<strong>FORNØYD:</strong> Marianne Jemtegård (39) venter sitt første barn om to uker. Etter en lang kamp fikk hun endelig innvilget planlagt keisersnitt. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FORNØYD: Marianne Jemtegård (39) venter sitt første barn om to uker. Etter en lang kamp fikk hun endelig innvilget planlagt keisersnitt. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Marianne Jemtegård:

- Har fått høre at jeg ødelegger for barnet mitt

Moteeksperten fikk til slutt innvilget keisersnitt.

Publisert

Moteekspert og «God Morgen Norge»-profil Marianne Jemtegård (39) blir snart mamma for første gang. I Aftenpostens A-magasinet forklarte Jemtegård i helgen at hun på grunn av helsemessige årsaker ønsker å ta keisersnitt, fremfor å føde på naturlig måte.

Moteeksperten er født med hofteleddsdysplasi, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en utviklingsfeil i hofteskålen.

Hun har siden hun var tenåring, blitt advart av legene om at hun burde ta keisersnitt om hun noen gang skulle bli mor. Dette for å unngå at hoften går ut av ledd.

- Et smertehelvete

Overfor Aftenposten uttalte Jemtegård at det var lettere sagt enn gjort å få innvilget planlagt keisersnitt i forkant av fødselen, på tross av sin hofteleddsdysplasi.

Til Se og Hør forteller den vordende moren at både fastlegen og helsestasjonen hadde gitt beskjed om at hun kunne regne med å få ta keisersnitt. Sjokket ble derfor stort da hun på sykehuset fikk beskjed om at hun burde føde på naturlig måte.

- Jeg ble redd fordi jeg var så innstilt på at jeg kunne ta keisersnitt. Jeg vil ikke tilbake til det smertehelvetet med hofteleddsdysplasi, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Etter en måneds tid med møter på fødeavdelingen, fikk Marianne Jemtegård det endelig slik hun ønsket. Nå, to uker før termin, forteller hun til Se og Hør at hun endelig kan senke skuldrene.

- Det er en stor lettelse. Det er jo keisersnitt jeg har gått og forberedt meg på, sier Jemtegård.

Den gledelige nyheten om at hun har fått innvilget keisersnitt, har hun også delt med følgerne sine på Instagram. Det gjorde hun til dette bildet, der hun viser frem sin voksende mage.

Blandede reaksjoner

Marianne Jemtegård har også delt flere bilder av magen på sin Instagram-profil, og har blitt en stemme for kvinner som ønsker å ta eller har tatt keisersnitt.

Dette i likhet med modell, skuespiller og influenser Tinashe Williamson (33), som har fortalt åpent om sin avgjørelse i et intervju med Dagbladet.

På forsiden av Aftenpostens A-magasinet poserte Jemtegård i helgen i en rosa kjole, med babymagen godt synlig. Etter intervjuet har hun mottatt flere reaksjoner, kan hun fortelle.

- Jeg har fått mange støtteerklæringer og tilbakemeldinger. Mange er glade for at jeg er en stemme for andre som også ønsker å ta, eller har tatt keisersnitt. Men jeg har også fått beskjeder som: «Du ødelegger for barnet ditt».

- Vi må være mer snille med hverandre. Du har kanskje født på naturlig måte selv, og det har gått kjempebra, men møt andre med forståelse og respekt for at de har andre ønsker enn deg, mener hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Vurderte prøverør

Hun har tidligere dessuten snakket åpent om at hun og kjæresten, franskmannen Zinho Alves, egentlig hadde bestemt seg for å benytte seg av prøverør. Dette etter å ha prøvd å bli gravide på den vanlige måten en stund.

- Etter et par måneder gikk jeg og fikk sjekket meg hos legen, og da fikk jeg vite at jeg ikke hadde så mye eggproduksjon lenger, og ble anbefalt å sette i gang med prøverørsprosessen.

Men lykken snudde for 39-åringen, og hun lyktes med å bli gravid på naturlig måte.

- Jeg fikk time til en utredning rundt prøverør, og samme dagen som jeg skulle på timen tok jeg en graviditetstest og fant ut at jeg var gravid, har hun fortalt til Se og Hør.

I samme intervju uttalte Jemtegård at hun gleder seg stort til å få sitt første barn - en liten jente, og at det blir rart å ha ansvaret for en annen person enn kun seg selv.

- Det er så rart, jeg blir mamma! Som mamma tror jeg at jeg kommer til å være veldig detaljfokusert på absolutt alt. Men samtidig så blir jeg en mamma som lever et litt utradisjonelt liv, og jeg ønsker å ta henne med i det livet. Jeg håper at hun får et spennende liv.

Nå, et par uker før termin, er den kommende moren travelt opptatt med oppussing av hus og det å innrede det klart til datteren kommer.

LES OGSÅ: Dronningparet dropper dåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer