«Ex on the Beach» sesong to:

- Har fått inn et overveldende antall søkere

Skal vi tro Discovery, blir neste sesong av «Ex on the Beach» like spektakulær som den første.

NY RUNDE: Rikke Isaksen, Henrik Elvejord Borg, Melina Johnsen, Daniel Pedersen, Malin Håvardsdotter, Adrian Sellevoll, Cecilie Andrea Røising og Lloyd Lawrence var manges første møte med «Ex on the Beach». Nå skal sesong to lages, og Discovery melder om at mange har søkt seg til skandaleserien. Foto: Toke Mathias Riskjær/ Discovery
NY RUNDE: Rikke Isaksen, Henrik Elvejord Borg, Melina Johnsen, Daniel Pedersen, Malin Håvardsdotter, Adrian Sellevoll, Cecilie Andrea Røising og Lloyd Lawrence var manges første møte med «Ex on the Beach». Nå skal sesong to lages, og Discovery melder om at mange har søkt seg til skandaleserien. Foto: Toke Mathias Riskjær/ Discovery Vis mer
Publisert

Mange ble nok lei seg da siste episode av «Ex on the Beach» rullet over skjermene her til lands i starten av november. Realityprogrammet, som går ut på å plassere en rekke single, unge nordmenn i en tropisk villa, kan mildt sagt sies å ha vært en suksess.

Hundretusenvis så programmet på både TV og på nett. Deltakerne ble en snakkis i både tradisjonelle og sosiale medier, og har i ettertid fått mange bein å stå på. En debuterer med bok, tre har gitt ut sanger og samtlige har fått tusenvis av følgere på Instagram.

Heldigvis for fansen blir det ikke bare med én sesong. Discovery er allerede i gang med å planlegge neste års «Ex on the Beach», og selskapet kan fortelle at mange TV-kåte nordmenn har meldt sin interesse.

Dette vil de ha

- Vi har fått inn et overveldende antall søkere, og teamet med ansvar for castingprosessen jobber på spreng for å sørge for at også neste sesong byr på morsomme og fine folk, sier Hanne McBride, mediesjef i Discovery, til Se og Hør.

De ønsker ikke å gå konkret inn på hvor mange som har meldt sin interesse så langt, men med tanke på den ville eksponeringen programmet har hatt i høst, er det nok flere potensielle deltakere i søknadsbunken. Da første sesong skulle lages valgte selskapet også å headhunte enkelte deltakere gjennom blant annet sosiale medier.

Likevel er de samtidig avhengig av at de som har lyst til å være med, melder seg på. McBride sier at det viktigste er at de kommende deltakerne kan snakke for seg.

EX ON THE BEACH: «Ex on the Beach»-deltager Helene Hima forteller om utfordringene hun hadde i villaen. Video: Ryland / Dagbladet Vis mer

- Det aller viktigste for oss er å ha med folk som evner å snakke om det de opplever, som klarer å formidle hva de tenker og føler. Det kan vi vel trygt si at gjengen i første sesong gjorde. Programmets premiss legger noen føringer for sivilstatus: De må være single og de må ha hatt forhold tidligere, forklarer hun.

Innspillingen er igjen lagt til Mauritius, et øyparadis som ligger øst for Madagaskar i Det indiske hav. Det er i januar selskapet tar med seg kamerafolk, produsenter og en håndfull deltakere ned dit, i håp om å atter en gang skape god og tidvis sjokkerende TV. De har imidlertid ikke bestemt seg for når sesongen skal gå ennå.

- Mauritius er i aller høyeste grad paradis på jord, og vi har ikke sett noen grunn til å flytte innspillingen bort derfra, forklarer McBride.

DEBUTERER: Melina Johnsen (22) fra «Ex on the Beach» har allerede skapt flere overskrifter på grunn av oppførselen sin i villaen. Nå debuterer hun som artist, med låta «Bitch, hør her». Teksten har hun derimot litt problemer med å huske. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Gjør grundig evaluering

Det er ikke til å stikke under stol at «Ex on the Beach» har fått såpass mye omtale på grunn av sitt tidvis sjokkerende innhold. Gruppesex, høylytte krangler, intriger, sjalusi og store mengder drama var daglig kost i serien, som ble hyllet og kritisert om hverandre den første perioden.

Discovery la selvfølgelig selv merke til dette. De jobber nå med å evaluere sesongen, for å se om det er noe som skal endres før sesong to kommer på lufta en gang neste år.

- Nå er første sesong akkurat ferdig sendt, og vi skal gjøre en grundig evaluering av hva som har fungert godt og hva som eventuelt kan gjøres annerledes. Programmet har fått mye kritikk, og vi tar selvsagt med oss innspill fra offentligheten inn i evalueringen og planleggingen av ny sesong, forteller McBride, og fortsetter:

- Nå er det også sånn at mange av våre kritikere er stolte av aldri å ha sett ett minutt av programmet, så det er ikke alle tilbakemeldinger som får like stor plass i evalueringsarbeidet. Målet vårt er å produsere en ny sesong som på ingen måte svikter noen av de trofaste seerne våre, samtidig som vi kanskje også kan appellere til enda flere, forklarer mediesjefen.

EX ON THE BEACH: «Ex on the Beach»-deltagerne leser meldinger de får på Instagram. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland Vis mer

Søker fortsatt deltakere

Castingen til den neste sesongen av programmet er fortsatt ikke helt over. «Ex on the Beach» søker fortsatt deltakere til det som utvilsomt blir nok en sesong med flørting, fyll og fanteri.

påmeldingssiden står det at eventuelle søkere kan bli nødt til å opplyse om blant annet «seksuell legning og aktivitet, religion/livssyn og evt. sykdommer eller psykiske lidelser».

Flere av deltakerne fra den første sesongen har fortalt til Se og Hør at man også må levere en såkalt «liggeliste» underveis i castingprosessen.

En eks i TV-seriens kontekst er nemlig ikke en du nødvendigvis har vært i et langvarig forhold med. Det kan også være en du bare har tilbrakt en natt eller to med.

Discovery tar deretter kontakt med aktuelle ekser, som plutselig kan dukke opp på stranden i Mauritius. Om man blir en del av det originale castet eller kommer inn som en eks, er noe produksjonen bestemmer seg for underveis.

LES OGSÅ: Tragedien bak sønnens navnevalg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer