BLE ET BEDRE MENNESKE: Skuespiller Anne Krigsvoll forteller til VG at hun er blitt snillere etter at hun begynte å drikke mindre alkohol. Nå er hun kinoaktuell i «Kvinner i for store herreskjorter».  Foto: Se og Hør
BLE ET BEDRE MENNESKE: Skuespiller Anne Krigsvoll forteller til VG at hun er blitt snillere etter at hun begynte å drikke mindre alkohol. Nå er hun kinoaktuell i «Kvinner i for store herreskjorter». Foto: Se og HørVis mer

Har fått kontroll på alkoholen

Kinoaktuelle Anne Krigsvoll hevder hun har blitt snillere etter at hun reduserte alkoholinntaket.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Anne Krigsvoll (58), kjent fra serier som «Lilyhammer» og «Taxi», er neste helg kinoklar med komedien «Kvinner i for store herreskjorter».

Der spiller hun mot andre kjente navn, som Henriette Steenstrup (40) og Ingrid Bolsø Berdal (34).

Krivgsvoll er en rutinerte skuespillere.

Til VG sier hun at hun er blitt snillere med årene. Det takker hun blant annet et redusert alkoholinntak for.

- Det har mye med mindre alkoholinntak å gjøre. Jeg har fått et kult forhold til alkohol. Jo da, jeg tar meg et sett i ny og ne. En halvliter og en Doktor Nilsen. Men alkoholinntaket er kontrollert nå. Øl og drammer er ikke lenger basen, innrømmer Anne Krigsvoll overfor avisa.

Anne er opprinnelig fra Trondheim, men har for det meste arbeidet i Oslo, hvor hun i dag bor. Hun har hatt flere store roller i film, på TV og på scenen.

VARIERT KARRIERE: Anne Krigsvoll (t.v) har gjort suksess både på film, TV og teaterscenen. Her i «Abigails Party» på Nationaltheatret i rollen som Susan, Tone Mostraum (midten) som Angela og Mads Ousdal som Tony. Foto: Stella Pictures
VARIERT KARRIERE: Anne Krigsvoll (t.v) har gjort suksess både på film, TV og teaterscenen. Her i «Abigails Party» på Nationaltheatret i rollen som Susan, Tone Mostraum (midten) som Angela og Mads Ousdal som Tony. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

I 1988 mottok hun Amandaprisen for sin gjennombruddsrolle i Fjernsynsteatret «Av måneskinn gror det ingenting». Hun har også mottatt Heddaprisen i 1999 og Amandapris for sin innsats i TVserien «Offshore». I 2003 ble hun tildelt Gammlengprisen.

- Jeg er klar over de dårlige sidene mine, og da kan jeg motarbeide dem. Men kvitt dem, det blir man aldri. Jeg håper at jeg fortsetter å forandre meg, sier den prisbelønte skuespilleren til VG.

Også tidligere har skuespilleren fortalt åpent om sitt forhold til rus. I 2012 avslørte hun overfor Her og Nå at hun som ung forsøkte å ta sitt eget liv, etter å ha funnet ut hva rus, alkohol og hasj var.

- Jeg hadde noen tøffe år etter skolen, sa hun til Her og Nå dengang.

«Kvinner i for store herreskjorter» har norsk kinopremiere fredag 6. mars.

LES OGSÅ: Snakker ut om farens selvmord