Jon Almaas:

Har fortsatt ikke fått «71»-premien

Vant «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», men gevinsten lar vente på seg.

VANT: Jon Almaas (52) danket ut Øystein «Pølsa» Pettersen (37) i finalen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i mars at Jon Almaas (52) kunne slippe jubelen løs på Nordkapp, da seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» var et faktum. Etter en spenningsfylt og nervepirrende finale mot Øystein «Pølsa» Pettersen (37), trakk 52-åringen altså det lengste strået.

Som vinner av realityprogrammet stakk ikke Almaas bare av med tittelen «Norges tøffeste kjendis» - han ble også eier av en splitter ny bil. Premien har vinneren riktignok ikke sett noe til ennå, over et halvt år etter endt innspilling.

Venter fortsatt

Og skal man tro Almaas selv, er ventetiden fortsatt ikke over. Da Se og Hør tok kontakt med 52-åringen for å høre om han hadde funnet ut hva han skulle gjøre med vinnerbilen, fikk vi følgende til svar:

- Niks. Får den ikke før oktober. Så vi får se, skrev Almaas i en tekstmelding.

AMPERT: Jon Almaas, Melina Johnsen og Erik Follestad har markert seg som en kranglete trio i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: Rød Løper/Dplay. Reporter: Henriette Eilertsen/Jonas Hammer Vis mer

Hvorfor «71»-vinneren må vente helt til høsten med å motta premien, som er unormalt lang ventetid, kan pressekontakt for «71 grader nord» i Discovery, Marianne Aambø forklare dreier seg om følgende:

- Vinnerbilen, en Toyota Rav4 Plug-In Hybrid, kommer ikke på norske veier før i september, og det er grunnen til at han ikke får den før. Jon fikk tilbudet om en annen modell som kunne leveres med en gang, men synes det gikk fint å vente, forteller hun.

Motivert av mamma

Da Se og Hør snakket med Almaas like etter «71»-seieren, var 52-åringen usikker på hvorvidt han i det hele tatt skulle beholde premien.

- Jeg har ikke helt bestemt meg. Det har faktisk kommet litt rust på den jeg allerede har, og den bruker en del diesel - som ikke er så bra i disse dager. Den jeg vant er mye mer miljøvennlig, for så vidt, sa han den gang.

NORGES TØFFESTE: Jon Almaas mottok både et trofé og en bil på Nordkapp. Enn så lenge har han bare førstnevnte hjemme. Foto: Haakon Lundkvist / Discovery
NORGES TØFFESTE: Jon Almaas mottok både et trofé og en bil på Nordkapp. Enn så lenge har han bare førstnevnte hjemme. Foto: Haakon Lundkvist / Discovery Vis mer

Allerede før årets «71»-sesong begynte på tv, ble Almaas av mange utpekt som favoritt til å vinne konkurransen.

52-åringen har likevel ikke lagt skjul på at han, til tross for god fysisk form før programmet, ikke bare hadde det enkelt på turen fra Lindesnes til Nordkapp. Tidligere har han beskrevet hvordan han måtte «hente fram de innerste kreftene» for å ta seg helt til mål, der han særlig hentet motivasjon fra en spesiell person.

- Jeg hadde en mor som gikk bort for ett år siden, og som hadde Parkinsons. De siste årene hadde hun veldig vondt og var i store smerter, fortalte han åpenhjertig til Se og Hør da seieren var et faktum.

Moren var en person som ifølge Almaas alltid bet tennene sammen, og som aldri klagde på smerter. Disse holdningene inspirerte sønnen under tv-innspillingen.

- Man er med på et tv-program, bærer en litt tung sekk og er litt sliten, men det er ingen som går bak deg med maskingevær, og det er ikke krig i landet. Man kommer til å overleve dette, liksom. I tillegg velger man det selv og det er bare lek.

GRÅTER: Jon Almaas har vært ganske så følelsesløs gjennom hele sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Nå derimot, bryter han sammen. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Trekløver

Allerede i begynnelsen av årets sesong var det flere deltakere som skilte seg ut. Blant dem som raskt fikk oppmerksomhet var nevnte Almaas' vennskap til Hockey-profilen Erik Follestad (30) og Melina Johnsen (24). De ble på mange måter sett på som et trekløver gjennom sesongen, og skapte god underholdning hjemme i stua.

Men selv om det på tv-skjermen kunne virke som at spesielt Almaas og Follestad hadde et unikt bånd, er ikke vennskapet så sterkt at de henger sammen på fritiden. Til Se og Hør har de to tidligere fortalt at de ikke har tid til slikt, selv om de jo møtes en gang iblant.

TILBAKE: Dette synes Erik Follestad og Jon Almaas om at Melina Johnsen igjen skal være med på «Ex on the beach». Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- I hverdagslivet har jeg en krevende kone, to slitsomme barn og en hundevalp, så jeg har ikke tid til en sur hockeyspiller oppå det hele, vitset 52-åringen, før han fikk tilbake med samme mynt:

- Og jeg har en sur kjæreste som mer enn gjerne forteller meg hva jeg skal gjøre, så jeg trenger ikke en som gjør det samme i tillegg. Så nei, vi henger ikke. Men det skal sies at jeg ikke driver å henger med så innmari mye folk, heller, fortalte Follestad den gang.

LES OGSÅ: Slik svarer hun etter dobbel titteltabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer