SETTER BOTOX I DATTERENS PANNE: Her setter Sarah Burge en Botox-sprøyte i sin 16 år gamle datters ansikt.  Foto: MASONS NEWS SERVICE
SETTER BOTOX I DATTERENS PANNE: Her setter Sarah Burge en Botox-sprøyte i sin 16 år gamle datters ansikt. Foto: MASONS NEWS SERVICEVis mer

Har gjennomført 100 plastiske operasjoner

Og nå gir Sarah Burge sin 16 år gamle datter Botox.

SEHER.NO:  Britiske Sarah Burge (49) er kjent som "the human Barbie" i Storbritannia, og har brukt svimlende fem millioner kroner på de over 100 inngrepene hun har gjennomført.

49-åringen, som tidligere har posert i Playboy, er også en ivrig Botox-bruker og setter regelmessig sprøyter i sitt eget ansikt. 

Denne uken skapte hun imidlertid sjokkbølger i hjemlandet, da hun i intervju med Daily Mail avslørte at hun også har begynt å gi sin 16 år gamle datter, Hannah, Botox-injeksjoner.

Burge skal ha gitt datteren tillatelse til å begynne å bruke det rynke-hemmende middelet i fjor, og 16-åringen fikk sin første Botox-sprøyte på en skjønnhetsklinikk i Spania i 2009.

I ettertid har 49-åringen selv begynt å sette sprøytene i datterens ansikt, og den eneste forskjellen fra hennes egne injeksjoner er at datterens Botox-dose er halvert.

Hva synes du om at Burge setter Botox-injeksjoner på sin 16 år gamle datter? Stem oppe til høyre!

Ifølge Hannah var det hennes eget ønske å begynne å bruke Botox, etter å ha lest om det på nettet og funnet ut at flere unge jenter hevder å ha fått bedre selvtillit etter å ha begynt å bruke middelet. 

Ungjenta skal ha hørt om jenter helt nede i 16-års alderen som skal ha benyttet middelet, men hevder hun var den yngste i landet som begynte å bruke Botox da hun fikk sin første sprøyte som 15-åring.

- Jeg ville ha Botox av to grunner. Den første er at det forhindrer rynker, og den andre er at alle på skolen min snakket om å ta det, sier hun til Daily Mail.

Ifølge 16-åringen hadde hun begynt å få «tydelige rynker» i pannen.

- Jeg hadde noen linjer i pannen og rundt munnen som jeg var misfornøyd med. Utseendet er veldig viktig for meg og jeg vil ikke se sliten og stygg ut i en alder av 25. Noen av vennene mine fortalte at jo tidligere du begynner med Botox, jo færre rynker får du når du blir voksen, sier hun.

Sarah Burge støtter datteren i hennes avgjørelse, tross hennes unge alder. Og 49-åringen synes det er greit at hun setter sprøytene.

- Jeg var veldig glad for at Hannah var åpen og ærlig med meg om at hun ønsket Botox. Jeg vil mye heller vite om det, enn at hun går og gjør det bak ryggen min. Jeg snakket henne gjennom prosedyren og følte at jeg tok en ansvarlig avgjørelse. Jeg vet at noen foreldre sikkert vil bli sjokkerte over det, men dette er min måte å beskytte datteren min mot utrygge behandlere. Siden jeg har gjennomført så mange inngrep selv, ville det også vært feil av meg å si at datteren min ikke kunne ta Botox, sier Burge.

Flere eksperter reagerer nå med sjokk og vantro på nyheten, og sier at det absolutt ikke er anbefalt at så unge mennesker tar Botox.

- Det er sjokkerende for meg, som en erfaren kirurg, at noen ville kjøpe Botox over nettet og så sette det i ansiktet på en 16-åring. Det å kjøpe Botox over nettet er også ekstremt farlig, for kjøperen har ingen anelse om hvor stoffet kommer fra, sier Fazel Fatah fra the British Association of Aesthetic Plastic Surgeons til Daily Mail.

Fatah forteller også at for hyppige injeksjoner av middelet kan være svært farlig. 
 
- For store eller for mange doser av Botox kan føre til svakheter i ansiktet eller paralysering, sier han.

Hannah selv mener imidlertid at det ikke er noe galt i det hun nå gjør.

- Jeg har møtt mange jenter på min alder som gjør disse inngrepene bak foreldrenes rygg, og det synes jeg er enda farligere. «Teen toxing» er bare en del av livet i disse dager, derfor snakker jeg med moren min om det. Med hennes hjelp vil jeg ikke få et frossent-ansikt utseende når jeg blir eldre, og jeg vil aldri få en rynke eller linje, sier hun.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ- Botox er det samme som doping