Julia Louis-Dreyfus:

Har fått brystkreft

Delte nyheten på sosiale medier.

SYK: Skuespilleren avslører at hun er kreftsyk. Foto: NTB Scanpix
SYK: Skuespilleren avslører at hun er kreftsyk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør): Skuespiller og komiker Julia Louis-Dreyfus (56), kjent fra suksess-serier som «Seinfeld» og «Veep», har fått brystkreft.

Dette avslørte hun selv torsdag kveld, norsk tid.

«En av åtte kvinner får brystkreft. I dag er jeg en av dem. Den gode nyheten er at jeg har den beste gruppen med støttespillere, en hengiven familie og venner, og en god forsikring gjennom fagforeningen min», skriver hun og fortsetter:

«Den dårlige nyheten er at ikke alle kvinner er så heldige, så la oss kjempe mot alle krefttyper og la oss sørge for at et offentlig helsevesen kommer på plass», skriver hun.

Ifølge Helse-Norge finnes det flere typer brystkreft, og symptomer kan variere fra alt til appelsinhud til rødhet på brystene. Det finnes flere måter å behandle kreften på, som baseres på hvor stor svulsten er. Alt fra kirurgi til strålebehandling til cellegift kan fungere.

I 2015 fikk 3439 mennesker brystkreft. Nærmere 80 prosent av alle som rammes er over 50 år. 89 prosent av alle kvinner som ble rammet fra 2011 til 2015 lever fem år etter diagnostisering.

Louis-Dreyfus har foreløpig ikke kommet med noen andre detaljer rundt sykdomsbildet.

Saken fortsetter under bildet.

PRISVINNER: Skuespilleren tok til tårene under takketalen da hun vant Emmy i september. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Skuespilleren tok til tårene under takketalen da hun vant Emmy i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Julia Louis-Dreyfus er kanskje best kjent fra «Seinfeld» og «Saturday Night Live», og har gjennom en årrekke moret folk verden rundt. De siste årene har hun også vært i å se i serien «Veep», som hun har vunnet flere Emmy-priser for.

Fikk kreftbeskjeden dagen etter hun vant Emmy

Skuespilleren har fått mye oppmerksomhet de siste årene, blant annet på grunn av sine uttalte politiske meninger. Hun har hele tiden vært demokrat, og har gjennom sin offentlige karriere støttet de demokratiske presidentkandidatene.

Tidligere denne måneden skrev Louis-Dreyfus historie da hun vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle i komiserien «Veep» - for sjette år på rad.

Det er det nemlig ingen andre skuespillere som har gjort tidligere.

I en pressemelding til People forteller TV-kanalen HBO, som sender «Veep», at Hollywood-stjernen fikk vite at hun hadde brystkreft dagen etter Emmy Awards den 17. september.

Louis-Dreyfus er gift med skuespiller Brad Hall og har to barn. Hun og ektemannen møtte hverandre mens de sammen var med på «Saturday Night Live».

LES OGSÅ: - Jeg kuttet av ham litt av øret