I SAMEDRAKT: Mikkel forteller at han er en aktiv healer, og bekrefter ryktene om at han har hjulpet over 3000 mennesker.  Foto: Seher.no/Adéle Cappelen Blystad
I SAMEDRAKT: Mikkel forteller at han er en aktiv healer, og bekrefter ryktene om at han har hjulpet over 3000 mennesker. Foto: Seher.no/Adéle Cappelen BlystadVis mer

- Har healet over 3000 mennesker

Men Mikkel Gaup sammenligner ikke seg selv med Snåsamannen.

SEHER.NO: Mikkel Gaup (41) har lenge vært blant landets mest profilerte skuespillere, og med fjorårets filmsuksess "Kautokeino Opprøret", samt deltagelsen i TV 2s seermagnet "Skal vi danse", var Mikkels navn nok en gang på alles lepper.

I disse dager er skuespilleren travelt opptatt med sitt nyoppstartede prosjekt - Mikkelmessen, som går av stabelen på Sjømannsskolen på Ekeberg i Oslo fra torsdag til søndag denne uken.

Messen er et prosjekt som Gaup har startet sammen med messekoordinator Monica Møkleby Sætrang, og skal være en introduksjon til samisk kultur og tradisjoner.

Og i intervju med Seher.no innrømmer skuespilleren at dette er noe han er lidenskapelig opptatt av.

- Dette er en messe hvor man får lov til å bli kjent med den samiske kultur. Mikkelmessen skal lære folk om kulturen gjennom mat, film, teater og musikk. I tillegg er vi opptatt av det åndelige. Det åndelige er jo noe som har vært i det samiske miljøet i alle år, så det er naturlig å ha med, forteller Mikkel til Seher.no.  

Skuespilleren har fått med seg flere profilerte folk på prosjektet, deriblant Jon Schau, Per Heimly, Nils Gaup, samt flere av de tidligere elevene fra prinsesse Märtha Louises engleskole Astarte Education.

I tillegg vil det være stort fokus på healing og spåing, noe Mikkel selv har erfaring med.

Bestefaren hans var kjent for å være en svært anerkjent healer, og gikk under navnet "Mirakel Mikkel". Skuespilleren skal også ha arvet disse egenskapene, og har selv hjulpet over 3000 mennesker.

- Jeg vil jo si at jeg er en aktiv healer, for de gangene noen spør meg om jeg kan hjelpe dem, så gjør jeg det med det jeg holder på med. Det er da energihealing, som egentlig er ren kjærlighet. Healing er kjærlighet man har til menneskene rundt seg, forteller han.

Selv om Mikkel sier han har healet over 3000 mennesker, vil han ikke sammenlignes med Snåsamannen.

- Nei, jeg trenger ikke sammenligne meg med noen som helst jeg. Jeg er bare meg selv fullt og helt, smiler han.

Les mer om Mikkelmessen her! (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Gaup med i Gullrekka


Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.