VENTER I SPENNING: Det er stor mulighet for at «Kon-Tiki»-skuespillerne Jakob Oftebro, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Valheim Hagen, Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen ikke får delta på Oscar-showet. Foto: FAME FLYNET
VENTER I SPENNING: Det er stor mulighet for at «Kon-Tiki»-skuespillerne Jakob Oftebro, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Valheim Hagen, Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen ikke får delta på Oscar-showet. Foto: FAME FLYNETVis mer

Har ikke fått billetter til Oscar

Skuespillerne i Oscar-nominerte «Kon-Tiki» må kanskje se utdelingen på TV i Los Angeles.

SEOGHØR.NO: Når Oscar-utdelingen går av stabelen i Los Angeles den 24. februar, er norske «Kon-Tiki» nominert i kategorien «beste fremmedspråklige film». Men foreløpig ser det ikke ut som om hele filmteamet får delta på den prestigefylte utdelingen.

– Det er Akademiet som bestemmer hvem får billetter, og reglen er at de skal gå til regissørene og produsentene først. Så siden det er to regissører, og to produsenter, er det ingen billetter til overs, forteller «Kon-Tiki»-produsent Aage Aaberg til VG.

Aaberg har dermed sikret seg en billett selv, og har fremdeles et håp om at også skuespillerne skal få oppleve utdelingen på det berømte Kodak Theatre i Hollywood.

– Vår engelske produsent Jeremy Thomas, som fikk den siste billetten, jobber med saken. Han er jo en skikkelig Oscar-ringrev, etter han blant annet var produsent på «Den siste keiseren» som vant åtte Oscarstatuetter. Så jeg håper og tror at han, i samarbeid med The Weinstein Company, kan ordne opp, sier Aaberge til avisa.

Uansett er alle blitt invitert til The Weinstein Companys Oscar-etterfest, så der blir hele gjengen samlet etter seremonien.

«Kon-Tiki» var også nominert til Golden Globe, men der var det den østerriske filmen «Amour» som hentet hjem den gjeve prisen.LES OGSÅ: - Vi har masse sex