Ola-Conny Wallgren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Har du hørt om svensken som gikk ned ni kilo i norsk reality?

Ola-Conny Wallgren synes det er trist at hans landsmenn i «söta bror» ikke får se ham på tur.

TV-KLAR: Ola-Conny Wallgren er å se på tv-skjermen i tida fremover, i TVNorge-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: TVNorge/ Bård Basberg
TV-KLAR: Ola-Conny Wallgren er å se på tv-skjermen i tida fremover, i TVNorge-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: TVNorge/ Bård Basberg Vis mer
Publisert

I kveld har «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» premiere på atter en sesong på TVNorge. I år er det derimot noe som skurrer litt med den tittelen.

Produksjonen har klart å få med seg et godt lag med kjente nordmenn, men blant dem har det forvillet seg inn en svenske.

Ola-Conny Wallgren (55), kjent her til lands for sin deltakelse i programmet «Ullared», takket nemlig ja til å være med i den norske kjendisversjonen av det folkekjære programmet.

Da Se og Hør møtte ham på programmets lanseringsfest tirsdag kveld, kunne han derimot forklare bakgrunnen for valget.

KLAR FOR NORSK REALITY: Ola-Conny Wallgren angrer ikke på at han takket ja til å delta i programmet. Foto: Espen Solli
KLAR FOR NORSK REALITY: Ola-Conny Wallgren angrer ikke på at han takket ja til å delta i programmet. Foto: Espen Solli Vis mer

Ned i vekt

- Jeg er jo ikke pur ung lenger, og har blitt 50 år, men jeg sa ja til slutt. Det angrer jeg ikke på, sier han, og fortsetter:

- Jeg liker Norge veldig godt, samtidig som jeg liker fjell og natur. Jeg kjenner meg hjemme og bekvem i skogen, samtidig som jeg også er glad i konkurranser og grensetesting.

Målet er, som alltid, å komme seg fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Det er en intens løype, og dersom man ikke er vant med natur kan det bli en prøvelse - noe flere andre deltakere Se og Hør har pratet med skrev under på at det var. Wallgren så derimot ikke på det sånn.

Han er glad i jakt og fiske, og har faktisk tidligere vært ute og gått i den norske fjellheimen. Likevel kan han avsløre at det gikk på helsa løs.

- Jeg veide 94 kilo da turen begynte, og veide 85 da vi var ferdige. Vi fikk ikke alltid så mye mat, men jeg spiste mye godis underveis. Men det brenner man jo av seg. Jeg kjente meg ganske veltrent, men var sugen på ordentlig mat etterpå, altså, flirer han.

Saken fortsetter nedenfor.

DELTAKERNE: Bak fra venstre: Yousef Hadaoui, Guro Fostervold Tvedten, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen og Ola-Conny Wallgren. Foran fra venstre: Niklas Baarli, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Silje Norendal. Foto: Simen L. Ringen / TVNorge
DELTAKERNE: Bak fra venstre: Yousef Hadaoui, Guro Fostervold Tvedten, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen og Ola-Conny Wallgren. Foran fra venstre: Niklas Baarli, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Silje Norendal. Foto: Simen L. Ringen / TVNorge Vis mer

Fikk god hjelp

Det var ikke alle etappene som var like enkle å mestre heller. Dagbladet kan ikke avsløre for mye av programinnholdet, men svensken legger ikke skjul på at enkelte ganske elementære oppgaver bød på problemer.

- Det som var vanskeligst var det som dere på norsk kaller «kartar» (kart, journ.anm.). Iblant var det vanskelig å regne riktig, men Thomas Alsgaard hjalp meg i ny og ne. Jeg mistet mye tid på det, så det var kanskje det vanskeligste med alt.

Saken fortsetter under.

FIKK HJELP: Ola-Conny Wallgren fikk god hjelp av blant andre Thomas Alsgaard (til høyre) under innspilling. Her med Silje Norendal og Guro Fostervold Tvedten. Foto: Espen Solli
FIKK HJELP: Ola-Conny Wallgren fikk god hjelp av blant andre Thomas Alsgaard (til høyre) under innspilling. Her med Silje Norendal og Guro Fostervold Tvedten. Foto: Espen Solli Vis mer

Wallgren håper han kan komme til Norge flere ganger framover, mellom de vanlige skiftene på Ullared, selvsagt. Hjemme får han nemlig ikke sett programmet han nå blir stjerne i.

- Vi har ikke det her i Sverige. Jeg pratet med noen om det, men de aner ikke hva det er. Jeg får heller ikke sett det hjemme i Sverige. Mine døtre synes det er spennende, og vil gjerne se det.

- Ja, hva synes de om at pappa skulle ut på tur?

- Förlåt?

- Hva tycks de om at pappa skulle på tur?

- Jäg forstår inte vad du säger.

- … Vad menade dom om at farsan skulle på tur?

- Ja, presis. Den ene sa at det var klart at jeg skulle være med på det, for det er jo min greie. Jeg kunne jo ikke avsløre for mye for henne, men hun ble overrasket og synes det var fantastisk, sier Wallgren.

Saken fortsetter nedenfor.

Morgan Karlsson og Ola-Conny Wallgren intervjues om hvordan det er å være i Norge i forhold til Sverige. Vis mer

Redd for kjærligheten

Wallgren har tre barn med sin tidligere kone, som han møtte da han var 24 år gammel. Paret skilte seg i 2009, og på samme tid mistet Wallgren faren sin. Denne perioden har tv-profilen tidligere beskrevet som den verste tida i sitt liv.

Skilsmissen førte til at han mistet noe av den nære kontakten han hadde med barna sine, men eksparet er i dag gode venner. Det fortalte han til Hänt i 2017.

Etter skilsmissen lette 55-åringen etter lykken, men det gikk ikke alltid som forventet. Blant annet var han i et forhold som endte i retten, noe som ikke akkurat gjorde frykten for å finne kjærligheten igjen noe bedre.

- Etter hvert som tida har gått, har jeg lært å være veldig forsiktig. Det har jeg virkelig. Det er nesten som om det er en sykdom, jeg tør bare ikke, sa tv-profilen til Expressen om tida etter skilsmissen i fjor.

Saken fortsetter under.

Ola-Conny Wallgren fra TVNorge-programmet "Morgan & Ola-Conny - Oppdrag Norge" intervjues om tilværelsen i Norge, vennskap og singelliv. Vis mer

Fant lykken igjen

Det tok imidlertid ikke lang tid etter ovennevnte utsagn før Wallgren fant lykken igjen, etter å egentlig ha bestemt seg for å ta en pause fra kjærligheten.

I oktober i fjor, i realityprogrammet «Hyséns», som følger familien til den svenske, tidligere fotballspilleren Glenn Hysén (59), dukket den karakteristiske «Ullared»-profilen plutselig opp hjemme hos Hysén. Med seg hadde han en ukjent kvinne, Camilla fra Dalarna.

- Dette er min nye kjæreste, sa Wallgren til tv-kameraene, ifølge Expressen.

Saken fortsetter nedenfor.

Hans nye utkårede fortalte den gang at paret traff hverandre mens hun var på en reise gjennom landet. Wallgren brukte et billedlig uttrykk for å beskrive hvordan han falt for den 17 år yngre kvinnen:

- Gnisten brant godt, kan du si.

Forlovet seg

I desember bestemte paret seg for å ta forholdet ett steg videre. Da kunne nemlig realityprofilen avsløre at han og kjæresten hadde forlovet seg.

Duoen møttes for første gang et års tid tidligere, og kom tilfeldigvis i snakk. Wallgren har sagt at han den gang var forsiktig rundt henne, for man «vet jo aldri hvem man støter på». De bestemte seg derimot for å holde kontakten, og etter hvert turte han å be henne på middag.

Frieriet fant sted på en herregård i Skåne etter mye om og men.

- Vi hadde pratet om det begge to. Men hun forventet at jeg skulle spørre. Hun hadde sagt at om ikke jeg stilte spørsmålet, hadde hun gjort det selv etter hvert, sa han til Expressen.

55-åringen var ikke blyg da han snakket om hvor fantastisk alt var etter frieriet.

- Hun er en helt fantastisk jente fra Dalarna. Et sted må man begynne. Om man liker hverandre, vil man bevise at man hører sammen. Man må gi livet en sjanse, forklarte realityprofilen.

LES OGSÅ: Viser frem superkroppen etter Farmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer