Shabana Rehman:

Har fått kreft: - Svært alvorlig

Mens nordmenn koste seg med «Farmen kjendis», snudde Shabana Rehmans liv seg på hodet.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Se utdrag fra intervjuet i videoen over. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) har stått i flere stormer før. I 2003 ble det overskrifter da hun kysset daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland uventet på scenen i Haugesund. Året etter løftet hun Najmuddin Faraj Ahmad, også kjent som mulla Krekar. Det ble det stor ståhei av, og hun ble anmeldt for legemsfornærmelse.

Rehman har med jevne mellomrom siden den gang skapt lignende overskrifter og stått i de tilhørende stormene. Ingenting kan likevel måle seg med det komikeren og «Farmen kjendis»-deltakeren står i nå.

45-åringen har blitt alvorlig syk, og kjemper nå sitt livs største kamp. Det forteller hun i et eksklusivt intervju med Se og Hør.

Les hele intervjuet om Shabana Rehmans sykdom på Se og Hør Pluss her.

Kreft med spredning

Mens «hele» Norge koste seg med «Farmen kjendis» på TV 2 i vinter, der Rehman var blant dem som gjorde seg bemerket, fikk hun en beskjed som endret alt. Rett etter «Farmen kjendis»-lansering på «God morgen Norge», havnet Shabana på akutten.

ÅPNER OPP: Shabana Rehman har fått kreft med spredning. - Det er svært alvorlig, forteller hun åpent om diagnosen. Foto: Espen Solli
ÅPNER OPP: Shabana Rehman har fått kreft med spredning. - Det er svært alvorlig, forteller hun åpent om diagnosen. Foto: Espen Solli Vis mer

- Jeg var helt gul i ansiktet, det viste seg å være gulsott. Tidligere den uken hadde jeg kastet mye opp. Jeg trodde det enten var omgangssyke eller magesår. Spesielt magesår, siden jeg har stått i mye de siste årene. Men så var det ingen av delene. Det var bukspyttkjertelkreft med spredning, forteller hun ærlig.

Hun fikk den brutale dødsdommen på samme tid som «Farmen kjendis» ble sendt på TV 2. Mens seerne koste seg med deltakernes opplevelser på gården, var hun på Akershus universitetssykehus der hun øyeblikkelig ble lagt inn.

Når Se og Hør er på besøk, er det to uker siden hun var ferdig med første runde med cellegift. Det har vært mye smerter. Derfor vurderer Shabana nå immunterapi ved en klinikk i Tyskland.

- Svært alvorlig

Shabana hadde tatt grep om helsen sin - og gått ned 25 kilo i løpet av et år, samtidig som hun gikk igjennom en skilsmisse. Gløden og energien var på plass. Planene var så mange.

Nå, noen måneder senere, sitter hun altså og forteller om sin egen sykdom. Ord blir fattige. Det er vondt å høre hvor urettferdig livet kan være.

- Legene sier at jeg må bare fortsette å leve slik jeg har gjort med helsereisen min de to siste årene. Uten disse sunne grepene, ville situasjonen min nå vært enda verre. Jeg har ingen tilleggssykdommer nå, alt er på en måte klart for behandling. Men det er svært alvorlig. Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022 …

Les resten av det brutalt ærlige intervjuet på Se og Hør Pluss.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Diabetiker

Det er ikke første gang i år Shabana Rehman har åpnet seg om helsemessige utfordringer. Da Se og Hør møtte henne tidligere i år, kunne hun fortelle at hun har kjempet med en sykdom hele livet.

- Jeg har slitt med overvekt og diabetes, og stoffskifte - så jeg var ordentlig syk. Jeg har kjempet med det hele livet og man blir ganske sliten og slapp, så det er jo ikke noe hyggelig.

Rehman fortalte at hun har diabetes type 2, som i stor grad regnes som en livsstilssykdom. I januar for to år siden skjedde det imidlertid noe som skulle endre Rehmans liv. Hun mistet hunden sin, og taklet sorgen ved å løpe.

45-åringen la om livsstilen. Hun begynte å trene, spiste regelmessig og fokuserte på å få i seg hjemmelaget mat. Et drøyt halvår senere nådde hun målet sitt.

- I august 2020 var jeg frisk. Og det tok jo ikke så lang tid. Syv måneder med fullt fokus. Jeg tok tak, gikk ned 25 kilo og la om livsstilen helt. Jeg har på en måte «spist meg frisk» og medisinfri fra diabetes (type 2, journ.anm.).

Nå står hun altså overfor en enda større kamp, og det er uvisst hvor det ender.

LES OGSÅ: Alle oppdrag satt på vent

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer