Petter Stordalen:

Har fått kjæreste

Hotellkongen Petter Stordalen har funnet lykken etter bruddet.

LYKKE: Hotellkongen Petter Stordalen har funnet lykken med svenske Märta. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LYKKE: Hotellkongen Petter Stordalen har funnet lykken med svenske Märta. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellkongen Petter Stordalen (57) har funnet lykken med svenske Märta Elander Wistén (30). Det forteller han til VG.

– Det ble faktisk coronakrisen som førte oss sammen. Märta kom til Oslo på besøk like før alt stengte ned, og ble stuck med meg her, sier Stordalen til avisen.

Hans nye kjæreste er den tidligere sprangrytteren Märta Elander Wistén, som toppet karrieren med gull i laghoppping for Sverige i EM i 2007. Hun er født i Stockholm, men oppvokst i Götebrog.

Petters ekskone Gunhild Stordalen (41) forteller til avisen at hun er glad på eksmannens vegne.

– Jeg er glad Petter har funnet kjærligheten igjen, det fortjener han. Petter og jeg er for alltid gode venner, og jeg ønsker dem alt godt. Jeg har ikke møtt Märta ennå, men jeg har hørt så mye bra og gleder meg til å bli kjent med henne, sier hun til VG.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Kunngjorde brudd

Det var i november i fjor at Petter og Gunhild Stordalen sjokkerte landet da de kunngjorde nyheten om at de hadde bestemt seg for å flytte fra hverandre.

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, sa Gunhild og Petter i en pressemelding den gang.

I pressemeldingen sto det også at de har hatt 14 fantastiske år sammen, men at det ikke alltid går som det skal.

Paret hadde da vært gift i ni år, og kjærester i 14. Nyheten kom spesielt overraskende på for mange, særlig siden de at par dager i forveien hadde invitert til en gedigen halloweenfest - der de selv sto sammen på scenen.

Stordalen-paret understreket også at de fortsatt er hverandres beste venner og støttespillere, til tross for at de ikke lenger skal bo sammen.

Et par dager senere tok de begge til Instagram og takket for støtten.

Siden den gang har både Petter og Gunhild snakket åpent om både forholdet og bruddet, og skal tilsynelatende fremdeles ha et godt og nært vennskap. Det er noe som har vært spesielt tydelig på sosiale medier, der det titt og ofte dukker opp bilder av eksparet sammen.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Syk

Petter Stordalen skilte seg fra kona Ingrid Fuglehaug Stordalen i 2003, og han har tidligere uttalt at han aldri skulle gifte seg igjen. Det var imidlertid helt til Gunhild dukket opp.

I 2010 giftet hotellkongen seg med Gunhild i et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Siden den gang har Gunhild blitt alvorlig syk.

I 2014 fikk hun nemlig diagnosen systemisk sklerose, som er en livstruende sykdom. Gjennom sykdommen sto de imidlertid stødig sammen, før det som nevnt endte i brudd i fjor.

LES OGSÅ: - Til slutt var det veldig lite tid for oss i forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer