Christiane Amanpour:

Har fått kreft

Delte kreftbeskjeden på lufta.

KREFT: Christiane Amanpour fortalte seerne sine mandag at hun har fått kreft. Foto: Mark Thomas/REX/NTB
KREFT: Christiane Amanpour fortalte seerne sine mandag at hun har fått kreft. Foto: Mark Thomas/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christiane Amanpour (63) har i en årrekke vært en profilert journalist i CNN. Hun har dekket noen av verdens største konflikter og kriser de siste tiårene, og har i lenge hatt sitt eget program på CNN, «Amanpour».

Under nettopp dette programmet mandag fortalte hun seerne sine at hun har fått eggstokkreft.

- Jeg har hatt en vellykket operasjon for å fjerne det, og jeg går nå gjennom flere måneder med cellegift for å få de best mulige langtidsprognosene, og jeg er optimistisk, sa hun.

Amanpour har lagt ut klipp av sekvensen på Twitter.

Hun har ikke vært på skjermen de siste fire ukene grunnet diagnosen.

Under sendingen oppfordret hun også kvinner til å ta celleprøve, for å tidlig kunne oppdage kreftformen som tar flest kvinneliv enn annen kreft.

- Jeg forteller dere dette for å være åpen, men aller mest for å rope ut om tidlig diagnostisering og for å oppfordre kvinner til å utdanne seg selv om denne sykdommen, å ta alle vanlige celleprøver og tester som du kan, å alltid lytte til kroppen din, og selvfølgelig - at dine legitime medisinske bekymringer ikke blir avvist eller tatt på alvor, sier hun.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Hvert år er det rundt 500 kvinner som får diagnosen i Norge, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Amanpour får nå støtte og hyllest fra flere hold etter å ha kommet med avsløringen.

- Som en kreftoverlever oppfordrer jeg også folk til å lytte til kroppen sin og få alle tidlige kreftundersøkelser tilgjengelige for dem. Fra vår CNN-familie ønsker vi Christiane all lykke for en fullstendig og kjapp bedring, sier CNN-president Jeff Zucker.

Se og Hør skrev først i saken at det dreide seg om livmorshalskreft. Det stemmer ikke. Amanpour har altså blitt diagnostisert med eggstokkreft.

LES OGSÅ: - Verste marerittet man kan tenke seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer