Iggy Azalea:

Har «gått under jorden» etter nakenbilde-lekkasje

Den australske rapperen Iggy Azalea har bortimot forsvunnet fra sosiale medier.

RASER: Den australske artisten Iggy Azalea raser etter at hun har fått nakenbilder lekket og spredd på internett. Foto: NTB Scanpix
RASER: Den australske artisten Iggy Azalea raser etter at hun har fått nakenbilder lekket og spredd på internett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste årene har ikke den australske rapperen Iggy Azalea (28) bare sørget for spalteplass for musikken sin. Både forlovelse, brudd og en tidvis sjokkerende oppførsel og livsstil har også sørget for store overskrifter.

Nå gjør hun det igjen, men denne gangen av helt andre årsaker.

Denne uken har hun nemlig opplevd det som så mange andre stjerner har opplevd før henne: Å få nakenbilder spredd på internett.

- Slo til på muligheten

Som følge av bildelekkasjen, skal artisten være fullstendig fra seg. Tidligere denne uken gikk hun ut med en offisiell uttalelse hvor hun forklarer hvorfor hun hadde nakenbilder av seg selv.

I innlegget skrev hun at bildene stammer fra en fotoshoot for magasinet GQ, som hun gjorde i 2016.

RAPPER: Den australske artisten Amethyst Amelia Kelly, best kjent under artistnavnet Iggy Azalea har staig skapt overskrifter. Ikek alle har vært for musikken. Foto: NTB Scanpix
RAPPER: Den australske artisten Amethyst Amelia Kelly, best kjent under artistnavnet Iggy Azalea har staig skapt overskrifter. Ikek alle har vært for musikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Magasinet er et månedlig amerikansk tidsskrift som skriver om alt fra mote, stil og kultur, til mat , filmer, musikk, reise, trening og sex.

«Mange profilerte kvinner har tatt bilder til forsiden av GQ, hvor de har hatt en hånd strategisk plassert over brystene etc. Jeg har alltid synes at dette var vakre magasinforsider, så jeg slo til på denne muligheten», foklarte hun i innlegget, ifølge E News! og fortsatte:

«Jeg har ikke sett at andres magasinforsider er blitt lekket, så jeg følte meg komfortabel med å stå modell (på en lukket fotoshoot) for et respektabelt magasin, når jeg visste at kun de tildekte bildene ville bli vurdert trykket. Jeg samtykket aldri til å ta toppløse bilder som skulle brukes. Punktum. Det var min forståelse før FØR fotoshooten, GQ publiserer ikke toppløse bilder».

Ifølge nettstedet skrev hun også at hun er sint på magasinet for at de har tatt vare på bildene, i stedet for å slette dem etter at bildene som skulle brukes var plukket ut.

Magasinet skal så langt ikke ha kommentert hendelsen.

«En ball av negative følelser»

Som andre som har opplevd det samme, skriver hun at hun sliter med «en ball av negative følelser» som følge av de private bildene har havnet på avveie.

OOPS: Artisten Iggy Azalea klarte å falle av scenen midt under framførelsen av sin største hit, «Fancy», under en pre-MTV-konsert fredag. Video: Itchyypanda / YouTube Vis mer Vis mer

«Jeg føler meg ført bak lyset, flau, krenket, sint og lei meg, i tillegg til en million andre følelser».

Disse følelsene skal ikke bare komme av skaden som er skjedd, men også reaksjonenene hun har mottatt fra folk.

Hun skriver nemlig at flere har benyttet anledningen til å kommentere kroppen hennes på alle mulige måter, og at kommentarene gjør at hun føler seg så kvalm at hun vil kaste opp.

«Dersom du noensinne har opplevd å bli ydmyket foran familie og de du bryr deg om, så kan du kanskje relatere til det jeg føler nå. Det er som en atombombe som eksploderer og ikke bare ødelegger deg emosjonelt, men som ødelegger en hel rekke av ting i ditt personlige liv og påvirker dine personlige relasjoner og menneskene du bryr deg om».

Hun skriver også at hun planlegger å komme til bunns i hvem som står bak lekkasjen, og anmelde forholdet, slik at noen kan bli stilt til ansvar.

DIVA: Flere har hevdet at Iggy Azalea er litt av en diva, og kan være vanskelig å jobbe med. Foto: NTB scanpix
DIVA: Flere har hevdet at Iggy Azalea er litt av en diva, og kan være vanskelig å jobbe med. Foto: NTB scanpix Vis mer

I ettertid har hun tilsynelatende slettet kontoene sine på både Twitter og Instagram, to sosiale medier-kontoer der hun gjerne har kommunisert med fansen tidligere. Dermed er det nevnte innlegget også blitt slettet.

For øvrig er artistens offisielle Facebook-konto foreløpig oppe og går.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

IKKE PÅ TWITTER: I skrivende stund er ikke Iggy Azaleas twitter-konto oppe og går. Foto: Skjermdump fra Twitter
IKKE PÅ TWITTER: I skrivende stund er ikke Iggy Azaleas twitter-konto oppe og går. Foto: Skjermdump fra Twitter Vis mer
IKKE PÅ INSTAGRAM: Det er heller ikke mulig å komme seg inn på artistens Instagram-konto tirsdag formiddag. Foto: Skjermdump fra Instagram
IKKE PÅ INSTAGRAM: Det er heller ikke mulig å komme seg inn på artistens Instagram-konto tirsdag formiddag. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

«Celebgate»

Iggy Azalea er slett ikke den første som har opplevd å få sine private bilder spredd på nettet. I september 2014 ble nakenbilder av «Hunger Games»-stjerna Jennifer Lawrence (28) og andre kjendiser som Kate Upton (26) , Ariana Grande (26) og Kirsten Dunst (37), lekket på Internett i en av de største hackingskandalene noensinne i Hollywood.

Hendelsen fikk navnet «Celebgate».

Det samme har «Harry Potter»-stjernen Emma Watson (29) og «Teen Wolf»-stjernen Tyler Posey (27).

Her til lands opplevde håndballstjernen Nora Mørk (28) det samme i 2017.

- Det har knekt meg, sa Mørk til TV 2, da hackingen ble gjort kjent.

- Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, la hun til.

15 personer ble senere anmeldt for å ha delt bildene fra Mørks private telefon. Disse fikk en bot på 15 000 kroner hver fra politiet.

LES OGSÅ: Delte flere nakenbilder av Justin Bieber på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer