Cecilie Fjellhøy i «Luksusfellen»:

- Har hatt mye økonomisk angst

Nå har Cecilie Fjellhøy et håp om å kvitte seg med den enorme gjelden hun står igjen med.

TUNG TID: Cecilie Fjellhøy legger ikke skjul på at hun har gått gjennom vanskelige perioder som følge av gjelden. Foto: Viaplay
TUNG TID: Cecilie Fjellhøy legger ikke skjul på at hun har gått gjennom vanskelige perioder som følge av gjelden. Foto: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er ventetiden endelig over og «Luksusfellen» er tilbake med en ny sesong. I den aller første episoden får seerne møte Cecilie Fjellhøy (34), som er kjent fra historien og dokumentaren om «Tindersvindleren».

Fjellhøy møtte Simon Leviev, hvis egentlige navn er Shimon Hayut (31), gjennom datingappen Tinder. Noen få måneder senere hadde hun en gjeld på svimlende tre millioner kroner.

Per dags dato har den steget med 200 000 kroner, noe som vel å merke har vært krevende for 34-åringen. Hun så derfor ingen annen utvei enn å oppsøke hjelp.

LUKSUSFELLEN: Cecilie Fjellhøy, kjent fra «Tindersvindleren», får vanskelig for å puste da Hallgeir Kvadsheim går gjennom forbrukslånene hennes. Video: Viaplay Vis mer

- Det gjør vondt

«Luksusfellen»-programlederne Lene Drange (31) og Hallgeir Kvadsheim (52) tar på seg det nærmest umulige oppdraget i håp om å hjelpe Fjellhøy. I episoden reiser de først til London, hvor hun har bodd de siste årene, for å besøke henne.

- Dette er nok den mest profilerte saken vi noen gang har hatt. Det kan vi nok trygt si, forteller programlederne i episoden.

Fjellhøy legger ikke skjul på at hun har slitt mye som følge av den enorme gjelden. I tillegg har hun også vært gjennom to rettssaker mot flere banker, men begge endte med tap.

DELTAR: Cecilie Fjellhøy deltar i «Luksusfellen» i håp om å få hjelp til gode løsninger på sin enorme gjeld. Her sammen med programleder Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim. Foto: Viaplay
DELTAR: Cecilie Fjellhøy deltar i «Luksusfellen» i håp om å få hjelp til gode løsninger på sin enorme gjeld. Her sammen med programleder Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim. Foto: Viaplay Vis mer

Videre kommer det frem at hun til sammen lånte 2,2 millioner norske kroner, etter at hun hadde tatt opp lån i ni banker totalt. I dag har det derimot økt til over tre millioner på grunn av skyhøye renter.

- Problemet med dette er jo for det første at det legges til en del omkostninger i dette beløpet. I tillegg er det da alt ifra 15-25 prosent renter på lånet, så når du tar med det - og det er bare fire år som har gått - vil beløpet være noe helt annet om bare kort tid, sier Kvadsheim.

Den enorme summen fører til at Fjellhøy bryter sammen.

- Det gjør vondt. Jeg merker at det er vanskelig å puste. Dette er jo helt umulig, innrømmer hun i episoden.

TINDERSVINDLEREN: Dette er traileren til «The Tinder Swindler». Video: Netflix Vis mer

- Fikk panikkangst

Når Se og Hør slår på tråden er det tydelig at Fjellhøy har mye på hjertet. Hun er tilbake i Norge for å snakke om deltakelsen - og akkurat det har vært svært tøft for henne.

- Det er tungt å snakke om de verste periodene i livet mitt. Men jeg brenner jo veldig for denne saken generelt, og jeg vet det er mange i samme situasjon som meg med gjeld, og som sliter med å komme seg ut av det. Så jeg håper at jeg kan være en stemme for noen, forteller hun.

På spørsmål om hvordan det egentlig har vært for henne å være deltaker i «Luksusfellen», innrømmer hun at det er en underlig følelse.

RART: Deltakelsen i programmet «Luksusfellen» er noe Fjellhøy beskriver som rart. Foto: Viaplay
RART: Deltakelsen i programmet «Luksusfellen» er noe Fjellhøy beskriver som rart. Foto: Viaplay Vis mer

- Jeg må jo si at jeg synes det er veldig rart å være en del av dette, siden jeg ikke føler meg som en «vanlig» deltaker, om jeg kan si det sånn. Men nå trengte jeg noen som kunne hjelpe å forhandle med bankene på mine vegne, sier hun, og legger til:

- Det som har vært et problem fra starten er at bankene tenker at du skal kunne klare å forhandle med dem, selv når du har åtte-ni kreditorer, og du aner jo ikke hvor du skal starte en gang. Jeg har jo aldri gjort det før.

ONLYFANS: Rasmus fikk OnlyFans-abonnentet sitt avslørt i den danske versjonen av «Luksusfellen». Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Fjellhøy at hun er svært preget av situasjonen hun befinner seg i.

- Jeg har hatt mye økonomisk angst og mentale problemer. Når jeg skulle se episoden fikk jeg panikkangst. Jeg er veldig preget, og føler at bankene ser på meg som den kriminelle, og den store, stygge ulven. Men jeg får jo ikke stilt de noen spørsmål om det heller, siden de ikke vil møte meg.

Hun opplever også ofte at folk slenger kommentarer om at «det bare er å betale ned gjelden», så vil alt ordne seg.

- Det er ikke mulig å betale ned en gjeld som er umulig å betale, for da betaler du jo bare ned rentene. Det går ned i et sluk. Så jeg gjorde meg selv konkurs i England fordi bankene gikk etter meg. Nå har jeg jo ødelagt økonomien min i to land, forteller hun.

SJOKK: Line Langnes Gundersen forlater rommet når «Luksusfellen»-ekspertene gir henne uventet beskjed. Video: Viaplay Vis mer

- Sjokkerte meg

Tidligere i år opprettet Fjellhøy og tre andre kvinner en innsamlingsaksjon via nettsiden GoFundMe, hvor hun på sin side har samlet inn 800 000 kroner.

Hun innrømmer at hun hadde et håp om at bankene ville godta pengene, slik at hun kunne få starte på nytt. Slik ble det altså ikke.

I episoden legger Kvadsheim og Drange frem en løsning for Fjellhøy - som er en nedbetalingsplan over to år. I tillegg informerer de henne om at kreditorene ikke vil ta imot pengene hun har samlet inn.

- Hallgeir og Lene fortalte jo at de er vant til en nedbetalingsplan, men jeg er ikke en såkalt «vanlig» deltaker, så det ble ikke det samme. Og pengeinnsamlingen fra GoFundMe var ikke nok, noe som sjokkerte meg. Jeg vet ikke grunnen til hvorfor de ville ha mer. Til og med Hallgeir mente at det burde være nok etter alt, utdyper hun.

«LUKSUSFELLEN»: Deltaker Oliver Magnussen i «Luksusfellen» lekte storkar for noen år siden. Det må han betale for nå. Video: Viaplay Vis mer

Videre forteller 34-åringen at det ikke føltes rett å takke ja til løsningen de la frem til henne, siden hun bare ville bli ferdig med alt hun hadde gående i Norge med en gang.

Til tross for at hun fremdeles står i samme situasjon, er hun riktignok fast bestemt på én ting:

- Helt ærlig, jeg har vært gjennom dette i fire år nå, og jeg har alltid hatt et håp. Men det er ikke det som gjør om jeg blir glad eller ikke, selv om jeg nå har bestemt meg for at jeg skal ta kontakt med de hvert år for å høre om de nå er villige til å ta imot pengene. Hvis ikke lever jeg godt med det!

LES OGSÅ: - Bestemte meg for å svindle Tinder-svindleren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer