JULESTEMNING: Randy Quaid (t.v.) i en scene fra «Hjelp, det er juleferie» sammen med Chevy Chase. Foto: All Over Press
JULESTEMNING: Randy Quaid (t.v.) i en scene fra «Hjelp, det er juleferie» sammen med Chevy Chase. Foto: All Over PressVis mer

Har flyktet fra politiet i fem år

Synes du «fetter Eddie» er sprø på film? Livet til skuespilleren Randy Quaid er enda villere.

SEOGHØR.NO: Hvert år er Randy Quaid (64) et populært fjes på norske TV-skjermer i rollen som «fetter Eddie» i filmen «Hjelp, det er juleferie».

Men privat har ikke skuespilleren og hans kone Evgenia mulighet til å reise på ferie ut av landet, etter at amerikanske myndigheter inndro passene deres for fire år siden.

Inndragelsen kom etter at Randy og kona i 2009 ble arrestert for å ha stukket av fra luksushotellet San Ysidro Ranchi i Santa Barbara uten å ha betalt en regning på over 70 000 kroner

Istedenfor å møte opp i retten, søkte de to i 2010 politisk asyl i Canada, fordi de mente de ble forfulgt av en gruppe advokater og agenter som vil drepe kjente skuespillere.

Evi ble etterhvert tildelt oppholdstilatelse i landet, men Randy for et par måneder siden beskjed om at han ikke ville få permanent opphold.

FÅR IKKE REISE UT AV LANDET: Randy Quaid og hans kone Evgenia vil saksøke amerikanske myndigheter, fordi de ikke får tilbake passene sine. Foto: Stella Pictures
FÅR IKKE REISE UT AV LANDET: Randy Quaid og hans kone Evgenia vil saksøke amerikanske myndigheter, fordi de ikke får tilbake passene sine. Foto: Stella Pictures Vis mer

Vil avverge flukt

Filmstjernen - som også blant annet har spilt i filmen «Independence Day» -  valgte imidlertid å ikke vente på å bli kastet ut.

10. oktober dro han og kona over grensen til den amerikanske delstaten Vermont.

Der ble de raskt arrestert, ifølge CNN.

Men etter nesten en uke i varetekt ble de to sluppet fri.

De to er fortsatt etterlyst i California, men foreløpig er det ikke kjent om de kommer til å reise dit for å forsvare seg.

JULEKLASSIKER: Randy Quad har blitt berømt for sin rolle som «fetter Eddie» i filmen «Hjelp, det er juleferie».
JULEKLASSIKER: Randy Quad har blitt berømt for sin rolle som «fetter Eddie» i filmen «Hjelp, det er juleferie». Vis mer

Fortsatt etterlyst

Parets advokat, Peter Langrock, sier paret foreløpig vil bli i Vermont, for å pleie Evis syke far.

- Randy har en syk svigerfar som han gjerne vil hjelpe, sier Langrock til CNN.

Randy Quaid ble i 1973 nominert til en Oscar for sin birolle i filmen «The Last Detail». Han har også vunnet en Golden Globe pris.

Nå er imidlertid de tidligere æresbevisningene bleknet i forhold til de mange rettsskandalene.

Selv hevder filmstjernen at han er offer for en sammensvergelse.

Se video her:

Randy er også kjent som broren til skuespilleren Dennis Quaid, som blant annet er kjent fra filmene «Min mikropartner» og «The Parent Trap».

«Hjelp, det er juleferie» sendes 23. desember kl 21.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: Clooney tok «selfie» i Downton Abbey.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.