FÅR TILBUD OM POLITIBESKYTTELSE: - Han var med oss en dag vi hadde prøver i arenaen, mest fordi det var hyggelig for både ham og delegasjonen, forteller prosjektleder Skjalg Solstad til Seher.no. Foto: SCANPIX
FÅR TILBUD OM POLITIBESKYTTELSE: - Han var med oss en dag vi hadde prøver i arenaen, mest fordi det var hyggelig for både ham og delegasjonen, forteller prosjektleder Skjalg Solstad til Seher.no. Foto: SCANPIX Vis mer

Har egen politimann i Tyskland

Men Stella Mwangis team mener de aldri har følt behov for 24-timers beskyttelse.

Publisert
SEHER.NO, DÜSSELDORF: Tirsdag går første semifinale i årets Eurovision Song Contest, der hele Norges Stella Mwangi (24) må overbevise publikum om at hun fortjener en plass i finalen på lørdag.  

Se Stella på fest i Düsseldorf nederst i saken.

24-åringen ankom Düsseldorf for over en uke siden, og har vært svært populær fra dag én. Det er stor interesse for årets Eurovision-deltagere i den tyske byen, og arrangørene har valgt å tilby hver deltager en egen politimann. Det bekrefter NRKs presseansvarlig Silje Marie Lien til Seher.no.

- Stella har politibeskyttelse til disposisjon under oppholdet. Hver delegasjon har tilgang på en politimann, på samme måte som at man har to tyske verter tilgjengelig under oppholdet, sier Lien.
  

Dette bekrefter også prosjektleder Skjalg Solstad til Seher.no.

- Vi har fått tildelt en kontaktperson i politiet her i Düsseldorf og har hatt et møte med ham. Det var aldri snakk om 24 timers beskyttelse, noe vi heller aldri har følt behov for. Han var med oss en dag vi hadde prøver i arenaen, mest fordi det var hyggelig for både ham og delegasjonen.

Solstad synes det er et fint tilbud dersom det skulle være noe.

- Dette er en service de tyske arrangørene tilbyr. For oss er det veldig greit å vite at vi har en kontakt som vi har møtt og kjenner dersom det skulle være noe.

Sveriges Eurovision-håp, Eric Saade (20), har imidlertid valgt å benytte seg av politibeskyttelsen. Før torsdagens semifinale, får Saade nemlig ikke røre seg rundt om i den tyske byen uten en politimann ved sin side, skriver Expressen.
 
- Jeg synes faktisk det er litt komisk. Jeg er jo ikke kjent i Tyskland, for jeg har aldri utgitt noe her, men de setter sikkerheten først i Tyskland, og det er proft, selvfølgelig. Det betyr at de tar dette veldig alvorlig, sier Saade.

Ifølge den svenske avisen skal de tyske arrangørene ha anbefalt deltagerne å benytte seg av politiet. Solstad har imidlertid ikke inntrykk av at det er utbredt.

- At Sverige velger det får være deres sak, men av de andre vi har møtt har vi ikke sett at de har hatt med seg politimenn, sier Solstad til Seher.no.

Det er ikke kjent om tilbudet om politibeskyttelse skal ha noen sammenheng med terrorfaren mot Eurovision.

Nylig ble det nemlig kjent at etterforskere i Tyskland skal ha oppdaget at det høytstående Al-Qaida medlemmet Atiyah Abd al-Rahman trolig har hatt kontakt med en gruppe terrorister med base i Düsseldorf. Tyske myndigheter arresterte tre menn knyttet til gruppen i slutten av april, ettersom de mener terroristene planla å bombe kollektivtrafikken i en av Tyskland storbyer, skriver Der Spiegel.
 
Ifølge den tyske avisen Bild var Eurovision-finalen i Düsseldorf trolig deres hovedmål for terrorplanene. Store mengder eksplosiver skal ha bli funnet i sammenheng med arresten av menn tilknyttet terrorgruppen, og de pågrepne skal også ha kjøpt kjemikalier som skulle brukes til en detonator for eksplosivene.

Den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2011 sendes på NRK1 fra kl. 21.00 tirsdag 10. mai. Se hele Seher.nos TV-guide her.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er dette Europas mest irriterende gutter? 


[obj:media:9631]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer