi er det jeg som har skrevet, forklarer hun til Seher.no.

Ikke tjent en krone
Nå reagerer Fosse - som tidligere har deltatt i "Ungkaren" på TVNorge - på at Youssef skal ha tjent seg rik på låten, mens hun hevder hun ikke har fått så mye som en krone.

- Jeg fikk sjokk da jeg så saken, forteller hun til Seher.no.

Fosse sier at Youssef hele tiden har hevdet hardnakket at han har registrert henne til Tono - som regulerer inntekter til låtskrivere fra offentlig spilling og framføring av låter - men nå viser det seg at det ikke stemmer.

Tono kan nemlig fortelle til Seher.no at låten "Mamacita" slett ikke er registert hos dem, og at låtskriveren dermed ikke har mottatt noen penger.

Selv om Fosse sier at hun lagde låten mest for moro skyld, innrømmer hun at hun føler seg litt lurt.

- Hvis det er sånn at han har tjent én million på den, så føler jeg det sånn.

Fosse sier hun ikke har mottatt en eneste krone for låten, hverken for plateutgivelsen og/eller -salget eller nedlastingen, eller for radio- og tvspilling.

Vil ikke kommentere 
Youssef selv har ikke svart på Seher.nos mange henvendelser, men en mann som presenterer seg som artistens manager, tar mandag kontakt på artistens vegne. Han hevder det er uaktuelt for Youssef - som for tiden spiller inn en TV-serie - å bruke tid på saken.

- Dette vil jeg ikke bli referert på, men hvis dere skriver en sak på dette, kommer vi til å gå til søksmål mot deg og Seher.no. Hvis Kari Fosse mener det er penger hun ikke har fått - så må hun komme med et krav til oss, sier manageren til Seher.

Mannen presenterer seg som Patrick, men ønsker ikke å gi sitt fulle navn til Seher,no. Telefonnummeret han ringer fra er imidlertid registrert hos impressario og russepartyfikser Patrick Herman Pintzows selskap Strawberry AS, som er Brønnøysundregistrert som konkurs i mars i år.

Etter å ha snakket med Seher.no, tar manager Patrick kontakt med både Fosse, Youssef og Lyes Abid i Carambole Records. Deretter tar han igjen kontakt med Seher.no, og meddeler at Youssef ikke ønsker å svare på hvorvidt han har lurt Fosse for penger.

Drømmer om platekontrakt
Kari Fosse jobber tor tiden som låtskriver i Oslo, og har tidligere avslørt til Seher.no at hun takket nei til å være med i "X Factor, ettersom hun lenge har jobbet med å bygge opp en musikkarriere på egenhånd.

Nysgjerrig på hvordan sangstemmen til "Ungkaren"-deltager Kari Fosse låter? Det kan du høre her!

Nå tar hun selvkritikk for at hun stolte på Youssef og Carambole Records, og at hun ikke dobbeltsjekket fakta og sørget for at hun var tonoregistrert selv.

- Akkurat nå tenker jeg ikke på pengene. Men det er kjipt at låta har blitt spilt i Tyskland og her og der, uten at jeg har fått noe for det. Nå tar jeg mest selvkritikk for at jeg ikke tok alt i egne hender, innrømmer Molde-jenta til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Tjente én million på Aylar-duett