Marthe Kristoffersen vant «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»

- Har fortsatt ikke gått opp for meg

Marthe Kristoffersen ble første kvinnelig vinner av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» etter intens finale.

JUBEL: Marthe Kristoffersen stakk av med seieren i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Det ble feiret med et jubelbrøl og champagne. Foto: Discovery
JUBEL: Marthe Kristoffersen stakk av med seieren i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Det ble feiret med et jubelbrøl og champagne. Foto: Discovery Vis mer
Publisert

- Jaaaaaaa! ropes det over Nordkapp.

Etter en intens måned på tur, klippet ned til elleve episoder, kunne tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (28) endelig slippe jubelen løs. Hun stakk av med seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», og ble den første kvinnen på ni sesonger til å gjøre nettopp det.

- Det var en tøff episode, for jeg ga jernet hele veien for å være med til slutt. Jeg husker liksom ikke så mye, sier hun til Se og Hør.

KLEM: Håvard Tvedten fikk en klem av vinneren da det hele ble avgjort. Kristoffersen husker at konkurransen var intens, og hun var ikke sikker på om hun kom til å vinne. Foto: Discovery
KLEM: Håvard Tvedten fikk en klem av vinneren da det hele ble avgjort. Kristoffersen husker at konkurransen var intens, og hun var ikke sikker på om hun kom til å vinne. Foto: Discovery Vis mer

Det var i en tøff finale mot tidligere proffdanser Nadya Khamitskaya (35) og tidligere håndballspiller Håvard Tvedten (39) at Kristoffersen briljerte. Etter å ha slått ut førstnevnte, gjensto det som skulle bli en intens konkurranse mot Tvedten.

- Eventyr

Med en konkurranse som inkluderte både klatring over et stup og en kunnskapsbit, var det ikke lett å se hvem av de to garvede turgåerne som kom til å stikke av med seieren.

- For meg var det bare et eventyr, men så gikk det plutselig opp for meg at dette var en konkurranse. Jeg er bare sykt glad for resultatet, og det har egentlig ikke gått opp for meg ennå. Kanskje jeg skjønner det når jeg ser episoden, flirer Kristoffersen.

HØYT: I kjent stil ble finalen avholdt på Nordkapp, og deltakerne måtte også dette året ut i det beryktede nettet. Foto: Discovery
HØYT: I kjent stil ble finalen avholdt på Nordkapp, og deltakerne måtte også dette året ut i det beryktede nettet. Foto: Discovery Vis mer

Det var hele veien tett, og begge deltakerne måtte flere ganger tilbake over stupet. Svarte de feil, var det nemlig straffen de fikk. Etter flere runder fram og tilbake, klarte Kristoffersen imidlertid å svare riktig på hvilken breddegrad Værøy befinner seg på - det siste spørsmålet hun måtte besvare for å få seieren i sin hule hånd.

UENIGE: For en uke siden uttalte Marit Bjørgen at Ingvild Flugstad Østbaerg hadde landslagets fineste rumpe. På Sognefjellet var diskusjonen høylytt mellom landslagsjentene. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer

Da det gikk opp for henne at hun hadde vunnet, hoppet hun til værs og klemte både Tvedten og Khamitskaya. Champagne var også en selvskreven del av feiringen, som hun demonstrerte ved å ta seg en god slurk fra flaska.

- Jeg var bare superglad, og så gikk det opp for meg etter hvert. Jeg greide det, liksom. Men man blir jo sliten, og jeg vet ikke … Kanskje jeg skjønner det når jeg ser det, forteller hun.

Kristoffersen vinner en sum med penger hun skal donere til et veldedig formål. Hun har imidlertid ikke bestemt seg for hva hun ønsker å støtte ennå.

FINALISTER: I starten av finalen sto det mellom tidligere danser Nadya Khamitskaya, tidligere håndballspiller Håvard Tvedten og tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen. Foto: TVNorge
FINALISTER: I starten av finalen sto det mellom tidligere danser Nadya Khamitskaya, tidligere håndballspiller Håvard Tvedten og tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen. Foto: TVNorge Vis mer

Var klar

28-åringen har vært med på å slå ut deltakere som Karoline Dyhre Breivang, Silje Torp og Abiel Tesfai. Hun er glad hun fikk sjansen til å være med.

- Jeg har alltid sett på «71» som liten, det har vært familiekos på søndager. Så ble det sånn at vennene mine og jeg så på det da jeg ble eldre. Jeg har jo også alltid vært et friluftsmenneske, så når de ringte tenkte jeg: Endelig! Jeg hadde nettopp lagt opp, så jeg har ikke blitt spurt før, så her var sjansen min, forteller hun.

FORNØYD: Selv om det var trist å forlate gjengen, forteller Marthe Kristoffersen at det var deilig å komme hjem til familie, kjæreste og sofaen. Foto: TVNorge
FORNØYD: Selv om det var trist å forlate gjengen, forteller Marthe Kristoffersen at det var deilig å komme hjem til familie, kjæreste og sofaen. Foto: TVNorge Vis mer

Store deler av livet sitt har 28-åringen dedikert til langrenn, men i 2017 kom beskjeden om at hun hadde bestemt seg for å legge opp.

Hun så ikke noe framtidshåp i idretten, og bestemte seg heller for å bli trener for NTG Lillehammer.

- Før var det å stå opp, trene, spise lunsj, trene igjen, spise og å legge seg. Veldig satt på spissen, selvfølgelig, men det var intenst. Nå jobber jeg som trener, og trener hver dag, men man slipper det at man må gjøre akkurat det eller akkurat det. Jeg kan klatre om jeg vil liksom, og det er en ganske stor forskjell. Jeg kan være med venner om jeg vil, og får tid til å være litt vanlig, forteller hun.

Fysisk aktivitet er fortsatt høyt på agendaen, men hun legger ikke skjul på at det var deilig å legge seg på sofaen da hun kom hjem til Lillehammer etter å ha vunnet på Nordkapp.

- Det var veldig deilig å legge seg på sofaen da jeg kom hjem. Jeg hadde noen venninner og kompiser som lagde taco hjemme hos meg da jeg kom hjem. Jeg begynte å grine da jeg sto der, forteller hun, men påpeker også at hun rakst kjente på en kjærlighetssorg over at turen var over.

- Det overrasket meg at jeg klarte å komme inn i den bobla. Jeg er vant til å være til stede, men akkurat denne opplevelsen er veldig intenst. De var flinke til å lage en boble, for du møtte jo bare andre når vi var på bensinstasjoner og sånt. Telefon hadde vi bare på biltransport, men de tok den fra oss. Til slutt ville jeg ikke ha den, det var litt deilig å drite i hva folk gjorde, flirer hun.

LES OGSÅ: - Ingen som er med på dette går ut herfra uforandret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer