TANKEVEKKER: - Det er klart at dette stykket får meg til å tenke på hvor mye denne jobben går på barnas bekostning, forteller Agnes Kittelsen til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
TANKEVEKKER: - Det er klart at dette stykket får meg til å tenke på hvor mye denne jobben går på barnas bekostning, forteller Agnes Kittelsen til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Har ikke dårlig samvittighet

"Max Manus"-stjernen Agnes Kittelsen tilbake i ny rolle.

SEHER.NO: I helgen vant Agnes Kittelsen (28) Amandapris for "beste kvinnelige birolle" for sin tolkning av Tikken Manus i storfilmen "Max Manus", og til Seher.no avslører 28-åringen at statuetten er godt plassert på peishylla.

Nå har Kittelsen lagt Haugesund-besøket bak seg, og er klar for en ny og krevende rolle.

4. september er det norgespremiere på Ingmar Bergmans drama "Høstsonaten" på Oslo Nye Teater, hvor hun spiller kronisk syke Helena som nesten er uten språk.

Til Seher.no forteller Kittelsen at det har vært vanskelig å forberede seg til en så spesiell rolle.

-  Det er en vanskelig rolle, og jeg følte at jeg lette i blinde. Jeg forberedte meg etter hvert ved å snakke med psykiateren Finn Skårderud, og har måttet jobbe mye inni hodet. Det er annerledes å ikke kunne bruke kroppen på samme måte som jeg vanligvis gjør på en scene, forteller Kittelsen, som i forestillingen er lenket til rullestol.

I stykket antydes det at Helenas sykdom skyldes forholdet til moren, Charlotte - som spilles av Lise Fjeldstad - ettersom moren prioriterer pianistkarrieren framfor barna.

Kittelsen opplever på sin side ikke dårlig samvittighet overfor sønnen, Vetle (3), selv om hun i høst blir å bruke mange timer på scenen på Oslo Nye Teater.- Det er jo dette jeg gjør, og det å stå på scenen tar mye tid, og det er jeg inneforstått med. Men det er klart at dette stykket får meg til å tenke på hvor mye denne jobben går på barnas bekostning. Man sier jo ja til noe og nei til noe, forteller hun.

For 28-åringen er det imidlertid ikke et alternativ å slutte i jobben.

- Det hadde ikke blitt noe bedre om jeg sluttet. Jeg skylder familien min at jeg får brukt meg selv, men det er jo selvfølgelig en avveining, innrømmer hun.Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg har hatt det tøffere enn mange