Else Kåss Furuseth:

Har fått ny jobb

Else Kåss Furuseth går til NRK.

NY JOBB: Else Kåss Furuseth prøver seg nå på nye utfordringer i NRK. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY JOBB: Else Kåss Furuseth prøver seg nå på nye utfordringer i NRK. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Else Kåss Furuseth går fra Discovery og kanalen TVNorge, til ny jobb i NRK. Det melder kanalen selv.

- Jeg er megaglad i utfordringer, og gleder meg til å få prøve meg i NRK, sier Else Kåss Furuseth til NRK.

Kåss Furuseth har jobbet i TVNorge i tre år, der hun blant annet har laget den kritikerroste serien «Else om: selvmord».

Hemmelige prosjekter

Verken NRK eller Kåss Furuseth selv vil si hva slags prosjekter hun nå skal jobbe med i NRK.

- Jeg skal ikke si altfor mye om hva jeg skal gjøre der, men jeg kan røpe at det blir noe direktesendt om 50/50 politikk og sport. Neida, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er jo selvfølgelig hovedgrunnen å komme nærmere Ole Torp, sier hun til NRK.

Før Else Kåss Furuseth kom til TVNorge, jobbet hun i TV2, hvor hun først gjorde seg bemerket gjennom komiprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen». Hun ledet også blant annet programmet «Det er lov å være blid».

FORLOVER OG FADDER: Else Kåss Furuseth var Henriette Steenstrups forlover. Vis mer

Aktuell med barne-serie

Ellers har hun gjort seg bemerket med de to egenskrevne og prisvinnende teaterstykkene «Kondolerer» og «Gratulerer» på Nationaltheatret. Forestillingene er basert på Elses egen historie om å miste moren og broren i selvmord, og hvordan det er å leve videre.

Før Kåss Furuseth blir å se på NRK, skal programmet «Else om: barn» sendes på TVNorge i høst. Her utforsker hun ulike metoder for å få barn, og møter mennesker som har valgt utradisjonelle måter å starte familie på.

Programserien er ifølge Discovery inspirert av at Kåss Furuseth selv begynte å tenke på om hun skulle få barn da statsminister Erna Solberg i nyttårstalen sin oppfordret nordmenn til å få flere barn.

Vil fjerne stigma

I mai vant Else Kåss Furuseth sin første Gullruten-pris, for beste programleder med programmet «Else om: selvmord». Prisvinneren var tydelig beveget da hun mottok prisen og da hun møtte pressen etterpå.

ÅRETS PROGRAMLEDER: Det var en rørt Else Kåss Furuseth som møtte pressen etter at hun hadde vunnet kveldens første pris, «Årets Programleder», på Gullruten i Bergen. Det var tydelig at prisen betyr mye. Vis mer

Tv-profilen forklarte da at ett av hovedmålene med serien har vært å fjerne stigma rundt temaet.

- Denne tematikken handler ikke om bare meg eller min familie. Vi kjenner alle noen som ikke har det så veldig bra. Jeg tror bare vi må banke inn at det ikke er farlig å snakke om det. At man tør å ringe til venn, hvis en ikke har det bra, sa hun til Dagbladet.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Skal finne kjærligheten på tv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer