«Kompani Lauritzen»:

- Har gått noen runder hjemme

Dag Otto Lauritzens suksesserie er klar for nok en sesong.

DELTAKERSLIPP: Programledere, realitydeltakere og én politiker - her er alle deltakerne til den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Psykiske og fysiske utfordringer, sammenbrudd, tårer, latter og tette bånd er bare noen ord som beskriver det kjendisene går gjennom i TV 2-suksessen «Kompani Lauritzen».

Serien, med «oberst» Dag Otto Lauritzen (64) i front, har allerede fanget nordmenns interesse gjennom to sesonger, og det er kanskje derfor ikke så rart at kanalen derfor kjører på med nok en runde.

I disse dager spilles nemlig tredje sesong inn, også den på Setnesmoen leir i Åndalsnes - med 14 nye kjendiser. Resultatet vises på tv våren 2022.

VINNER: Her blir vinneren av «Kompani Lauritzen» kåret. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Hele lista over deltakerne får du lenger ned i saken!

To dager i militæret

En av dem som hopper ut av hverdagsklær og inn i militæruniform er den tidligere profesjonelle snowboardkjøreren Daniel Frank (46). Han har imidlertid vært i militæret før.

Han satt kanskje ikke rekord på hvor rask exit han hadde da han tjenestegjorde, men var nok ikke langt unna.

KORT ERFARING: Daniel Franck har vært to dager i militæret tidligere. Nå skal han utfordre seg selv. Foto: Matti Bernitz
KORT ERFARING: Daniel Franck har vært to dager i militæret tidligere. Nå skal han utfordre seg selv. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Jeg har vært i militæret i to dager. Jeg skal gjøre en veldig lang historie kort, og det begynte med at jeg var midt i snowboardkarrieren, forteller han, og fortsetter:

- Jeg ville at forsvaret skulle undertegne en kontrakt om at de var ansvarlig for mitt venstre øye - jeg har svakt syn på høyre. Det ville de ikke gjøre og jeg var veldig påståelig på at det måtte de gjøre, eller så ville ikke jeg tjenestegjøre.

FIKK EN SMELL: Og være med på «Kompani Lauritzen» kan være veldig hardt, det fikk Siri Avlesen-Østli erfare da hun fikk en smell da hun kom ut. Reporter Bjør Ekker/Video: Se og Hør Vis mer

Franck tror han strøk på enten hørsel- eller synstest og ble stemplet ut av forsvaret som tjenesteudyktig.

- Det ble en veldig kort karriere der, men nå går jeg inn igjen. Jeg skal oppleve alt med hud og hår og går inn som en kunststudent, sier han.

46-åringen forklarer at det er et kunstprosjekt å delta fordi man vil møte mye i løpet av innspillinga som man ikke er forberedt på.

- Det er det jeg synes er spennende. I ubehaget ligger det enormt mye utvikling. Alle mennesker har en tendens til å hvile på at man har en plan B eller er i en komfortabel sone for å unngå ubehaget. Men det lærer man ingenting av, mener han.

- Har temperament

Ifølge Franck vil han nå få drahjelp til selvutvikling, noe som trigger ham. Han forteller også at han får «en pervers glede av å kjenne på angst og frykt».

Han påpeker riktignok at han ikke søker frykten.

- Men alle har angst og frykt for noe. Den følelsen av å stå i det og ikke trekke seg - det er det jeg tenker på. Man må aldri slutte å la seg bli overrasket. Det er det jeg søker og jager etter, og det er det jeg håper på her inne.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

- Kan du smelle?

- Deffinitivt - jeg har temperament. Det er en egen kraft i seg selv, og den må vi aldri begrave, svarer han, og legger til at man ikke skal la det gå utover andre, men at man godt kan bli forbanna på seg selv.

Franck beskriver seg selv om et følelsesmenneske som styres av nettopp følelser. Han sier man heller ikke skal se bort fra at han tar til tårene i løpet av programmet.

Med seg på laget, eller som konkurrent, får Franck med seg blant andre artist og influenser Tone Damli (33). De to kjenner hverandre godt, etter å ha deltatt i «Camp Senkveld» sammen.

Damli forteller at det er lite drama rundt henne, og at hun i utgangspunktet er en konfliktsky dame som går stille i gangene.

- Jeg er vant til lite mat og søvn, jeg skal jo på ferie nå. Den biten tenker jeg skal gå fint, jeg kan sove overalt, sier hun spøkefullt.

- SKAL VINNE: Tone Damli legger ikke skjul på at hun er med for å vinne. Foto: Matti Bernitz
- SKAL VINNE: Tone Damli legger ikke skjul på at hun er med for å vinne. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Reiser fra barna

Hjemme har hun nemlig barna Billie og Marlon som hun har sammen med samboeren Markus Foss. Hun innrømmer at det aldri er kjekt å reise fra familien, men at av og til i livet oppstår det ting man «bare må bli med på».

- Dette var en sånn anledning. Vi har gått noen runder hjemme, men så var Markus også veldig sånn at «Tone dette må du gjøre». Dette er en enighet på hjemmebane, forsikrer hun.

INNRØMMER: Tone Damli innrømmer at det er et psykisk press i jobben som artist. Vis mer

- Hvordan synes du det er å bli kontrollert?

- Jeg kan godt bli fortalt hva jeg skal gjøre, men på en litt hyggelig måte. Jeg liker ikke å bli kommandert, men jeg er ikke vanskelig heller, svarer hun.

- Er her for å vinne

33-åringen forteller også at hun har et godt inntrykk av fenrik Geir Aker.

- En strålende fyr og veldig festlig. Nå har vi jo lært å kjenne han litt på tv, og han er ikke skummel lenger - men han er så munnrapp. Jeg tror at idet du prøver å forsvare deg eller svare han, så får du en rett tilbake i fleisen. Men det er jo litt gøy, sier hun, men påpeker at hun egentlig ikke liker å bli snakket til på den måten.

- Er det noe som kan gjøre at du trekker deg?

- Da må det være ordentlig alvorlig, noe som har skjedd på hjemmebane eller en skade som gjør at jeg ikke kan fortsette. Utenom det så er jeg her for å vinne!

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Disse deltar:

Rikke Isaksen (26) - Realitydeltaker

Rikke Isaksen ble for alvor kjent da hun var med i første sesong av det skandaleombruste realityprogrammet «Ex on the Beach».

26-åringen markerte seg raskt på tv-skjermen som ei jente med ben i nesa, men skapte også overskrifter for å ha hatt sex på tv-skjermen og deltatt i flere opphetede diskusjoner.

Isaksen var også med i andre sesong av samme realityserie.

REALITYDELTAKER: Rikke Isaksen. Foto: Matti Bernitz
REALITYDELTAKER: Rikke Isaksen. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Espen PA Lervaag (44) - Komiker

Espen PA Lervaag er manusforfatter, skuespiller og komiker, og har blant annet jobbet med «Torsdag kveld fra Nydalen», «ELSE», og «Raske Menn».

KOMIKER: Espen PA Lervaag. Foto: Matti Bernitz
KOMIKER: Espen PA Lervaag. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Marius Skjelbæk (30) - Programleder og sportskommentator

Marius Skjelbæk er for folk flest kjent fra jobben i TV 2, som både programleder og sportskommentator.

Han har tidligere jobbet i Hamar Arbeiderblad og NRK, men i år slo han seg også opp som artist med låta «Superbowl (Ja eller nei)».

Skjelbæk opptrådde på «Allsang på grensen» tidligere i år.

PROGRAMLEDER: Marius Skjelbæk. Foto: Matti Bernitz
PROGRAMLEDER: Marius Skjelbæk. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Emilie Stordalen (29) - Konstituert markedssjef ved hotellet Clarion Hotel The Hub

For mange er nok Emilie Stordalen best kjent som dattera til hotellkongen Petter Stordalen. Det skal riktignok påpekes at hun står støtt på egne bein som konstituert markedssjef ved hotellet Clarion Hotel The Hub.

Petter Stordalen har flere ganger uttalt at det aldri har vært noe press fra hans side om at barna skal ta over hotellbusinessen. Likevel har dattera valgt å gå i sin fars fotspor, og har en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad ved Imperial College i London.

KONSTITUERT MARKEDSSJEF: Emilie Stordalen. Foto: Matti Bernitz
KONSTITUERT MARKEDSSJEF: Emilie Stordalen. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Jan Tore Kjær (52) - Salgs- og markedsdirektør i Link Mobility og TV-profil

Selv om skøytene i dag er lagt på hylla, er Jan Tore Kjær best kjent for sine år på isen som ishockeyspiller. Det skal naturligvis også nevnes at han jobbet 18 år som direktør i Vålerenga Ishockey.

I sistnevnte klubb har man fulgt han og resten av laget i TV 2-serien «Iskrigerne». Han har tidligere også vært å se i «Skal vi danse».

TV-PROFIL: Jan Tore Kjær. Foto: Matti Bernitz
TV-PROFIL: Jan Tore Kjær. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Lydia Gieselmann (28) - Programleder

Lydia Gieselmann har tidligere vært programleder for programmet «Newton», og har de siste åra ledet NRK-programmet «Unormal», en serie om kropp og identitet.

Hun har også bemerket seg på TikTok hvor hun går under navnet «Lydiawhohoho».

PROGRAMLEDER: Lydia Gieselmann. Foto: Matti Bernitz
PROGRAMLEDER: Lydia Gieselmann. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Emilie Nereng (25) - Influenser og forfatter

Emilie Nereng var blant landets første store bloggere, hvor hun gikk under navnet «Voe», men la karrieren som blogger på hylla for fire år siden.

I dag har hun en bachelorgrad i ernæring, driver podkasten «Foodies», og har skrevet boka «Sunt og digg».

Hun har tidligere vært å se i «Skal vi danse», «71 Grader Nord - Norges tøffeste kjendis» og «Bloggerne».

INFLUENSER OG FORFATTER: Emilie Nereng. Foto: Matti Bernitz
INFLUENSER OG FORFATTER: Emilie Nereng. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Daniel Kvammen (33) - Artist

Daniel Kvammen debuterte som soloartist for seks år siden, og står bak låter som «Du fortenar ein som meg» og «Fuck Deg, Helsing 90-talet».

Han har tidligere vunnet Spellemannprisen for årets musikkvideo for videoen til låta «Som om himmelen revna».

ARTIST: Daniel Kvammen. Foto: Matti Bernitz
ARTIST: Daniel Kvammen. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Mayoo Indiran (31) - Realitydeltaker

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Mayoo Indiran gjorde seg godt bemerket da han deltok i det populære realityprogrammet i 2016.

Det var særlig hans omfang av gullkorn som sørget for oppmerksomhet, deriblant det noe legendariske «livet er et lære»-sitatet.

I ettertid har han vært åpen om flere tunge år etter tv-tida, men tidligere i år gjorde han tv-comeback i «Sofa».

REALITYDELTAKER: Mayoo Indiran. Foto: Matti Bernitz
REALITYDELTAKER: Mayoo Indiran. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Emilie Enger Mehl (28) - Politiker og jurist

Emilie Enger Mehl er i dag mest kjent fra politikken (SP), men mange husker henne nok også fra 2015 da hun stakk av med seieren i den første sesongen av NRK-programmet «Anno».

To år seinere fikk hun plass på Stortinget. Enger Mehl har gått gradene i Senterpartiet, og har blant annet vært nestleder i Senterungdommens sentralstyre.

Hun har også en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har jobbet i advokatfirmaet Elden.

POLITIKER OG JURIST: Emilie Enger Mehl. Foto: Matti Bernitz
POLITIKER OG JURIST: Emilie Enger Mehl. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Ruben Markussen (26) - Artist

Ruben Markussen, eller bare Ruben som de fleste kjenner han som, har i løpet av de siste åra blitt en av landets fremste artister. Han står bak låter som «So High», «Lay By Me» og «Walls».

ARTIST: Ruben Markussen. Foto: Matti Bernitz
ARTIST: Ruben Markussen. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Dennis Siva Lie (27) - Programleder

Dennis Siva Lie har tidligere studert bilogi, før han bestemte seg for å satse på formidling av naturvitenskap. I 2019 ble han programleder for «Newton», og leder i dag også NRK Supers «Superkroppen».

PROGRAMLEDER: Dennis Siva Lie. Foto: Matti Bernitz
PROGRAMLEDER: Dennis Siva Lie. Foto: Matti Bernitz Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer