Kim Kardashian og Kanye West:

- Har hyret inn egne brannmenn

Får kritikk for å tenke på seg selv.

EGNE BRANNMENN: Som resultat av de kraftige flammene i California har Kim Kardashian West og Kanye West nå trappet opp egen sikkerhet. Foto: NTB Scanpix
EGNE BRANNMENN: Som resultat av de kraftige flammene i California har Kim Kardashian West og Kanye West nå trappet opp egen sikkerhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har brannmannskapene i California kjempet mot det amerikanske medier omtaler som den verste skogbrannen i delstatens historie.

Flere titalls mennesker har mistet livet og flere tusen har mistet hjemmene sine. Kjendistunge Malibu er blant stedene som er kraftig rammet av branner, som har ødelagt flere steder.

Takket brannmenn

I sosiale medier har flere av verdens største stjerner gitt uttrykk for sin medfølelse overfor alle menneskene som har mistet hjemmene sine, de som har måttet bøte med livet og de som står uvitende om hvorvidt de har et hjem å vende tilbake til.

Under People's Choice Awards i helgen, snakket blant andre Kardashian-Jenner-klanen om redselen for egne hjem og ikke minst viste de sin medfølelse til resten av folket.

- Det har vært en tøff uke, sa Kim Kardashian West (38) fra scenen, og la til at det var varmende å se hvordan mennesker står sammen i den tøffe tiden.

Videre takket stjernen, på vegne av seg selv og ffamilien sin, brannmenn som setter livet sitt i fare for å hjelpe andre.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Egoistiske

At mange tusen mennesker lever i frykt for å bli hjemløse er ingen hemmelighet. Ifølge flere kilder nær Kim og ektemannen Kanye West (41), skal stjerneparet nå ha tatt saken i egne hender for å verne om sitt eget hjem.

Ifølge TMZ har paret hyret inn et eget team med brannmenn som skal minske sjansen for at huset deres blir tatt av flammene.

På Twitter reagerer mange på at ekteparet «bare tenker på seg selv».

- Ingen andre enn dem betyr noe. Nå ser man hva penger gjør med folk, skriver en.

- Skamfulle privilegier mens andre som er mindre heldige mister alt, skriver en annen.

Selv om det kan virke både egoistisk, og som et tegn på at Kardashian-familien har råd til å kjøpe hva de vil, skriver nettstedet at 38-åringen og ektemannens team også jobber for å hjelpe naboene i det eksklusive nabolaget - noe som går imot de mange hatefulle kommentarene om at de kun tenker på seg selv.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

SKOGBRANN: Skogbrannene i California har til nå tatt 31 menneskeliv, og over 220 personer er savnet. Video: CNN Vis mer

Stjernene mistet hjemmene sine

Mandag kveld norsk tid kjempet brannmannskapene fortsatt mot de massive flammene, som herjer flere steder i den amerikanske delstaten. Ifølge nyhetsbyrået AP er enkelte av brannene nå under kontroll, men myndighetene tror det vil ta flere uker før alt er slukket.

Det arbeides nå med å identifisere alle omkomne, men fortsatt er nærmere 230 mennesker ikke gjort rede for, skriver nyhetsbyrået. Det er særlig ved den nær utslettede byen Paradise, nord i delstaten, at den menneskelige tragedien er et faktum.

BRANN: Også før jul i fjor brant det i store deler av California, og flere av verdens største stjerner stod i fare for å miste alt de eier. Reporter Kjersti Flaa forteller om ødeleggelsene. Video: Kjersti Flaa, NTB scanpix Vis mer Vis mer

Lenger sør i delstaten er Malibu blant stedene som er rammet av skogbranner. Også her er en rekke boliger slukt av flammene, men dødstallene er betydelig lavere.

Flere verdensstjerner er blant dem har måttet evakuere fra millionvillaene sine gjennom helgen, deriblant action-stjerna Gerard Butler (48), som har delt et bilde av sitt nedbrente hjem på Twitter. Senere har en rekke andre kjendiser fulgt etter.

Kjente personligheter som Miley Cyrus (25), Will Smith (50), Robin Thicke (41), Orlando Bloom (41) og Lady Gaga (32) er alle berørt av katastrofen. Førstnevnte skriver på Twitter at huset hennes i Malibu har brent ned til grunnen.

LES OGSÅ: Avslører hva som skjedde før dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer