Tom Stiansen:

Har ikke drukket seg full på 27 år

- Jeg tar et glass Pepsi Max. Det ser helt likt ut.

EDRU: Tom Stiansen var sist full i sitt eget utdrikningslag. Han drikker heller Pepsi Max. Her avbildet under jubileumsfesten for «71 grader nord» i august. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
EDRU: Tom Stiansen var sist full i sitt eget utdrikningslag. Han drikker heller Pepsi Max. Her avbildet under jubileumsfesten for «71 grader nord» i august. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg liker verken øl, rødvin eller sprit, og er vel en av dem i norsk toppidrett som drikker aller minst, sa programleder Tom Stiansen (48) til VG i 1998.

Den gang hadde han blitt hengt ut som fyllekjører på østerrisk fjernsyn, etter å ha blitt stoppet av politiet i Denver, Colorado.

48-åringen, som i 13 år har vært programleder for TVNorge-programmet «71 grader nord», forteller nå i Helgepraten med den samme avisen at han ikke har drukket seg full på 27 år.

Pepsi Max fremfor vin

Programlederen tilbringer naturlig nok mye tid ute gjennom jobben, men på privaten blir det altså ikke like mange turer ut - i alle fall ikke på byen.

I og med at han selv ikke drikker, har han funnet et godt alternativ når kona vil kose seg med et glass rødvin.

- Når hun tar seg et glass rødvin, tar jeg et glass Pepsi Max. Det ser helt likt ut, sier han til avisen.

Kuttet ned på sjokolade

Alkoholinntaket er derimot ikke det eneste den folkekjære programlederen har kuttet ned på de siste årene.

Han forteller til VG at han tidligere kunne dytte innpå 300 gram sjokolade om dagen under innspilling, men at han nå kun spiser godteri på lørdager.

- Det er jo sånn jeg har prøvd å oppdra ungene mine, forteller han.

Uthengt som fyllekjører

Da Tom Stiansen for 20 år siden ble stoppet av politiet i USA, var det i forbindelse med en mindre trafikkforseelse.

- Jeg var på vei til barmarkstrening, og var selvfølgelig klinkende edru. Noe jeg forresten er nesten bestandig, sa han den gang.

Det som egentlig skjedde, var at han hadde unngått å stoppe ved et stoppskilt, noe han beskrev som «en dødssynd i USA».

Tom fikk en bot, og kunne til avisen fastslå at det aldri hadde vært noen mistanke hos politiet om han hadde kjørt i påvirket tilstand.

IDRETTSUTØVER: Før han tok fatt på programlederrollen, var Tom Stiansen aktiv idrettsutøver. Her er han avbildet under OL i Nagano i 1998. Foto: Tor Richardsen / NTB Scanpix
IDRETTSUTØVER: Før han tok fatt på programlederrollen, var Tom Stiansen aktiv idrettsutøver. Her er han avbildet under OL i Nagano i 1998. Foto: Tor Richardsen / NTB Scanpix Vis mer

- Verdens beste

Siden 1991 er det én spesiell kvinne som har stått i høysetet hos 48-åringen.

Den gang ble Tom kjæreste med Hanne Eline Stiansen, som han i dag har to sønner med. I 2015 takket han kona for alt hun hadde gjort for ham.

- Klart at Hanne har vært veldig tålmodig og verdens beste mot meg. Det er hun som er klippen i familien. Uten henne hadde jeg aldri kunnet gjort det jeg gjør nå, skrøt han til ukebladet Her og Nå.

MANN OG KONE: Tom Stiansen omtaler kona Hanne som klippen i familien. Her er de sammen i 1999. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: Tom Stiansen omtaler kona Hanne som klippen i familien. Her er de sammen i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Året etter kunne han fortelle at duoen holdt på romantikken ved å alltid sørge for at de feiret bryllupsdagen.

Han sa også at de var flinke til å sette av tid til kos og hygge i hverdagen.

- Levende lys på bordet hører med, både til frokost og middag.

LES OGSÅ: Derfor forlot han suksesserien