PAPPALIVET: Ole Martin Alfsen hadde klare planer for papparollen. Noe måtte han derimot endre da han ble far. Foto: NTB Scanpix
PAPPALIVET: Ole Martin Alfsen hadde klare planer for papparollen. Noe måtte han derimot endre da han ble far. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Martin Alfsen:

- Har gått fra romantisk matlaging til nødhjelp og brannslukking

Kjendiskokken merker at livet som småbarnsfar går utover innsatsen hans ved grytene.

(Se og Hør): For 16 måneder siden ble kjendiskokken Ole Martin Alfsen (48) pappa til sønnen Levi, som han og samboeren Anna Andresen fikk sammen.

Før han ble far hadde Ole Martin sett for seg at han skulle lage ordentlig barnemat fra bunnen av, men slik ble det imidlertid ikke.

I et nytt invervju med Dagbladet forteller nemlig 48-åringen at han har skjønt at tiden ikke bestandig vil strekke til.

- Etter hvert skjønte jeg at småbarnsforeldre ikke har tid til noe som helst. Det aller meste handler om logistikk. Men klarer du logistikken, kan du få det koselig, forklarer tv-kokken til avisen.

Ole Martin legger ikke skjul på at han som kokk er blitt forandret etter at han ble far.

- Da jeg ble far selv, skjønte jeg at mine første planer om å utforske mat med Levi, var helt utopiske. Nå er det blitt en vridning bort fra den romantiske matlagingen, over til nødhjelp og brannslukking, og nå lager vi enklere middager som lett kan tilpasses ham, sier han.

- FORFERDELIG: Ole Martin Alfsen, også kjent som «slakteren» i «4-stjerners middag», mener det var enormt underholdende å se Tommy Sharif i programmet for sju år siden. Superlativene uteblir imidlertid når det kommer til Sharifs kokkekunnskaper. Video: TVNorge Vis mer

Som ekspertkommentator i TVNorge-programmet «4-stjerners middag», kommenterer Ole Martin kjendisene og deres kokkeferdigheter.

Til tross for at man blir godt kjent med de norske kjendisene i programmet, har det derimot vært lite om 48-åringens privatliv i tv-serien.

Ole Martin har jobbet som kokk siden tidlig på 1980-tallet, og har senere også utdannet seg til å bli vinkelner.

Klipp fra «4-stjerners middag» på TV Norge, 2017 Vis mer

Kan ty til Fjordland

På tv-skjermen øser Ole Martin Alfsen av matkunnskapene sine overfor kjendisene. Imidlertid er det ikke nødvendigvis slik at han selv følger sine egne tips om hvordan man lager mat fra bunnen i en hektisk hverdag.

- Hender at du kaster i deg Fjordland eller annen ferdigmat i en travel hverdag?

- Ja. Vi kokker klarer det vi óg. Også kan man si at det er en del av researchen. Man må jo være opptatt av hva som er der ute, har han tidligere innrømmet overfor Se og Hør.

- Det er sjelden mellom hver gang, men selvfølgelig, vi er mennesker vi også. Jeg løper gjerne gatelangs, og da er det sikkert noen som har sett meg med en pølse i hånda. Det skjer, konstaterte han.

Som man reder, så ligger man, sies det.

For Alfsens del, som har slaktet kjendisers kokkelering i årevis, kan det å ty til ferdigmat muligens sammenliknes med det å banne i kirka.

- Ikke høy i hatten

Det kan virke som at han, som er profesjonell kokk, i alle fall ikke bør vise seg offentlig i slike sammenhenger.

- Jeg husker spesielt én episode. Jeg hadde jobbet på kontoret til rett før stengetid på den lokale sjappa, som da stengte enten klokka 22.00 eller 23.00. Jeg tenkte at «jeg kan gå hjem og spise brødskiver», men jeg var litt frossen og hadde lyst på noe varmt.

48-åringen gjorde da som mange har gjort før ham.

SETT HAN FØR?: Marna Haugen gir mannen bak kommentarstemmen i "4-stjerners middag", Anders Hatlo, et ansikt. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

- Jeg tenkte at det finnes jo noen av de ferdigpizzaene som hever seg i ovnen, og at en slik kan jeg spise med litt ekstra ost på toppen.

Etter å ha plukket ut sine nødvendige varer, stilte han seg i kassakøen og gjorde seg klar til å betale.

- Jeg opplever jo veldig ofte at folk titter ned i kurven min for å se hva jeg handler, men plutselig så stilte det seg en person bak meg i køen. Han titter ned i kurven min, også ser han opp på meg og sier «Å fyyyy faen, spiser DU den dritten der?!».

- Så det er klart, da følte jeg meg ikke veldig høy i hatten. Men ja, jeg kan også spise den «dritten» der.

​LES OGSÅ: - Hertuginne Camillas sønn skiller seg etter tolv år