MPG-KLAR: Tomine Harket måtte droppe musikal-jobben i høst på grunn av stemmeproblemer. Nå er hun klar for Melodi Grand Prix. Foto: NRK
MPG-KLAR: Tomine Harket måtte droppe musikal-jobben i høst på grunn av stemmeproblemer. Nå er hun klar for Melodi Grand Prix. Foto: NRKVis mer

Har hun arvet pappas stemmeproblem?

Morten Harket har gjennom hele karrieren vært plaget med halsinfeksjoner. Nå har det rammet datteren.

Se hvem Tomine Harket konkurrerer med i MGP i Bodø nederst i saken!


SEHER.NO: - Morten har halsinfeksjon, og han er for sjenert til å spørre dere om hjelp, men ikke sjener dere for å hjelpe ham, sa a-ha-kollega Magne Furuholmen til publikum under en konsert i Berlin i 2002.

Det var ikke første gang dette problemet oppsto, og såvidt bekjent heller ikke siste. Noen vil kanskje for eksempel huske super-vokalistens svare strev med å fremføre Paralympics-låta "Shapes That Go Together" i Lillehammer i 1994.

Nå har datteren Tomine fått kjenne på det samme problemet. I november måtte 16-åringen trekke seg fra hovedrollen i musikalen "High School Musical" på grunn av langvarige stemmeproblemer.


16. januar stiller hun i MGP-delfinale i Bodø, og hun tror hun har hvilt stemmen nok og at problemene ikke vil gjøre seg gjeldende da.


- Nei, jeg håper ikke det. Jeg fikk en liten stemmeinfeksjon. Jeg ble selvfølgelig veldig redd, men om man behandler den riktig, gjør det ikke noe, sier den unge jenta til VG.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er de første delfinalistene (Ørland)

Disse sju konkurrerer om en MGP-finalebillett i Bodø:


LÅT NR, 1: Venke Knutson frenfører "Jealous Cause I Love You" av Alexander Kronlund, Laila Samuelsen og Lukas Hilbert. Foto: NRK
LÅT NR. 2: Skanksters fremfører "Life Is Here Today" av Arne Hovda. Foto: NRK
LÅR NR. 3: Tomine Harket fremfører "Be Good To Me" av Tommy La Verdi og Peter Ställmark. Foto: NRK
LÅT NR. 4: Hanne Haugsand fremfører #Don't Stop" av Mariann Thomassen og Lars-Erik Westby. Foto: NRK
LÅT NR. 5: Maria Arredondo fremfører "The Touch" av Rolf Løvland. Foto: NRK
LÅT NR. 6: Heine Totland fremfører "The Best Of Me Is You" av Arne Hovda, Hans Petter Aaserud og Heine Totland. Foto: NRK
LÅT NR. 7: Alexander Stenerud fremfører "Give It To Me" av Alexander Stenerud. Foto: NRK