Marit Bjørgen:

Har fått seg ny jobb

Marit Bjørgen blir talentrådgiver.

LEGENDE: Her takket Marit Bjørgen for seg for seg under 30 km kvinner fri teknikk i Alta i april i fjor. Foto: Scanpix
LEGENDE: Her takket Marit Bjørgen for seg for seg under 30 km kvinner fri teknikk i Alta i april i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor annonserte Marit Bjørgen at en lang og umåtelig suksessfull langrennskarriere var over.

Tidenes mestvinnende olympier avsluttet verdenscupkarrieren med seier i Falun, og etter 17 år i verdenstoppen trådte hun ut av rampelyset.

Trønderen holder seg derimot aktiv etter karrieren, og har flere jern i ilden. I dag skriver Adressa at skiikonet har fått seg jobb.

- Vil bidra

Bjørgen skal bli rådgiver for langrennstalentene på Team Veidekke Midt-Norge. Der skal hun bidra med treningsråd og hjelpe de unge talentene med å takle konkurransepresset.

Bjørgen har vært en person som damene på landslaget har kunnet lene seg på og søke råd hos i lang tid. Rollen er med andre ord ikke helt ny for 39-åringen. Hun sier likevel at det blir spennende å ta fatt på stillingen som rådgiver.

- Det er mange som spør og lurer på hvordan jeg har trent. Det er ikke sikkert at jeg sitter med fasiten, men jeg vil være med og bidra, sier Bjørgen til avisa.

- En utfordring

En av løperne Bjørgen skal hjelpe er hennes egen kusine, Anne Kjersti Kalvå. Hun har tidligere gått for rekruttlandslaget, men er nå tilbake på regionlaget.

Kalvå skal ha ønsket råd fra kusina i treningsarbeidet, og trener for regionlaget, Kristian Skrødal, valgte å ta kontakt med Bjørgen om en rådgiverrolle.

Saken fortsetter nedenfor.

Han omtaler kapringen av Bjørgen som et skup. Ingen løpere har mer erfaring fra det øverste nivået enn langrennslegenden, og hun har ett spesielt råd hun vil komme med til de unge, håpefulle.

- Det er en utfordring for dem å komme på verdenscuplaget, men det gjelder å være tålmodig å bygge sten på sten. Jeg hadde mine beste år etter at jeg fylte 30. Mange på laget er unge, og de må lære seg å lytte til kroppen, sier Bjørgen.

Pusser opp

I går kom det fram at Bjørgen pusser opp et hus i hjembygda, Rognes. I en SMS til Trønderbladet forteller Bjørgen at hun liker å være hjemme i perioder, og nå skal hun sørge for at det blir litt ekstra hjemmekoselig.

- Jeg har overtatt huset til bestemor og kommer til å pusse opp det, opplyser hun.

Bjørgen har ingen planer om å ta med seg hele familien til Rognes, men huset kan fungere som et tilholdssted for henne når hun er hjemme på besøk.

- Fint å ha noe selv når man har blitt en familie på fem, legger Bjørgen til i en SMS til avisa.

Saken fortsetter nedenfor.

Ble mor igjen

25. mars i år ble Bjørgen mamma for andre gang. Den lille gutten veide 3678 gram, og var 51 centimeter lang da han kom til verden.

Fra før har Bjørgen og samboeren sønnen Marius (3) sammen, mens Fred Børre Lundberg har en sønn fra et tidligere forhold.

Under Vibeke Skofteruds minneløp i begynnelsen av mai konkurransedebuterte Marius.

- Vi prøvde oss på skirenn i vinter. Det gikk ikke så bra, men her kom vi i mål. Dette var konkurransedebuten til Marius, fortalte Bjørgen til TV 2.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vis mer

LES OGSÅ: Kronprins Frederik: - Det er snakk om en mindre skade

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer