«Skal vi danse»-finalen 2019:

- Har hatt dårlig samvittighet

Dette har de ofret for «Skal vi danse».

FINALEKLARE: Jørgine Massa Vasstrand møter Aleksander Hetland i lørdagens «Skal vi danse»-finale. Veien dit har naturlig nok krevd mindre fokus på andre ting, som familie. Foto: NTB Scanpix
FINALEKLARE: Jørgine Massa Vasstrand møter Aleksander Hetland i lørdagens «Skal vi danse»-finale. Veien dit har naturlig nok krevd mindre fokus på andre ting, som familie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Denne uken her har jeg bodd på hotell. Vi har flyttet fra hverandre, sa «Skal vi danse»-finalist Jørgine Massa Vasstrand (30) til Se og Hør denne uken.

Hun har nemlig valgt å flytte ut hjemmefra for å være best mulig forberedt for den kommende finalen, og det er tydelig at prisen for å stå igjen som mulig «Skal vi danse»-vinner, koster.

Ektemannen Morten Sundli (29) har ansvar for de tre barna Filippa (10), Sokrates (6) og Milano (1), men 30-åringen får full støtte på hjemmebane.

Dårlig samvittighet

- Han støtter det hundre prosent. Nå er det «all inn» for å prøve å vinne «Skal vi danse». Vi er her til ti-elleve på kvelden, og starter igjen klokken ni om morgenen. Da er det ingen vits i å dra hjem i mellomtiden, forklarte Vasstrand.

Hun la imidlertid ikke skjul på at det har sin pris å være borte fra familien.

EN HALV MILLION: Jørgine «Funkygine» Vasstrand er klar for finale i «Skal vi danse», og har de siste lørdagene hatt på seg sin såkalte «lykketruse». Nå avslører hun hva hun skal gjøre med trusa hvis hun vinner. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Nå er det en uke igjen med dårlig samvittighet for min del. De får savne mamma litt, så skal jeg ta igjen den tapte tiden så snart alt dette er ferdig.

Sammen med proffdanser Jørgen Nilsen (29) møter hun den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (36) og hans partner Nadya Khamitskaya (36) i finalen. Også motstanderparet har valgt å vie sitt fulle fokus til konkurransen.

FINALISTER: Nadya og Aleksander møter Jørgine og Jørgen i lørdagens «Skal vi danse»-finale. Foto: Henriette Eilertsen
FINALISTER: Nadya og Aleksander møter Jørgine og Jørgen i lørdagens «Skal vi danse»-finale. Foto: Henriette Eilertsen Vis mer

- Dette er dødsfett - jeg mener det. Å være i finalen av «Skal vi danse» kan jeg ikke fatte, innrømmer Hetland overfor Se og Hør.

Han har imidlertid ikke gjort noen like drastiske grep som Vasstrand.

- Jeg har ikke lyst til å gjøre noen store forandringer nå, ettersom det har gått så bra tidligere. Vi har hatt mange sinnsykt bra dansenumre, som jeg er veldig stolt av, så mer av det. Og så stepper vi opp treningen med 10 til 20 prosent, forteller han.

SJEFETE: Jørgine Massa Vasstrand vet hva hun vil, og liker å bestemme. Det er ikke alltid like lett for dansepartner Jørgen Nilsen i «Skal Vi Danse». Video: Thea Hope. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Må skjemme bort kjæresten

Selv om han ikke flytter ut for å muligens gå seirende av parketten, innrømmer 36-åringen at privatlivet er så godt som ikke-eksisterende for tiden.

- Det er i alle fall ikke langt unna, innrømmer han, og legger til:

- Jeg er nesten ikke på jobb heller, så jeg har en del å ta igjen der.

Svømmeren forlovet seg på nyttårsaften i fjor, da han gikk ned på kne og fikk ja av sin utkårede, Kristina Eriksen. Han innrømmer at hun fortjener mye oppmerksomhet når danseeventyret snart er over.

- Jeg må dra på en tur med kjæresten min - sånn med en gang. Jeg skylder henne det. Det blir nok en raus Aleks i desember, sier han spøkefullt.

- Det fortjener hun, og det fortjener mannen min også, skyter Nadya Khamitskaya inn.

UANSTENDIG: Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya Andersen er med en uke til i «Skal vi danse». De har blant annet fått høre at de er uanstendige. Dette sier kjærestene deres. Reporter & Klipp: Thea Hope. Video: Ingebjørg Iversen /TV 2/ Rød Løper Vis mer

Danseduoen påpeker riktignok at den intense treningen bare er for en periode, og at de snart er i mål.

- Idet vi er ferdig på trening så sover hele familien, og når vi drar på morgenen har de ikke våknet enda, men vi kommer tilbake, sier Khamitskaya.

Slik skal de vinne

Danseparet er nemlig på trening fra klokken syv om morgenen og helt fram til midnatt. Jørgine Massa Vasstrand og Jørgen Nilsen legger også ned enormt mange timer på dansestudio.

- Det er nesten litt pinlig, men akkurat nå så betyr det alt å vinne. Det er så intenst, så altoppslukende, og nå kan det faktisk skje at vi vinner. Så jeg vil si at det hadde betydd absolutt alt, innrømmer Vasstrand, som er glad hun har Nilsen med på laget.

- Han vet hva det kreves for å komme helt til topps, og han er villig til å legge ned alt det arbeidet som kreves.

TILBAKE: Aleksander og Nadya skal blant annet framføre «Baywatch»-dansen som de har vist tidligere. Foto: Espen Solli / TV 2
TILBAKE: Aleksander og Nadya skal blant annet framføre «Baywatch»-dansen som de har vist tidligere. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
ØNSKEREPRISE: Jørgine og Jørgen henter tilbake «Shallow»-dansen som de fikk mye skryt for. Foto: Espen Solli / TV 2
ØNSKEREPRISE: Jørgine og Jørgen henter tilbake «Shallow»-dansen som de fikk mye skryt for. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

For å stå igjen øverst på pallen, skal paret ifølge 30-åringen vise hvor sinnsykt gøy det er å være med på programmet, og vise hvor hardt og intenst de har jobbet. Vasstrand lover også show, og forteller at lørdagen kommer til å bli heftig.

Hvis Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya vinner, drar Vasstrand fram et solid pokerfjes, forteller hun.

- Jeg har ikke øvd, men jeg har smilt falskt før, sier hun lattermildt, før hun skyter inn:

- Faen, dere kan ikke ta med dette her i artikkelen.

30-åringen forklarer at det ikke handler om at Hetland ikke er en verdig vinner, snarere tvert imot.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg kommer til å reagere hvis jeg ikke vinner, men jeg kommer til å bli veldig skuffet. Og så skal jeg prøve å være likanes og sjarmerende på skjermen likevel. Jeg får heller slippe ut aggresjonen etterpå, he-he.

«SKAL VI DANSE»: Isabel Raad sier hun og hennes dansepartner i «Skal vi danse» har veldig god kjemi, og svarer på ryktene. Video: TV 2 / Henriette Eilertsen / Rød Løper Vis mer

Lover nye triks

Hetland og Khamitskaya lover sterk konkurranse.

- Vi vinner hvis folk stemmer på oss, og vi skal levere de beste dansene vi har hatt hittil, og vise hvor god jeg har blitt, sier Hetland, som påpeker at det eneste de kan gjøre, er å gjøre så godt de kan.

I likhet med konkurrenten, har også den tidligere svømmeren noen triks på lur som han har tenkt til å dra frem på lørdag.

- Det blir noen nye greier, ja. Både overraskelser og nye løft som man aldri har sett noensinne i «Skal vi danse», sier han hemmelighetsfullt.

Også de har pokerfjeset på lur hvis Vasstrand stikker av med seieren. Men som Nadya Kahmitskaya påpeker:

- Det finnes ikke noen tapere i en «Skal vi danse»-finale. Det er en seier i seg selv å komme hit.

LES OGSÅ: Elsker å bo hver for seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer