BLIDE DAMER: Nila og Ingrid nærmer seg de tretti med stormskritt, men tar vel hardt i når de hevder at de begynner å bli gamle... Foto: Carina Opsann, Seher.no
BLIDE DAMER: Nila og Ingrid nærmer seg de tretti med stormskritt, men tar vel hardt i når de hevder at de begynner å bli gamle... Foto: Carina Opsann, Seher.noVis mer

- Har hatt mye moro sammen

De vil trappe ned etter OL, men Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er ikke i tvil om hvem som har betydd mest for karrieren.

SEHER.NO: Natt til torsdag spiller de sjarmerende sandvolleyballjentene Nila Håkedal (29) og Ingrid Tørlen (29) avgjørende kamp i OL.

De har tidligere uttalt at de håper og tror at de er gode nok til å ta medalje. Om de skal kunne kjempe om medalje, må nattens kamp vinnes.

Vi tok en prat med Ingrid og Nila under Grand Slam-turneringen i Stavanger i forkant av OL i Beijing.

Etter å ha vært partnere i syv år har de to jentene er blitt svært gode venner, og da vi spurte dem om hvem som har betydd mest for karrieren, smiler jentene bredt og peker på hverandre.

- Uten hverandre hadde vi vel ikke vært så veldig mye. Men det er klart at støtteapparatet har veldig mye å si. Vi har mange rundt oss hele tiden. Og selvfølgelig Jon Grydland (treneren journ.anm). Han har vært med oss i fire år nå og betyr veldig mye. Han er alfa og omega, sier Ingrid.

- Men nå som vi begynner å bli så gamle som vi gjør, så betyr Maria (fysioterapeut journ.anm) veldig, veldig mye, legger Nila til og ler.

- Hva vil du si at er de beste kvalitetene til Nila?

- Oi, oi, oi, nå må jeg tenke... Neida! Hun er veldig tålmodig. Det at hun har holdt ut med meg i syv år sier jo sitt. Nila er utrolig snill. Det kan man si om mange, men Nila er virkelig utrolig snill, sier Ingrid.

- Og hva vil du si er de beste kvalitetene til Ingrid?

- Hun er full av liv. Hele tiden, uansett.

- Det er jo både på godt og vondt, skyter Ingrid inn.

- Mest på godt. Det er aldri kjedelig rundt Ingrid. Det skjer alltid noe rundt henne, og det er veldig gøy. Jeg har hatt mye glede med Ingrid, sier Nila.

Med over 250 reisedøgn i året er jentene er sammen så og si hele tiden. Men skal vi tro dem selv, krangler de aldri.

- Det er jo klart at man kan bli litt lei, men med oss ender det aldri i en krangel. Vi går heller hver for oss litt hvis vi er uenige. Men jeg tror også at vi har veldig heldig med hverandre, sier Nila.

- Vi har lært hverandre godt å kjenne nå. Jeg tror ikke at ti år ville vært verre enn sju, legger Ingrid til.

Rett før avreise til Beijing ble det kjent at jentene har bestemt seg for å trappe ned etter OL.

- Det er fælt å si det, og det høres kanskje dumt ut, men jeg er lei av flyplasser, køer og hotellivet. I tøffe tider, som da Ingrid og jeg slet i fjor, ble jeg lei av jobben. Og når makkeren er en del av jobben, blir man mindre motivert for å trene sammen, sa Nila til Fædrelandsvennen.

Men først skal Nila og makkeren Ingrid kjempe om medalje i OL.

- Vi tror og håper at vi er gode nok til å ta medalje, sier jentene i kor. I Athen i 2004 endte de to på 22. plass.

Natt til torsdag spiller de siste kamp i gruppespillet. Kampen kan du se på NRK1 fra klokken 03.00.

Har du et tips om de norske OL-detakerne eller andre kjendistips? Tips oss på - Klesdiskusjonen er medieskapt


seher@seher.no!

LES OGSÅ: