Joe Exotic:

Har fått ny straff

Netflix-stjernen ba i fjor om en mildere straff.

KJENT FJES: Joe Exotic ble et kjent fjes da serien «Tiger King» ble sluppet på Netflix. Foto: AFP/NTB
KJENT FJES: Joe Exotic ble et kjent fjes da serien «Tiger King» ble sluppet på Netflix. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Joseph «Joe Exotic» Maldonado-Passage (58) også kjent som «Tiger King», er dømt til 21 års fengsel. Det melder nyhetsbyrået AP.

Dermed fikk han den tidligere dommen sin redusert med kun ett år, til tross for at 58-åringen ba om en mildere, slik at han kunne begynne behandling av kreft.

- Vennligst ikke få meg til å dø i fengsel mens jeg venter på en sjanse til å bli fri, sa Netflix-stjernen under ankesaken for den nye straffeutmålingen.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

Bestilte leiemorder

TV-profilen har vært fengslet i Fort Worth i Texas siden han i januar 2020 ble dømt til 22 års fengsel for å ha forsøkt å få en leiemorder til å ta livet av «Tiger King»-profil og erkerival, Carol Baskin (60).

En føderal ankeinstans i Oklahoma slo fast i juli at Maldano-Passage skal få redusert antall år i fengsel fordi de mener det ble gjort flere feil da den opprinnelige straffutmålingen ble satt.

Tigerkongen har helt siden dommen falt, nektet skyld og kjempet for løslatelse. Blant annet har han søkt både president Donald Trump og president Joe Biden om benådning, uten å lykkes.

TIGER KING: Donald Trump fikk spørsmål om han ville benåde «Tiger King» under en pressekonferanse 9. april. Video: CNN Vis mer

Kreftsyk

Da 58-åringen opplyste at han var kreftsyk, ble han flytta til en instans i North Carolina for behandling. Men til ABC News har TV-profilens advokat tidligere uttalt at Mandalo-Passage ville vente med behandling til etter den nye straffutmålingen, som kom i dag.

I 2020 tok «Tiger King» oppmerksomheten til Netflix-publikum over hele verden.

I programmet får vi blant annet et innblikk i feiden mellom den eksentriske dyrehage-eieren Joe Exotic og dyreverneren Baskin.

LES OGSÅ: - Vi er voksne mennesker nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer