Marit Bjørgen:

- Har grått når jeg har gått ut av døra

Marit Bjørgen (38) snakker om livet etter skiavhoppet i stort intervju.

<strong>ELSKER SIN NYE HVERDAG:</strong> I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller Marit Bjørgen (38) at karrierestoppet har gitt henne friheter som hun lenge har drømt om. Her avbildet forrige måned. Foto: NTB Scanpix
ELSKER SIN NYE HVERDAG: I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller Marit Bjørgen (38) at karrierestoppet har gitt henne friheter som hun lenge har drømt om. Her avbildet forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

6. april kom nyheten om at Norges ubestridte langrennsdronning, Marit Bjørgen (38), legger skiene på hylla for godt.

Tidenes mestvinnende vinterolympier bestemte seg for å legge opp som profesjonell langrennsløper etter en årelang og forrykende karriere. Hun begrunnet valget med at hun manglet motivasjon til å fortsette - i tillegg til at hun ønsket å tilbringe mer tid med sønnen Marius (2).

I et stort intervju med Dagbladet Magasinet snakker Bjørgen om tiden etter skiavhoppet, og hvordan spesielt savnet etter sønnen var avgjørende for at hun satte kroken på døra.

Mange tårer

38-åringen legger ikke skjul på at de siste skisesongene, etter at hun ble mor i 2015, var ekstra tøffe.

- Jeg har grått en del. Jeg har grått når jeg har gått ut døra her. Samtidig har jeg hele tiden visst at han hadde det bra her hjemme, forteller hun til Dagbladet Magasinet.

Langrennsesset fra Trøndelag forteller videre at hun takket være samboeren, Fred Børre Lundberg (48), og hans «diplomatiske diskresjon», likevel klarte å bite tenna sammen da hun forlot hjemmet for å dra på trening, stevner eller konkurranser.

- Fred har nok ikke fortalt meg alt. Han er hensynsfull sånn. Når jeg spør om Marius har spurt etter meg når jeg kommer hjem etter en tur, drar han på det og sier at det har gått bra. Og selvsagt har det det. Marius kunne ikke hatt det bedre enn hos pappaen sin, men jeg tror han ville likt at mamma også var der. Og nå skal jeg være der mer. Mye, mye mer, understreker hun.

- Andre perspektiver

På spørsmål om hvorvidt Bjørgen har rukket å savne skisporet ennå, og spesielt seiersrusen, er svaret klart:

- Jeg tror ikke det. Livet har fått andre perspektiver, sier hun til Dagbladet Magasinet.

38-åringen vet fortsatt lite om hva fremtiden vil bringe, men forteller at hun muligens inntar en mer aktiv rolle i «Gymtimen», firmaet som hun driver sammen med ektemannen Fred Børre Lundberg (48) og hans tidligere kombinertkollega, Knut Leo Abrahamsen. Firmaet har som mål å få folk i form på arbeidsplassen.

<strong>MER FAMILIEKOS:</strong> Marit Bjørgen får endelig tilbringe mer tid med sønnen Marius. Her med samboeren Fred Børre. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
MER FAMILIEKOS: Marit Bjørgen får endelig tilbringe mer tid med sønnen Marius. Her med samboeren Fred Børre. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

I forkant av årets vinter-OL, som altså var Marit Bjørgens siste, fortalte Bjørgen til Se og Hør at hun nådde formtoppen i skisporet etter at hun hadde fylt 30 år. Samtidig var hun tydelig på hva som er hennes sterke og svake sider i sporet.

- Jeg kan ikke bli hurtigere enn jeg er nå. Styrken min er at jeg er god på lengre distanser, fortalte Marit, som valgte å stå over sprinten i OL.

Lot familien være hjemme

Før avreise til Sør-Korea fortalte Bjørgen til Dagbladet at samboeren og sønnen skulle bli igjen hjemme i Norge.

Men det var nesten så det ikke ble slik. Fred Børre fikk nemlig jobbtilbud som ekspertkommentator på kombinert under OL fra tv-kanalen Discovery, men da satte Marit ned foten.

- He-he, jeg tilbød meg vel å betale ham lønn for å være hjemme, fortalte hun lattermildt til avisen, før hun la til:

- Vi ble fort enige om at det var det beste. At han og Marius ble her. Og for meg vil det nok fungere best at de er hjemme. Da blir det enklere å holde fokus på det jeg skal.

Overfor Se og Hør har Bjørgen tidligere gitt Fred Børre æren for de imponerende idrettsprestasjonene, som 39-åringen er sikker på at hun aldri hadde klart uten ham:

- Han har betydd mye i de tyngre periodene. Uten ham hadde det ikke gått. Han vet hvordan det er å være toppidrettsutøver, og han har gitt meg den nødvendige roen og selvtilliten jeg trengte da det gikk trått. Fred Børre er alltid positiv, fortalte Bjørgen til Se og Hør i februar.

LES OGSÅ: Nå må Fred Børre ut og jobbe

TAKKER FOR STØTTEN: Therese Johaug er tilbake på landslaget etter å ha sonet ferdig sin dopingdom. Video: NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer