GJENNOM 20 ÅR: Karen Marie har vært sportskommentator i nærmere 30 år. Her er hun i 1988, 2000 og 2008.  Foto: NRK
GJENNOM 20 ÅR: Karen Marie har vært sportskommentator i nærmere 30 år. Her er hun i 1988, 2000 og 2008. Foto: NRKVis mer

- Har du noe greie på dette, du da?

Karen Marie Ellefsen har jobbet som sportskommentator i 30 år!

SEHER.NO: NRKs kjente og kjære sportsprofil Karen Marie Ellefsen (57), har holdt på lenger enn noen annen kvinnelig sportskommentator i Norge.

Dette har ikke alltid vært like lett, og selv om Karen Marie allerede fra hun var fjorten år elsket sport over alt, ble hun møtt med veldig stor skepsis da hun begynte i NRK, skriver Kamille.

"Når kvinner til og med har begynt å snakke om sport, da er bunnen nådd", skrev en opprørt mann i et leserinnlegg.

Og det var ikke den eneste gangen Ellefsen skulle få kritikk i løpet av de neste årene.

- Jeg var den første kvinnelige sportsreporteren på tv, og ble helt klart møtt med veldig stor skepsis. "Har du noe greie på dette her, du da, jenta mi?". Jeg følte jeg måtte prestere mye mer som jente og bevise at jeg dugde. Hvis jeg gjorde en halvdårlig jobb ville nok konklusjonen bli at kvinner ikke egnet seg som sportsjournalister, sier Karen Marie til Kamille.

Men nå, etter nærmere 30 år som sportskommentator, er hverdagen blitt helt annerledes for Ka Ma, som hun kalles i NRK.

Nå er hun høyt respektert blant kollegene og har nærmest fått legendestatus.

Men selv om Karen Marie er "sportsgæren", er hun ikke det minste opptatt av trening.

- Alle trener hele tida, og jeg er snart den eneste som ikke trener. Det er blitt et hysteri rundt både trening og kosthold, og folk får dårlig samvittighet bare de spiser to peanøtter. Det eneste som kunne gitt meg motivasjon til å trene, er hvis jeg ble overvektig, sier hun.

Selv etter 30 år på tv har Karen Marie aldri kommentert sitt privatliv, og heller aldri vært gift. Og tv-profilen innrømmer at hun nå er møkk-lei alle spørsmålene rundt dette.

- Jeg har alltid hatt lyst på barn, men det ble aldri sånn. Jeg tror ikke på den livslange kjærligheten, annet enn mellom foreldre og barn. Det andre handler om lidenskap, og den slukner jo etter en stund, avslutter hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Kjendiskrangel for åpent kamera

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.