Gunhild Stordalen:

- Har fått en utløpsdato på livet som jeg ikke hadde regnet med

Gunhild Stordalen åpner opp om sykdommen.

ÅPENHJERTIG: Gunhild Stordalen (38) ble alvorlig syk i 2014, da hun fikk diagnosen diffus kutan systemisk sklerose. Nå forteller hun blant annet om behandlingene i et større intervju. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Gunhild Stordalen (38) ble alvorlig syk i 2014, da hun fikk diagnosen diffus kutan systemisk sklerose. Nå forteller hun blant annet om behandlingene i et større intervju. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Hotellkongen Petter (55) og kona Gunhild Stordalen (38) har de siste årene fortalt åpenhjertig om sistnevntes sykdom ved en rekke anledninger.

Det var først i 2014 at Gunhild fikk den livstruende diagnosen diffus kutan systemisk sklerose. Siden har paret stått sammen i 38-åringens mange, kompliserte behandlingsrunder.

I et større intervju med Dagbladet Magasinet forklarer Gunhild, som etter å ha fått diagnosen dro til Nederland og gjennomgikk stamcelletransplantasjon, at hun fikk et tilbakefall i 2016.

- Worst case-scenario

Det ble da tatt en avgjørelse om å ta en ny stamcelletransplantasjon med tillegg av sterke immundempende medisiner.

At dette har krevd mye både fysisk og psykisk, er ingen hemmelighet. Kommer imidlertid sykdommen tilbake nå, har paret ingenting.

- Hvis du kan leve med worst case-scenario, kan du takle alt annet. Det har vært min teknikk. Petter og jeg var gjennom hell and high water to ganger og forberedte oss på at jeg kan ha kort tid igjen. Men så ble vi vant til det også, sier 38-åringen til Magasinet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer