Jakob Oftebro:

Har fått alvorlige brannskader i ansiktet

Jakob Oftebro skal ifølge svensk politi ha fått alvorlige brannskader i ansiktet etter en hendelse under innspillingen av «Hamilton».

ALVORLIG: Jakob Oftebro har fått alvorlige brannskader i ansiktet etter en hendelse under innspillingen av «Hamilton» der han spiller hovedrollen. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: Jakob Oftebro har fått alvorlige brannskader i ansiktet etter en hendelse under innspillingen av «Hamilton» der han spiller hovedrollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble skuespiller Jakob Oftebro fraktet til sykehus i Stockholm etter å ha pådratt seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton».

Svensk politi bekrefter nå til VG at det dreier seg om alvorlige brannskader i ansiktet.

Ifølge avisen skal ulykken ha skjedd lørdag. Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter, skal Oftebro ha fått en såkalt molotov-cocktail, en flaske med brennbart stoff, over seg.

Fortsatt alvorlig

Da Se og Hør tok kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, torsdag ettermiddag, hadde hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

Til Se og Hør kunne Lindberg fortelle at Oftebro er skrevet ut av sykehuset.

- Han er blitt utskrevet fra sykehuset. Jeg vet ikke akkurat når, men han har vært utskrevet i et par dager nå, sa hun og la til at Oftebro ikke vil kommentere hendelsen på nåværende tidspunkt.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vet dere hva som vil skje med innspillingen?

- Nei, jeg vet dessverre ikke noe om det, uttalte Lindberg, og henviste til produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje. Hvilke konsekvenser det får for innspillingen er uklart per dags dato, sa Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios til Se og Hør fredag.

Etterforskes

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen.

- Vi etterforsker dette som «framkallelse av fare for andre», og utreder det som et tilfelle av uaktsomhet. Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avholdt et antall vitneavhør for å finne ut av hvordan dette har skjedd, uttalte Lindgren til VG torsdag.

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

De siste ukene har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

Lørdag i stockholm ☀️❤️

A post shared by Jakob Oftebro (@oftebrojakob) on

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer